10 Langkah Nggawe Survei Online sing Efektif

Priksa

Piranti survey online kayata Zoomerang fantastis amarga efektif lan efisien nglumpukake lan nganalisis data. Survei online sing cocog nyedhiyakake informasi sing jelas sing bisa ditrapake kanggo keputusan bisnis sampeyan. Nglampahi wektu sing dibutuhake sadurunge lan nggawe survey online sing apik bakal mbantu sampeyan entuk tingkat respons sing luwih dhuwur, data sing luwih dhuwur lan bakal luwih gampang kanggo ngrampungake responden.

nambah tarif nanggepi surveyMangkene 10 langkah kanggo mbantu sampeyan nggawe survey sing efektif, tambahake tingkat respons survey, Lan ningkatake kualitas data kanthi sakabehe.

  1. Temtokake tujuan survey kanthi jelas - Survei sing apik duwe target fokus sing gampang dingerteni. Luangake wektu ing ngarep kanggo ngenali tujuan sampeyan. Perencanaan advance mbantu nggawe survey babagan pitakon sing tepat kanggo memenuhi objektif lan ngasilake data sing migunani.
  2. Tindakake survey kanthi cekak lan fokus - Cepet lan fokus mbantu kualitas lan jumlah respon. Umume luwih apik kanggo fokus ing siji tujuan tinimbang nyoba nggawe survey master sing nyakup macem-macem tujuan. Riset Zoomerang (bebarengan karo Gallop lan liya-liyane) nuduhake manawa survey kudu suwene 5 menit utawa kurang kanggo ngrampungake. 6 - 10 menit bisa ditampa nanging kita bisa ngerteni tarif ditinggalake sawise 11 menit.
  3. Terus pitakon supaya gampang - Priksa manawa pitakon sampeyan entuk titik lan aja nggunakake jargon, slang utawa akronim.
  4. Gunakake pitakonan sing ditutup nalika bisa - Pitakon survey sing ditutup menehi pilihan tartamtu marang responden (kayata Ya utawa Ora), saengga luwih gampang nganalisis asil. Pitakon sing ditutup bisa awujud ya / ora, macem-macem pilihan utawa skala rating.
  5. Tindakake pitakon babagan skala babagan survey - Timbangan peringkat minangka cara sing apik kanggo ngukur lan mbandhingake set variabel. Yen sampeyan milih nggunakake timbangan rating (kayata saka 1 - 5) tetep konsisten ing saindhenging survey. Gunakake jumlah poin sing padha ing skala lan priksa manawa tegese dhuwur lan sithik tetep konsisten sajrone survey. Uga gunakake nomer ganjil ing skala rating supaya analisis data luwih gampang.
  6. Pesenan logis - Priksa manawa survey sampeyan mili kanthi logis. Miwiti kanthi pambuka ringkes sing motivasi para panaliti survey kanggo ngrampungake survey (kayata "Pitulung supaya bisa ningkatake layanan kanggo sampeyan. Waca survey singkat ing ngisor iki."). Sabanjure, apike diwiwiti saka pitakon sing luwih jembar lan banjur pindhah menyang ruang lingkup sing luwih sempit. Pungkasan, kumpulake data demografi lan takon apa wae sing sensitif ing pungkasan (kajaba sampeyan nggunakake informasi iki kanggo nampilake peserta survey).
  7. Pra-survey survey sampeyan - Priksa manawa sampeyan wis nyoba survey karo sawetara anggota target target lan / utawa rekan kerja kanggo nemokake gangguan lan interpretasi pitakon sing ora dikarepake.
  8. Coba wayahe nalika ngirim undhangan survey - Statistik pungkasan nuduhake tarif mbukak lan klik paling dhuwur sing ditindakake dina Senen, Jumuah lan Minggu. Kajaba iku, riset nuduhake yen kualitas tanggapan survey ora beda-beda saben dina kerja nganti akhir minggu.
  9. Kirim pangeling email survey - Sanajan ora cocog kanggo kabeh survey, ngirim pangeling kanggo wong-wong sing durung nate nanggapi asring asring menehi dorongan signifikan kanggo tarif nanggepi.
  10. Coba menehi insentif- Gumantung karo jinis survey lan pamirsa survey, menehi insentif biasane efektif banget kanggo ningkatake tarif tanggapan. Wong seneng ide yen entuk sesuatu kanggo waktune. Penelitian Zoomerang nuduhake manawa insentif biasane ngundhakake tarif nanggepi rata-rata 50%.

Siap miwiti? Mlebu kanggo a akun dhasar Zoomerang gratis, aplikasi langkah-langkah ing ndhuwur, bukak survey lan siyap analisa asil sampeyan kanthi nyata. Tunggu postingan sing bakal dibukak ing ngendi aku bakal melu fitur survey sing luwih maju bebarengan karo cara inovatif kanggo nggabungake survey online menyang strategi bisnis sampeyan kanthi umum. Sugeng Survei!

Apa sampeyan saiki nggunakake survey online kanggo bisnis? Apa sampeyan nemokake tips iki migunani? Mangga gabung karo obrolan ing bagean komentar ing ngisor iki.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.