Kepiye Urutan Operasi nyiapake aku kanggo Programming

math

Aljabar mesthi dadi subyek favoritku. Ora ana teori sing akeh, mung kothak piranti lan urutan operasi sing kudu dirampungake. Yen sampeyan mlebu sekolah menengah, sampeyan bakal ngelingi (dipetik saka Matematika.com):

  1. Pertama-tama nindakake kabeh operasi sing ana ing njero kurung.
  2. Sabanjure, gawe apa wae karo eksponen utawa radikal.
  3. Saka kiwa nengen, tindakake kabeh perkalian lan divisi.
  4. Pungkasan, makarya saka kiwa menyang tengen, rampungake kabeh lan tambahan.

Mangkene conto saka Matematika.com:
Tuladha Aljabar saka Math.com

Nglamar iki kanggo pangembangan cukup gampang.

  1. Operasi ing jero kurung padha karo tata letak halamanku, kanthi format HTML sing sederhana. Aku miwiti karo kaca kosong lan terus diisi nganti kabeh elemen sing dakgoleki. Kanggo mesthekake desain antarmuka panganggo sing fleksibel, aku bakal bisa nggarap XHTML lan CSS. Ing endi wae ekspresi (kayata. Basis data utawa asil program), aku menehi komentar kode lan ngetik teks dummy, gambar, utawa obyek.
  2. Sabanjure, aku kerja bareng karo eksponen utawa radikal. Iki minangka fungsi program utawa database sing ngekstrak, ngowahi, lan mbukak (ETL) data kaya sing dakkarepake kanggo ditampilake ing kaca sing wis rampung. Aku bener-bener nggarap langkah-langkah ing urutan kasebut kajaba format ing query nyata ngasilake kinerja sing luwih apik.
  3. Sabanjure yaiku perkalian utawa pamisahan. Ing kene aku nyederhanakake kode. Ora dadi siji skrip monolitik gedhe, aku abstrak sabagéyan kodhe sing bisa dakbukak kalebu file lan kelas. Kanthi pangembangan web, aku cenderung bisa makarya saka ndhuwur nganti ngisor, mesthi wae.
  4. Pungkasan, makarya saka kiwa menyang tengen, kabeh tambahan lan pangurangan. Langkah iki minangka proses pungkasan, ngetrapake validasi formulir pungkasan, komponen gaya, nangani kesalahan, lsp. Maneh, aku cenderung makarya saka ndhuwur nganti ngisor.

Pangembangan sing apik ora rumit tinimbang masalah Aljabar sing gedhe. Sampeyan duwe variabel, persamaan, fungsi… lan urutan operasi sing logis kanggo entuk asil sing paling apik. Aku ndeleng akeh peretas sing mung 'bisa digunakake' nanging sampeyan nemokake (kaya aku) yen sampeyan ora ngrancang metodologi lan njupuk pendekatan logis, sampeyan bakal nulis kode kanthi bola-bali nalika perlu masalah utawa pangowahan.

Aljabar mesthi kaya puzzle teka-teki kanggo aku. Tantangan tantangan, nyenengake, lan aku ngerti yen ana wangsulan sing sederhana bisa uga. Kabeh potongan ana, sampeyan mung kudu nemokake lan nyusun kanthi bener. Nulis kode ora beda, nanging luwih nyenengake amarga output teka-teki iku dadi kekarepan sampeyan!

Aku dudu pangembang resmi, uga dudu pangembang sing hebat. Aku duwe; Nanging, nampa pujian babagan kode sing wis dak tulis ing pirang-pirang proyek. Aku yakin akeh amarga aku akeh nyiyapake, whiteboarding, ekstraksi skema, lan liya-liyane sadurunge nulis tag skrip kapisan.

2 Komentar

  1. 1

    Iki kiriman sing apik banget. Aku ora nate mikir ngetrapake urutan operasi menyang sing abstrak kaya pembangunan, nanging yen sampeyan mikir, sampeyan bakal weruh kabeh padha abstrak kanthi cara sing padha. Aku kudu menehi tetenger siji iki lan digunakake minangka referensi. ;]

    • 2

      Matur suwun Stephen! Aku lagi nggarap proyek utama sing lagi digunakake saiki sing akeh tabel lan akeh kaca kanthi urutan sing logis (kabeh dihubungake karo siji kaca nggunakake Ajax) lan aku ngerti yen aku kudu ati-ati lan mutusake nulis.

      Barang sing nyenengake!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.