OSX: Ngatur Jendhela Terminal sampeyan

imac

Akeh sing ngerti manawa aku rada anyar. Salah sawijining prekara sing saya ngrasakake OSX yaiku fleksibilitas tampilan lan rasane antarmuka. Tip khusus iki bisa uga katon sithik banget, nanging aku seneng. Aku biasane nggawe khusus windows windows windows ing Microsoft Windows nalika nggunakake… nanging opsi diwatesi.

Kanthi Terminal, aku bisa nemtokake panggunaan font, jembaré karakter, dhuwur baris, ukuran font, warna font, bayangan, latar mburi, opacity latar mburi, kursor sing digunakake… wow! Dhiskusi babagan njupuk jendhela cangkang lan katon apik. (Oke, aku ngerti ... aku geek) Nanging apa iki katon apik banget?

terminal

Yen sampeyan minangka pemula OSX, gampang banget:

  1. Bukak Terminal saka folder aplikasi utawa dermaga.
  2. Bukak menu Terminal banjur pilih Setelan Window.
  3. Gawe modifikasi sing sampeyan karepake.
  4. penting: Bukak menu File banjur Klik Gunakake Setelan minangka Default

Sabanjure sampeyan mbukak Terminal nganggo trabasan kasebut, sampeyan bakal entuk jendhela kelangan sing padha kanggo dibukak. Saiki aku ngerti apa sing kudu diketik ing kana .... 🙂

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.