Nglindhungi Persona Online Sampeyan

Wong DigitalAmarga jagad iki didigitalisasi lan saben tembung sing sampeyan ucapake lan tumindak sampeyan mesthi bakal kejiret ing video, sampeyan kudu polisi dhewe. Iki minangka kunci kanggo bisnis sing pengin mbukak upaya pemasaran blogging lan media sosial.

Nalika ketemu kolega ing game bisbol lan ndeleng sampeyan rame lan ngombe iku ora masalah ing jaman kepungkur, online ora duwe wates antarane urip pribadi lan bisnis. Yen sampeyan duwe persona online, iku uga persona kanggo kerja. Ana wong sing ora mbedakake sampeyan saka situs web kencan menyang LinkedIn - sampeyan mung 'online'.

Sejarah Online Wis dadi Alat Sumber Daya Manusia

Pengusaha wis nggunakake Google kanggo golek lan riset karyawan. Babagan pungkasan sing sampeyan pengin yaiku ninggalake jejak, pribadi utawa bisnis, sing bisa nyebabake perusahaan sampeyan utawa prospek bakal ngerteni sampeyan.

Sawetara taun kepungkur, aku kerja ing perusahaan sing diklasifikasikake dening karyawan lan ora ana sing ngelasake. Sanajan ora ana gandhengane karo pakaryane, dheweke dicathet ing kantor staf manajemene - tandha sing ora bisa dibalekake maneh lan bakal nyebabake kemampuane wong kanggo promosi utawa njupuk tugas liyane ing organisasi kasebut.

Rekaman Video

Aku wis ngenteni wektu Sesmic, pungkasane, aplikasi sing kalebu campuran (lan integrasi) video lan obrolan. Ana kanca ujar bengi iki yen dheweke wis ndeleng prekara prilaku sing wis dihormati wong liya.

Masalahe yaiku loro-kali: Seesmic meh nyata-nyata, mula wong-wong ngobrol lan kadang ngobrol kanthi panas. Bagean liyane yaiku Seesmic ngatasi kesenjangan antarane profesional lan bisnis. Sawetara wong ngombe nalika ngobrol ... sawetara malah mabuk. Wong liya mbledhos babagan obrolan babagan agama lan / utawa politik.

Donya ORA SIAP

Pancen apik banget yen kita duwe teknologi kayata iki sing bisa nggawe jiwane lan komunikasi kanthi efektif karo kanca ing saindenging jagad. Masalahe yaiku jagad durung siyap kanggo transparansi semacam iki. Alat kayata Seesmic bisa menehi akeh wawasan babagan pikirane wong babagan kerja, urip… lan menehi sawetara input babagan stabilitas.

Seseorang, sing bisa uga dadi karyawan sing sampurna, bisa diilangi saka kesempatan sawise manajer ngrekrut lungguh lan mriksa pirang-pirang obrolan online.

Nglindhungi Wong Sampeyan

Ana sawetara perkara sing bisa sampeyan lakoni kanggo nglindhungi Persona lan Reputasi Online:

  1. Aja ngobrol kanthi jinis, agama, politik, lan liya-liyane, supaya sampeyan bisa nyuntikake pendapat sing salah paham. Gawe obrolan kasebut kanthi offline.
  2. Aja kena pengaruh pangobatan utawa alkohol kanthi online. Sampeyan ora bisa ngontrol emosi lan tumindak.
  3. Elinga yen kabeh sing sampeyan lakoni minangka cathetan manawa Sekolah, Kerja, Pelapor, Pamrentah, lan kulawarga uga wis siyap ngakses.

Nyilikake Risiko lan Aman Risiko

  1. Sawetara program, malah sing online, nawakake pambusakan konten sampeyan. Waca Katentuan Layanan kasebut lan delengen manawa sampeyan bisa mbusak video, swara, sejarah, lan liya-liyane kanthi permanen. Yen sampeyan ana ing kahanan sing nggawe kesalahan, coba sing paling apik. Muga-muga, kemungkinan sampeyan sukses banget, tipis banget.
  2. Ngencerake. Yen sampeyan duwe 1 obrolan ing 10 sing nuduhake sampeyan pucuk ing ndhuwur Politik, aja nganti terus ngobrol 1,000 obrolan sabanjure tanpa ndangu ndhuwur. Nyedhiyakake konten sing luwih positif ing online bakal nyuda risiko konten negatif sing bisa ditemokake wong liya. Maneh, iki ora bisa diapusi, nanging bisa mbantu.
  3. Mikir! Saran sing paling apik yaiku aja nganti ana kahanan online sing bisa dadi isin mengko. Aja ngindhari kahanan kasebut kabeh.

Aku optimistis, mbesuke kita bakal dadi komunitas sing luwih ngetrenake tumindak (mis), amarga ngerti yen kedadeyan ala kedadeyan apik lan wong apik uga nggawe kesalahan. Nanging nganti saiki, sampeyan kudu terus mriksa manawa sampeyan ngerti babagan persona online.

Aku kudu nambahake yen obrolan iki sebagian inspirasi Dhokter Thomas Ho, sing blogging ing topik nggawe persona online.

3 Komentar

  1. 1

    Kita duwe risiko gedhe ngalami alangan nalika kita wiwit mikir babagan "personas" kanthi on line utawa off line. Implikasi kasebut yaiku yen kita ora dadi awake dhewe lan sengaja ndhelikake utawa pura-pura dadi apa sing dudu.

    Pamikiran kaya ngono bisa dadi mbebayani amarga wong duwe kecenderungan nyuda akibat nalika mikir dheweke anonim.

    Doug Aku uga mikir sampeyan padha tutul sudhut tandha ing salah siji statements ndhuwur. Tambah siji tembung lan aku karo sampeyan.

    Perkara pungkasan sing dikarepake yaiku ninggalake jejak, pribadi utawa bisnis, sing bisa [negatif] impact carane perusahaan utawa prospek bakal ndelok sampeyan.

    Aku mesthi ngarep-arep sing prospek bakal be positif kena pengaruh saka jejak onlineku. Iku bagéan saka sing aku lan nilai aku nggawa menyang meja.

    Lan mesthi aku nganggep yen Ibu lan majikan sing bakal teka bakal ndeleng apa wae sing dak pasang online. Sing mbantu aku duwe kontrol diri lan ninggalake barang sing bodho.

    • 2

      Umpan balik apik, Chris!

      Aku bakal ora setuju yen duwe persona online ndhelikake utawa pura-pura.

      Yen aku lunga menyang rapat karo prospek, aku cukur rambut lan nganggo jas. Saben dina ing kantor aku nganggo khakis lan cukur saben dina. Ing dalan ngarep aku bisa crank munggah sawetara logam ing mobil, nanging yen aku drive klien watara, Aku ora bakal uncalan ing AC / DC.

      Aku uga duwe kapinteran sarkastik sing bisa nyebabake sawetara wong. Nalika aku karo kolega utawa prospek, aku arang banget nuduhake rasa humor kasebut amarga akeh sing nganggep ora cocog.

      Ing kabeh kasus, aku ora dadi ora jujur ​​utawa ndhelikake nyata kula. Aku mung nuduhake 'sisih paling apik' utawa 'sisih paling cocok'. Iki isih aku (percaya marang aku - aku transparan kanggo kesalahan), nanging perlu yen aku pengin nggayuh pamirsa sing paling akeh lan entuk pakurmatan wong.

      Maksudku sejatine ana sing bisa disepakati - jagad iki durung siyap kanggo transparansi kaya iki. Aku pengin iku - banjur aku bisa sugih ing khakis, ora cukur brengos, lan crank munggah sawetara "Kanggo sing About kanggo Rock" karo kolega ing mobil.

      Nanging, ora bakal kelakon.

      Cheers!
      Doug

      • 3

        Aku karo sampeyan ana, Doug. Aku nyanyi bebarengan karo radio karo jendhela muter up!

        Iku salah siji bab kanggo wong lungguh ing lampu stop jejere kula kanggo mikir aku bisa dadi bodho bellowing adoh. Nanging iku cukup liya kanggo mbuktekaken yen aku iki dening muter mudhun jendhela!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.