Apa Jembar Kaca Web sing Optimal?

Ngrancang situs web lan nyetel jembarake kaca web kanthi jembar optimal yaiku pacelathon sing kudu ditindakake. Akeh sing ngerti yen aku bubar ngowahi jembar desain blogku. Kaca kasebut saya gedhe nganti 1048 piksel. Sawetara sampeyan bisa uga ora setuju karo pamindhahan kasebut - nanging aku pengin nuduhake sawetara statistik lan alasan kenapa aku amba lebar tema.

1048 piksel dudu nomer acak.

Ana rong pengaruh utama kanggo nggedhekake kaca saya:

  • Ganti Jembar YoutubeYoutube nawakake ukuran semat sing luwih gedhe saiki. Yen sampeyan ngeklik gir cilik ing sidebar kaca video Youtube, sampeyan ditawakake pilihan kanggo ukuran sing luwih gedhe uga tema. Amarga video definisi sing luwih dhuwur wis dadi umum ing Youtube, aku pengin nggabungake video kasebut menyang blogku lan nampilake detail kaya sing dakkarepake (tanpa nggunakake kabeh kaca).
  • Pariwara khas jembaré 125, 250 lan 300 jembaré piksel. 300 piksel kayane tambah akeh ing situs penghasilan iklan lan aku pengin nggabungake kanthi rapi ing sidebarku.

Lan mesthine, ana sawetara bantalan ing sisih kiwa lan tengen kaca, konten, lan sidebar… mula nomer sihir 1048 piksel kanggo temaku:

Jembar Situs Web sing Optimal

Apa aku mriksa statistik pamaca?

Ya, mesthi! Yen mayoritas pengunjung mbukak layar resolusi sing luwih murah, mesthine aku bakal mikir kaping pindho babagan ngembangake kaca. Jembar lan PersentaseSawise ngasilake resolusi layar saka paket Analytics (Ing Google Pengunjung> Kapabilitas Browser> Resolusi Layar), aku nggawe spreadsheet Excel saka asil lan ngatasi jembaré saka kolom résolusi.

Google nyedhiyakake resolusi minangka 1600 × 1200, dadi sampeyan kudu njupuk kabeh ing sisih kiwa "x", tikel kaping 1 kanggo nggawe asil angka dadi sampeyan bisa ngurutake mudhun, banjur lakoni SUMIF lan deleng pirang-pirang kunjungan luwih gedhe saka utawa kurang saka jembar desain sing sampeyan deleng.

= KIRI (A2, FIND ("x", A2,1) -1) * 1

Apa aku nglirwakake 22% pamaca sing duwe resolusi luwih cilik? Ora mesthi! Babagan sing apik babagan tata letak ing kiwa konten sampeyan lan sidebar ing sisih tengen yaiku sampeyan bisa nggawe manawa konten sampeyan isih ana ing jembaré mayoritas browser. Ing kasus iki, 99% pembaca mlaku luwih saka 640 piksel, mula aku apik! Aku ora pengin dheweke ora kejawab sidebar, nanging kalebu konten sing nomer loro.

9 Komentar

  1. 1

    Aku saranake tata letak hibrida lan jembarake wadhah CSS 100%. Anggere sampeyan duwe jembar sing tetep kanggo sidebar, header, footer, lan area konten utama bakal disetel supaya pas karo jembaré layar sing isih ana. Ngisi 100% jendela browser kabeh wong, ora preduli resolusi monitor pangguna. Banjur sampeyan ora kudu ngetung piksel maneh utawa nglacak statistik pangguna babagan resolusi monitor.

    • 2

      Aku seneng tata letak hibrida, Bob - nanging sayangé kadang-kadang ora main kanthi konten sing nyata. Mungkin aku kesed, nanging luwih gampang aku ngerti manawa maks lan min 640px ing situsku. Peregangan angel dikatutake nalika nulis tulisan.

      Mung preferensi pribadi aku kira!

  2. 3

    Intine, aku setuju karo kesimpulan sampeyan, nanging yen nggunakake setelan jembaré tetep, aku matesi jembaré nganti 960 piksel.

    Ana sing kudu ngetrapake bar gulung vertikal lan bar trabasan browser liyane sing njupuk jembaré tambahan. Kanthi tetep 960 piksel, sampeyan yakin ora ana gulung kiwa-tengen ing resolusi layar lebar 1024 piksel.

    Andy Ebon

  3. 4
  4. 5

    aneh banget. Ing Firefox, situs sampeyan duwe scrollbar horisontal ing 1048, lan ora bakal katon resik nganti tekan taun 1090.

    Matur nuwun kanggo statistik sing apik sanajan resolusi Google

  5. 6

    Wiwit sampeyan wis entuk disetel dadi 1048px, situs sampeyan nyebabake bar gulung horisontal ing layar 1024. Aku ngira luwih becik nyepetake 100px ing jembaré (lan bantalan) sidebar lan area konten supaya cocog karo 728 × 1024. Yaiku praktik paling apik saiki.

    Kasus mung kanggo iki yaiku yen nomer analytics ndhukung ... nanging amarga sampeyan ora nyedhiyakake data kasebut ing artikel sampeyan, aku bakal ujar manawa sampeyan desain halaman cacat.

  6. 7
  7. 8

    Wong bodho
    Ora kabeh wong nggunakake saben jendhela ing layar wutuh - nyatane, aku yakin yen sawetara wong ora nggunakake. 

    Aku duwe blog sampeyan ing windo 80%… lan ana bilah gulung horisontal

    Lan apa sing mati ing layar ... ayo ndeleng… ora ana apa-apa.

    Dadi scroll bar sampeyan ora ana gunane.

    Siji cara sing gampang kanggo ilang pamaca !!

    • 9

      Konten kasebut dipusatake ing kaca @ heenan73: disqus, nyedhiyakake pamaca karo apa sing dibutuhake. Yen aku kelangan pembaca amarga dheweke bisa ndeleng konten lan ndeleng scrollbar horisontal… ora yakin dheweke uga sing maca sing dakgoleki. Mesthi ana sing unik ing konten kita sing nyurung nganti 1217px dadi aku bakal nglacak lan ndandani. Kiriman iki sejatine ditulis babagan tema sadurunge. Matur nuwun kanggo sing digatekake!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.