4 Tips Penting kanggo Ngoptimalake Aset Gambar Sampeyan

telung kirik husky siberian lucu.png

Sadurunge nemokake sawetara tips kanggo ngoptimalake aset digital, coba coba telusuran Google dhewe. Ayo golek gambar ing kategori sing paling kompetitif ing Internet - kirik lucu. Kepiye Google bisa pangkat siji liyane? Kepiye algoritma bisa ngerti apa sing apik?

Mangkene iki Peter Linsley, manajer produk ing Google, kudu ujar babagan telusuran gambar Google:

Misi kita karo Google Image Search yaiku ngatur gambar ing jagad ... Kita fokus banget kanggo gawe marem para pangguna pungkasan. Dadi nalika duwe pitakon, lan dheweke duwe gambar sing digoleki, tujuane yaiku nyedhiyakake gambar sing relevan lan migunani kanggo pitakon kasebut.

Apa sampeyan pengin nuduhake infographic industri sing migunani, gambar lucu utawa aset digital liyane, takon dhewe - kepiye cara nyedhiyakake informasi sing relevan lan migunani babagan aset digitalku?

Tip 1. Ati-ati milih jeneng file aset digital sampeyan

Bisa uga tips paling gampang yaiku ngandhani Google babagan aset digital nggunakake teks, utamane frase kunci. Apa gambar, grafis utawa video, mesthi diwiwiti karo jeneng file sing dioptimalake. Apa DSCN1618.jpg apa tegese sampeyan? Mbok ora. Nanging ing sebalik jeneng file umum kasebut ana foto kirik lab Inggris sing apik banget sing jenenge Buster - lan dheweke pancen lucu!

Tinimbang jeneng file sing digawe kanthi otomatis utawa umum, coba jeneng sing luwih optimal kaya, cute-siberian-husky-kirik.jpg. Saiki, kita wis nutupi pirang-pirang istilah telusuran kanthi jeneng file sing gampang lan relevan. Iki kalebu:

  • husky
  • Puppy lucu
  • Husky lucu
  • Husky Siberia
  • Kirik Husky lucu
  • Husky Siberia Lucu

Nggih nggih Lan kanthi tetep tembung kunci ing jeneng filename relevan karo gambar, lan konten ing kaca sing gegandhengan, sampeyan nambah kasempatan supaya pengunjung bisa nemokake. Penting banget kanggo nggawe manawa tembung kunci sing digunakake salaras karo apa wae sing sampeyan nyorot ing aset digital. Penting banget kanggo nemtokake macem-macem frasa tembung kunci sing digunakake karo aset digital sampeyan.

Yen wis rampung kanthi bener, iki bisa dadi prosedur sing rumit, nanging sinau nggunakake Perancang Kata Kunci Google bisa mbantu sampeyan nemtokake frase tembung kunci sing luwih apik kanggo digunakake.

Tip 2: Gunakake tembung kunci ing entri teks gambar alternatif

Uga diarani minangka alt teks, iki minangka papan liya sing pengin sampeyan ngoptimalake aset digital kanggo menehi mesin telusuran babagan aset kasebut. Biasane, teks alt sampeyan bisa uga padha karo jeneng file sampeyan. Bedane ing kene kudu luwih kaya ukara sing bisa diwaca.

Bali menyang jeneng file ing ndhuwur, bisa uga digunakake, Kirik Husky Siberia Lucu, utawa yen kita pengin luwih deskriptif, Kirik Husky Siberia iki lucu banget. Iki ora prelu ukara sing lengkap, nanging kudu dingerteni dening manungsa.

Yen wis dikandhani, luwih ringkes luwih apik. Sampeyan bakal pengin ngindhari apa sing diarani stuffing, sing katon kaya iki: asu asu kirik kirik kirik kirik kirik husky asu siberian mlaku ing suket. Nyatane, ana kemungkinan Google bisa ngukum sampeyan amarga taktik isian jinis iki.

Mangkene sawetara conto alt teks:

  • Ala: alt = ""
  • Luwih apik: alt = "segawon"
  • Luwih Apik: alt = "kirik husky siberian turu"
  • Paling apik: alt = "kirik husky siberian turu ing latar putih"

Tip 3: Gunakake konten sing relevan sing ndhukung saben aset digital

Google nggunakake konten ing kaca sampeyan kanggo luwih ngerti manawa kaca web sampeyan cocog karo frasa telusuran tartamtu. Frasa tembung kunci sing sampeyan gunakake ing aset digital sampeyan uga kudu ana ing panggonan kaya judhul, subheads lan salinan kaca. Sampeyan uga bisa mikir nambah katrangan kanggo gambar sampeyan, utawa bisa uga judhul deskriptif.

Elinga, yen sampeyan pengin ngoptimalake konten, priksa manawa Google bisa nyusup kaca HTML lan aset kasebut. Kanthi tembung liyane, aja ngunggah PDF teks sing ora bisa diwaca Google.

Tip 4: Gawe pengalaman pangguna sing hebat

Nalika nerangake, Google nyoba nggawe pengalaman pangguna sing apik, cocog karo tembung kunci sing digoleki kanthi asil sing relevan. Yen sampeyan pengin aset digital dioptimalake kanggo telusuran, sampeyan kudu nggawe pengalaman panganggo sing paling apik. Iki bakal ngatasi sakabehe panguwasa situs web sampeyan, supaya sampeyan luwih gampang golek. Kaya wong sejati, algoritma Google ngerti manawa kaca sampeyan menehi pengalaman panganggo sing apik, utawa pengalaman sing ngipi elek.

Apa tegese nawakake pengalaman pangguna sing apik?

  • Gambar sing apik lan berkualitas tinggi - Sinau babagan dhasar njaga gambar sing asri lan landhep kanthi online. Iki bakal menehi gambar sampeyan canggih yen jejer karo gambar liyane sing ditampilake ing asil telusuran, sing bisa nyebabake klik luwih akeh.
  • Selehake aset digital sampeyan ing sisih ndhuwur kaca - Tetep konten ing ndhuwur lempitan bakal nambah mirip tampilan. Ditambah maneh, gambar duwe katrampilan kanggo nambah keterlibatan, supaya pamirsa luwih seneng maca salinan kasebut!
  • Nemtokake jembar lan dhuwur kanggo kabeh gambar - Iki bisa mbantu nyepetake pemuatan halaman sing nambah pengalaman pangguna. Sampeyan bisa uga kudu muter babagan iki kanggo ndeleng ukuran sing paling apik ing kaca web sampeyan.
  • Aja nyasarake pengunjung - Gunakake jeneng file sing cocog lan priksa manawa aset digital relevan karo kaca sing ana. Yen aset digital sampeyan babagan asu, aja nambah jeneng wong sing wis misuwur supaya bisa luwih akeh lalu lintas.

Nalika aku ora duwe blog kirik kanggo mbantu ngluncurake Buster menyang lintang Google Search, muga-muga tips kasebut mbantu sampeyan ngoptimalake aset digital!

3 Komentar

  1. 1

    Bagus siji Nate - Aku sejatine wis wiwit ngerteni mupangat duwe tag alt sing dawa lan deskriptif karo gambarku. Iki minangka teknik pemasaran liyane sing kuat supaya gambar sampeyan ditampilake ing telusuran gambar. Mesthine pangguna bisa ngeklik link gambar lan ngunjungi situs sampeyan.

    Apa ana pandhuan babagan elemen "deskripsi" lan "katrangan" gambar kasebut? (ing WordPress sanajan sampeyan wis nggunakake)

  2. 2
  3. 3

    Hai Ahmad! Yen sampeyan ngetutake papat tips sing kasebut ing ndhuwur, sampeyan gambar bakal dioptimalake kanthi apik. Yen ana sing kudu ngerti babagan gambar, Tag Gambar Alt bakal dingerteni, lan Google ndeleng Tag Gambar Alt lan jeneng gambar kanggo nilai SEO. Aku dhewe ora nggunakake elemen katrangan utawa katrangan. Yen sampeyan ngenggoni lapangan kasebut, aku nyaranake ngisi lapangan kasebut kanggo manungsa. Matur nuwun kanggo maca!
    Paling apik,
    Nate

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.