Apa Jembar Kaca Web sing Optimal?

Ngrancang situs web lan nyetel jembar kaca web kanthi jembar optimal yaiku pacelathon sing kudu ditindakake. Akeh sing ngerti yen aku bubar ngowahi jembar desain blogku. Kaca kasebut saya gedhe nganti 1048 piksel. Sawetara sampeyan bisa uga ora setuju karo pamindhahan kasebut - nanging aku pengin nuduhake sawetara statistik lan alasan kenapa aku amba lebar tema.

1048 piksel dudu nomer acak.

Ana rong pengaruh utama kanggo nggedhekake kaca saya:

  • Ganti Jembar YoutubeYoutube nawakake ukuran semat sing luwih gedhe saiki. Yen sampeyan ngeklik gir cilik ing sidebar kaca video Youtube, sampeyan ditawakake pilihan kanggo ukuran sing luwih gedhe uga tema. Amarga video definisi sing luwih dhuwur wis dadi umum ing Youtube, aku pengin nggabungake video kasebut menyang blogku lan nampilake detail kaya sing dakkarepake (tanpa nggunakake kabeh kaca).
  • Pariwara khas jembaré 125, 250 lan 300 jembaré piksel. 300 piksel kayane tambah akeh ing situs penghasilan iklan lan aku pengin nggabungake kanthi rapi ing sidebarku.

Lan mesthine, ana sawetara bantalan ing sisih kiwa lan tengen kaca, konten, lan sidebar… mula nomer sihir 1048 piksel kanggo temaku:

Jembar Situs Web sing Optimal

Apa aku mriksa statistik pamaca?

Ya, mesthi! Yen mayoritas pengunjung mbukak layar resolusi sing luwih murah, mesthine aku bakal mikir kaping pindho babagan ngembangake kaca. Jembar lan PersentaseSawise ngasilake resolusi layar saka paket Analytics (Ing Google yaiku Pengunjung> Kapabilitas Browser> Resolusi Layar), aku nggawe spreadsheet Excel saka asil lan ngatasi jembaré saka kolom résolusi.

Google nyedhiyakake resolusi minangka 1600 × 1200, dadi sampeyan kudu njupuk kabeh ing sisih kiwa "x", tikel kaping 1 kanggo nggawe asil angka dadi sampeyan bisa ngurutake mudhun, banjur lakoni SUMIF lan deleng pirang-pirang kunjungan luwih gedhe saka utawa kurang saka jembar desain sing sampeyan deleng.

= KIRI (A2, FIND ("x", A2,1) -1) * 1

Apa aku nglirwakake 22% pamaca sing duwe resolusi luwih cilik? Ora mesthi! Babagan sing apik babagan tata letak sing kiwa konten sampeyan lan sidebar ing sisih tengen yaiku sampeyan bisa nggawe manawa konten sampeyan isih ana ing jembaré mayoritas browser. Ing kasus iki, 99% pembaca mlaku luwih saka 640 piksel, mula aku apik! Aku ora pengin dheweke ora kejawab sidebar, nanging kalebu konten sing nomer loro.