OpenID diinstal lan siyap!

logo openid r

Yen sampeyan durung nate krungu OpenID, iku teknologi anyar sing menarik ing web. Amarga kabeh situs web lan login / sandhi sing beda-beda sing kudu dielingi saiki, teknologi iki bisa dadi berkah utawa kutukan.

Ing sisih liyane yaiku kasunyatan sampeyan nyimpen login lan sandhi sing dienkripsi ing server lan nalika sampeyan mlebu ing endi wae, mula bisa diotentikasi menyang server sampeyan. Sisih negatif yaiku sing diarani 'siji titik kegagalan'. Yen ana wong sing bisa ngotentikasi nggunakake login lan sandhi, bisa uga duwe akses menyang sistem sing sampeyan lakoni liwat OpenID.

Mangkene presentasi cekak ing OpenID:

Saya akeh sinau babagan OpenID, saya optimis. Wiwitane aku pancen curiga, nanging sawise ngonfigurasi lan ndeleng cara nggunakake, rumangsa teknologi sing apik. AOL, Microsoft lan Nenem Apart minangka sawetara wong sing paling anyar sing ndhukung OpenID, katon kaya uap.

Salah siji perkara sing paling apik babagan OpenID yaiku sampeyan bisa dadi host ing server sampeyan dhewe. Aku wis ngonfigurasi phpMyID bengi iki ing sawetara menit lan dites lan bisa digunakake kanthi apik. Aku milih pilihan sing paling gampang kanggo konfigurasi Single User, mula aku kudu sawetara perkara:

  1. Gawe direktori anyar ing server lan instal file kasebut. Aku milih / OpenID /
  2. Aku nambah pangalihan menyang file header WordPress sing ngarahake panjaluk OpenID
  3. Aku kudu ngonfigurasi sandhi kanthi ndhelik login, dunyo (iki phpMyID), lan sandhi. Kanggo nindakake iki, aku nampilake file PHP ing server kanthi kode ing ngisor iki:
  4. Aku nyalin senar sing dienkripsi menyang konfigurasi kanggo file ID lan aku lagi aktif!
  5. Kanggo nyoba, aku kudu login nggunakake URL sing sederhana
  6. Aku banjur metu

Ya ngono! Alamat OpenID saiki dadi http://martech.zone lan bakal keasliane Login lan Sandi sing dakpilih.

Salah sawijining fitur apik liyane sing durung dikandhakake wong liya yaiku nggunakake informasi gawan sing bisa diakses aplikasi sing diotentikasi. Sampeyan bisa nyedhiyakake jeneng, tanggal lahir, zona wektu, jenis kelamin lan informasi liyane kanggo digunakake. Aku seneng karo ide kasebut! Kurang formulir kanggo diisi.

Ana akeh warta babagan blogos ing OpenID, aku menehi saran supaya luwih akeh maca sadurunge njupuk keputusan:

Yen ora ana liyane, OpenID minangka skema otentikasi sing gampang, yen diadopsi, mesthine kudu nyederhanakake otentikasi ing sebagian besar situs web. Muga-muga bisa cepet banget, sanadyan ora bakal bisa ngakses akun bank kanthi cepet (uga ora pengin). Yen sampeyan pengin munggah ing jalur OpenID, aku bakal nindakake kanthi cepet supaya sampeyan bisa entuk sawetara pers awal sing cocog.

15 Komentar

  1. 1

    Aku nyoba dina karo magnolia. Magnolia makarya lan malah nggabungake akun karo OpenID - keren banget. Nanging, dheweke ora pangalihan panjalukku saben file header utawa pangalihan ora bisa digunakake kanthi bener. Aku kudu nyelehake URL sing pas ing kolom OpenID supaya bisa digunakake.

  2. 3
  3. 4
  4. 5
    • 6

      Aku ora yakin! Mbok sawetara pamaca liyane bisa melu ngobrol. Ora diraguhi manawa kalorone bisa… OpenID pancen teknologi sing gampang bisa adaptasi karo plugin. Matur nuwun kanggo Kajaba iku!

  5. 7
    • 8

      Kayane dakkira. Aku wis ndeleng ing endi wae komentar mlebu asring nyebabake kurang komentar. Komentar minangka komponen penting ing blog lan nyebabake panempatan Mesin Telusuran amarga kaca kasebut diganti lan reindeks. Kasunyatane, suwalike, aku ngajak luwih akeh wong supaya menehi komentar kanthi nggunakake Ora Ana Nofollow.

      Aku ora pengin nggawe apa-apa kanggo nyegah sapa wae sing menehi komentar. Yen OpenID dadi ide utama lan masarakat bisa mlebu log kanggo menehi komentar, bisa uga ngganti pikiranku.

      Regards,
      Doug

  6. 9
  7. 10
  8. 12
  9. 13

    Doug

    Aku mung bisa nindakake perkara sing padha. Aku nginstal kanthi apik lan kabeh. Kaloro baris kasebut ing header WordPress:

    Diuji mlebu kanthi apik.

    WikiTravel sing wis dicoba, ngetik jeneng pangguna OpenID sing dikonfigurasi (alhome.net) banjur pangalihan menyang situsku dhewe kaya ora ana kedadeyan.

    Apa aku kekurangan?

    • 14
      • 15

        Sampeyan bisa ngetik kode ing komentar kanthi tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page. tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.