10 Tips Kula Ngoptimalake Blog

Depositphotos 11650048 s

rata-rataShopper Komputer duwe artikel ing Ngoptimalake Blog Sampeyan. Artikel kasebut duwe sawetara saran sing migunani, nanging ora ana prioritas sing tepat lan uga ora nutupi kabeh prekara sing penting. Aku terus nambah lalu lintas menyang blogku sajrone wulan kepungkur. Aku wis ngati-ati babagan pamaca, sumber pembaca, lan nyetel kanthi tepat. Aku wis sinau akeh ton sajrone sawetara wulan kepungkur.

Iki Sepuluh Topku:

  1. Aja kuwatir babagan tampilan blog sampeyan. Aku ora setuju karo artikel babagan iki. Akeh blog sing gampang banget, lan sawetara blog sing apik banget elek. Wong kepincut karo kualitas kiriman, dudu tata letak sing apik. Pangecualian, mesthine yaiku yen sampeyan blog babagan desain lan grafis.
  2. Sijine gambar utawa pirang-pirang gambar ing situs kasebut. Gatekna gambarku ing header uga gambar ing About kaca Blog minangka pacelathon karo para pamiarsa. Pancen angel pacelathon nalika sampeyan ora ngerti sapa sing diajak ngobrol!
  3. Priksa manawa nggunakake piranti lunak blogging sing duwe fitur ing ngisor iki: trackback, ping, tautan, tag, kategori, permalink, komentar, telusuran, sitemap, proteksi spam, telusuran lan RSS. Sinau babagan cara nggunakake kabeh kanthi efektif. Aku nggunakake WordPress. Sampeyan butuh sawetara plugin kanggo sawetara fitur, nanging gampang digunakake lan kuat banget. Daripada dadi tuan rumah karo WordPress, aku ndownload piranti lunak lan dadi host dhewe - kanthi mangkono aku bisa ngontrol piranti lunak, data, URL lan pariwara - lan bisa disesuaikan miturut kekarepanku.
  4. Mlebu paling ora siji layanan kaya Technorati kanggo nambah cahya blog sampeyan. Folk nggoleki Technorati liwat menehi tag kanggo nemokake kiriman sing bisa diwaca.
  5. Yen sampeyan nemokake blog sing sampeyan seneng tenan, lebokake link ing situs sampeyan. Gatekna tautanku ing sidebar. Aja kesusu lan takon marang para pamiarsa sing seneng ing blog kanggo menehi link menyang sampeyan. Amarga luwih akeh situs sing nyambung menyang blog sampeyan, blog sampeyan bakal terus nambah panguwasa. Iki bakal nambah panggolekan ing mesin telusuran blog.
  6. Miwiti nggunakake RSS reader sing apik lan wiwiti lengganan sawetara blog liyane. Aku langganan udakara 30 saiki nggunakake Pamaca Google Labs. Iki nglacak apa sing wis dakwaca lan duwe sawetara fitur keren liyane. Aku asring komentar ing postingan liyane lan mesthi ninggalake link menyang situsku. Yen aku pengin nulis kiriman lengkap lan ora komentar, aku mesthi njamin aku milih trackback menyang artikel kasebut.
  7. Nggunakake alat Analytics sing apik. Aku nggunakake Google amarga iku gratis lan gampang banget kanggo nggabungake karo WordPress. Aku mung nyelehake skrip sethithik (sing diwenehake Google) ing sikil tema lan aku luwih becik mbukak! Priksa Analytics bakal mbantu sampeyan ndeleng kepiye cara nonton menyang situs sampeyan, popularitas artikel sampeyan, lan tembung telusuran sing narik kawigaten, lsp.
  8. Nggunakake alat feed. Aku nggunakake Panganan. Kasedhiya ton fitur tambahan lan ngidini sampeyan ngukur panggunaan feed. Siji tembung saran, manawa bakal ngganti sebutan RSS header blog sampeyan. Umume alat langganan RSS mung golek link ing header. Yen sampeyan ora ngganti nganggo jalur RSS Feedburner, sampeyan ora bakal nyekel kabeh pelanggan!
  9. Blog asring. Karo blogku, aku ngerti yen nulis 1 utawa 2 artikel saben dinane supaya pengunjung bali terus saya tambah. Cukup narik kawigaten, yen aku kliwat sedina aku kudu 'golek' gawean pengunjung. Yen liwat 2, aku bakal ilang sawetara. Ati-ati aja asring blog. Aku biyen langganan Instapundit, nanging artikel ukara siji saben sawetara menit nyebabake aku nyoba ngupayakake terus. Nanging dheweke wis sukses ing blog. Sawetara wong seneng. Aku ngira iki mung salah sawijining prekara sing kudu dilacak lan ditliti liwat kesalahan lan kesalahan. Faktor liyane ing kene yaiku ketepatan wektu. Mesthekake yen sampeyan krungu utawa ndeleng babagan topik, sampeyan reaksi kanthi cepet yen pengin nambah pamirsa. Pamaca paling akeh nggoleki nalika acara kasebut, ora sawise.
  10. Blog kanthi apik. Sampeyan ora mesthi tetep topik ing blog. Elinga, blog kasebut minangka pacelathon antarane sampeyan lan para pamiarsa. Dheweke ngerti sampeyan lan sampeyan pengin ngerti. Sawetara foto plancongan utawa segawon sampeyan bakal mlebu ing jagad sampeyan luwih jero lan nggawe ikatan sing luwih gedhe. Aku asring ngentekake saben dina mikir babagan apa sing bakal dakwaca ing blog. Ora ana dina sing aku ora sinau apa-apa, mirsani apa-apa, utawa ngrungokake babagan apa-apa ... mula aku seneng menehi crita marang para pamiarsa. Jujur, lan gunakake apa sing apik.

Dadi, sing dakkerteni nganti saiki. Aku bakal terus nyetel blogku kanggo nambah paparan lan ningkatake kualitas postinganku. Blogging yaiku babagan perbaikan terus-terusan.

Aku uga nyaranake sawetara materi maca… sing paling disenengi Pacelathon Wuda, nanging aku nemokake dhaptar buku blog liyane ing Konverstasi.

Nganyari: 17 Agustus 2006 - Dikirim kanggo ProBlogger Proyek Nulis Grup kanggo Dhaptar.