Nglindhungi Persona Online Sampeyan

Wong DigitalAmarga jagad iki didigitalisasi lan saben tembung sing sampeyan ucapake lan tumindak sampeyan mesthi bakal kejiret ing video, sampeyan kudu polisi dhewe. Iki minangka kunci kanggo bisnis sing pengin mbukak upaya pemasaran blogging lan media sosial.

Nalika ketemu kolega ing game bisbol lan ndeleng sampeyan rame lan ngombe iku ora masalah ing jaman kepungkur, online ora duwe wates antarane urip pribadi lan bisnis. Yen sampeyan duwe persona online, iku uga persona kanggo kerja. Ana wong sing ora mbedakake sampeyan saka situs web kencan menyang LinkedIn - sampeyan mung 'online'.

Sejarah Online Wis dadi Alat Sumber Daya Manusia

Pengusaha wis nggunakake Google kanggo golek lan riset karyawan. Babagan pungkasan sing sampeyan pengin yaiku ninggalake jejak, pribadi utawa bisnis, sing bisa nyebabake perusahaan sampeyan utawa prospek bakal ngerteni sampeyan.

Sawetara taun kepungkur, aku kerja ing perusahaan sing diklasifikasikake dening karyawan lan ora ana sing kudu diklasifikasikake. Sanajan ora ana gandhengane karo pakaryane, dheweke dicathet ing kantor staf manajemene - tandha sing ora bisa dibalekake maneh lan bakal nyebabake kemampuane wong kanggo promosi utawa njupuk tugas liyane ing organisasi kasebut.

Rekaman Video

Aku wis ngenteni wektu Seesmic, pungkasan, aplikasi sing kalebu campuran (lan integrasi) video lan obrolan. Ana kanca ujar bengi iki yen dheweke wis ndeleng prekara sing ana gandhengane karo wong sing dheweke hormati.

Masalahe yaiku loro-kali: Seesmic meh nyata-nyata, mula wong-wong ngobrol lan kadang ngobrol kanthi panas. Bagean liyane yaiku Seesmic ngatasi kesenjangan antarane profesional lan bisnis. Sawetara wong ngombe nalika ngobrol ... sawetara malah mabuk. Wong liya mbledhos babagan obrolan babagan agama lan / utawa politik.

Donya ORA SIAP

Pancen apik banget yen kita duwe teknologi kayata iki sing bisa nggawe jiwane lan komunikasi kanthi efektif karo kanca-kanca ing saindenging jagad. Masalahe yaiku jagad durung siyap kanggo transparansi semacam iki. Alat kayata Seesmic bisa nyedhiyakake akeh pemahaman babagan pikirane babagan kerja, urip… lan menehi input babagan stabilitas.

Seseorang, sing bisa uga dadi karyawan sing sampurna, bisa diilangi saka kesempatan sawise manajer ngrekrut lungguh lan mriksa pirang-pirang obrolan online.

Nglindhungi Wong Sampeyan

Ana sawetara perkara sing bisa sampeyan lakoni kanggo nglindhungi Persona lan Reputasi Online:

  1. Aja ngobrol kanthi jinis, agama, politik, lan liya-liyane, supaya sampeyan bisa nyuntikake pendapat sing salah paham. Gawe obrolan kasebut kanthi offline.
  2. Aja kena pengaruh pangobatan utawa alkohol kanthi online. Sampeyan ora bisa ngontrol emosi lan tumindak.
  3. Elinga yen kabeh sing sampeyan lakoni minangka cathetan manawa Sekolah, Kerja, Pelapor, Pamrentah, lan kulawarga uga wis siyap ngakses.

Nyilikake Risiko lan Aman Risiko

  1. Sawetara program, malah sing online, nawakake pambusakan konten sampeyan. Waca Katentuan Layanan kasebut lan delengen manawa sampeyan bisa mbusak video, swara, sejarah, lan liya-liyane kanthi permanen. Yen sampeyan ana ing kahanan sing nggawe kesalahan, coba sing paling apik. Muga-muga, kemungkinan sampeyan sukses banget, tipis banget.
  2. Ngencerake. Yen sampeyan duwe 1 obrolan ing 10 sing nuduhake sampeyan paling dhuwur ing Politik, aja nganti terus ngobrol 1,000 pacelathon sabanjure tanpa ndangu ndhuwur. Nyedhiyakake konten sing luwih positif ing online bakal nyuda risiko konten negatif sing bisa ditemokake wong liya. Maneh, iki ora bisa diapusi, nanging bisa mbantu.
  3. Mikir! Saran sing paling apik yaiku aja nganti ana kahanan online sing bisa dadi isin mengko. Aja ngindhari kahanan kasebut kabeh.

Aku optimistis, mbesuke kita bakal dadi komunitas sing luwih ngetrenake tumindak (mis), amarga ngerti yen kedadeyan ala uga ditrapake wong sing apik lan uga wong-wong sing apik. Nanging nganti saiki, sampeyan kudu terus mriksa manawa sampeyan ngerti babagan persona online.

Aku kudu nambahake yen obrolan iki sebagian inspirasi Dhokter Thomas Ho, sing blogging ing topik nggawe persona online.

3 Komentar

  1. 1

    Kita duwe risiko gedhe yen bakal nemoni masalah nalika wiwit mikir babagan "personas" utawa ing garis sing ora aktif. Implikasine yaiku manawa kita dudu awake dhewe lan sengaja ndhelikake apa-apa utawa pura-pura dadi ora.

    Pikiran semacam kasebut bisa dadi mbebayani amarga masarakat duwe kecenderungan diskon yen dheweke nganggep anonim.

    Doug Aku uga mikir sampeyan minangka sentuhan ing salah sawijining pratelan ing ndhuwur. Tambah siji tembung lan aku karo sampeyan.

    Wangsulan: Bab ingkang pungkasan sing dipengini yaiku ninggalake jejak, pribadi utawa bisnis, sing bisa [negatif] pengaruh carane perusahaan utawa prospek bakal ngerteni sampeyan.

    Muga-muga bisa ngarep-arep prospek kasebut bakal be positif kena pengaruh karo jejak onlineku. Minangka bagean saka aku lan regane sing dakkandhakake.

    Lan aku mesthi nganggep manawa Ibu & majikan mbesuk bakal ndeleng apa wae sing daklakoni kanthi online. Iki mbantu aku ngontrol awake dhewe lan ninggalake perkara sing paling penting

    • 2

      Umpan balik sing apik, Chris!

      Aku ora setuju yen duwe persona online ndhelik utawa ndalang.

      Yen aku arep rapat karo prospek, aku bakal nyukur lan nganggo jas. Saben dina kerja aku nganggo khakis lan cukur rambut sawetara dina. Nalika arep mulih, aku bisa nggawe logam ing mobil, nanging yen nyopir klien, aku ora bakal mbuwang AC / DC.

      Aku uga duwe wit sindiran sing bisa uga ora nate diendhani sawetara wong. Nalika aku karo kanca utawa prospek, aku arang nampilake rasa humor amarga akeh sing nganggep ora pantes.

      Ing kabeh kasus, aku ora jujur ​​utawa ndhelikake nyata kula. Aku mung nuduhake 'sisih paling apik' utawa 'sisih paling cocog'. Isih aku (dipercaya - aku pancen transparan), nanging perlu yen aku kepengin nyedhaki pamirsa sing paling jembar lan diajeni masarakat.

      Maksudku sejatine bisa kita setuju - jagad iki durung siyap kanggo transparansi semacam iki. Muga-muga bisa - banjur aku bisa nganggo klambi khakis, ora nyukur rambut, lan nggulung sawetara "Kanggo Sing Babagan Rock" karo kanca-kanca ing mobil.

      Sanalika, kedadeyan kasebut ora kedadeyan.

      Cheers!
      Doug

      • 3

        Aku karo sampeyan ing kana, Doug. Aku nembang bareng radio nalika windows digulung up!

        Wong sing lungguh ing lampu mandeg ing sandhingku minangka salah sawijine bab sing mikir yen aku rada kepleset. Nanging iku minangka prekara liya sing mbuktekake manawa aku mbukak jendhela!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.