Outliers: Crita Sukses

Outliers dening Malcolm GladwellNalika aku ngenteni pesawat wingi, Aku kelingan rong prekara sing lali - jaket olahraga lan salah sawijining buku ing buku sandi kanggo diwaca tumpukan

Untunge, toko ing gerbangku duwe pilihan buku sing cukup lan Outliers: Crita Sukses, dening Malcolm Gladwell, ana ing kana. Aku dadi penggemar Malcolm Gladwell - kalebu ing artikel ing New Yorker lan bukune. On Gladwell, Perusahaan Cepet nyerat:

Ora ana wong ing memori pungkasan sing melu peran pimpinan pamikiran bisnis kanthi anggun utawa pengaruh kaya Gladwell. Ora suwe sawise bukune sing pertama, The Tipping Point: Cara Sithik Bisa Nggawe Beda Gedhe (Little, Brown, 2000), tiba ing telapak tangan Amerika, Gladwell nggawe kabisat saka panulis staf umum ing The New Yorker dadi dewa pemasaran.

Nanging, wong njaba dudu babagan pemasaran. Babagan babagan kasuksesan. Malcolm Gladwell minangka panulis crita sing apik tenan - lan dheweke nuduhake sawetara crita sing luar biasa, unik, lan ora normal ing sejarah wong-wong sing sukses. Buku kasebut nuduhake kahanan sing kahanane cocog kanggo sukses, takon babagan keberuntungan, lan ndhukung kerja keras - khusus - akeh (10,000) jam sing bisa nggawe akeh wong duwe keahlian.

Sawetara crita unik… kenapa para pemain hoki profesional wis lair ing wulan pertama taun iki? Napa wong Asia hebat matematika? Kepiye hubungane IQ karo sukses? Napa wong Kidul kidul gelut? Kepiye cara etnis duwe peran gedhe ing nomer akeh kacilakan maskapai Korea taun kepungkur? Kepiye cara sekolah modern ngowahi kemungkinan sukses bocah?

Moral saka buku kasebut minangka topik sing apik. Kita bisa pengaruhe sukses masarakat kanthi ngganti lingkungan ing papan dununge, makarya lan dolanan. Gladwell nyedhiyakake kulawargane dhewe minangka conto sing apik… ngomong babagan pengorbanan sing ditulungi dening wong-wong ing kulawargane lan banjur ngganti masa depan lan sukses Gladwell dhewe.

Aku seneng buku sing nantang logika lan status quo. Iki mesthi dadi barang favorit Gladwell. Aku ngrusak buku iki lan saiki aku kudu golek sing bisa diwaca nalika mulih!

7 Komentar

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Aku seneng banget karo Outliers. Intine buku kasebut yaiku ora mung gaweyane dhewe sing ndadekake sukses tenan, nanging kakehan yaiku pertemuan saka kahanan lan wektu sing pas sing uga kudu dadi bagean saka persamaan kasebut. Nanging, aku uga mikir yen bagean sing ditindakake Gladwell yaiku nyathet conto kedaulatan Allah lan kepiye tangane sing ora katon bisa digunakake ing kedadeyan-kedadeyan ing jagad iki. Tulisan nyebutake kepiye carane [Gusti Allah] ngangkat lan ngrusak para raja lan karajan, lan kita mesthi ora ngerteni rantamane kedadeyan kasebut.

    Kanthi cathetan sing luwih praktis, nyebabake aku mikir kapan anak bungsu kudu sekolah. 😉

    • 4

      Wah - Curt! Ya, gampang lali yen 'kita ora tanggung jawab'. Nanging, ana kabébasan milih, aku mikir manawa Gusti Allah menehi kesempatan saben dina kanggo nulungi wong-wong sing ana ing sekitar kita. Kita dadi salah sawijining kahanan sing bisa ndadekake wong liya sukses. Pitakonane yaiku apa kita mbukak utawa nulungi awake dhewe bisa nulungi wong liya supaya sukses.

      • 5

        Doug,

        Sampeyan cocog karo kancaku. Pungkasan, kita bakal disimpen ora mung amarga Gusti Allah nresnani kita, nanging nindakake tumindak becik kanggo ngurmati lan matur nuwun marang Panjenengane.

        Babagan liyane sing dadi pikirane yaiku urip sing sukses, kaya sing diukur dening donya, bisa uga ora sukses tenan. Nanging, ora ana barang sing dirungokake nganggo rak barang. 🙂

        Ati-ati, kancaku.

  4. 6

    Aku uga seneng buku iki. Apamaneh anakku sing luwih tuwa main bal-balan lan lenggah 15 dina kepungkur tanggal cutoff nggawe dheweke dadi salah sawijining pemain paling tuwa ing saben tim sing dimainake.

  5. 7

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.