Terminologi Pemasaran Online: Definisi Dhasar

Terminologi Pemasaran Online

Kadhangkala kita lali sepira jerone kita ing bisnis lan lali ora menehi wong pengenalan terminologi dhasar utawa akronim sing lagi ngambang nalika ngobrol babagan pemasaran online. Bejo kanggo sampeyan, Wrike wis nggabungake iki Online Marketing 101 infographic sing nggoleki sampeyan kabeh dhasar terminologi pemasaran sampeyan kudu nindakake pacelathon karo profesional pemasaran.

  • affiliate Marketing - Temokake mitra eksternal kanggo masarake produk menyang pamirsa dhewe kanggo komisi.
  • Ads banner - narik kawigaten para target pelanggan supaya bisa ngeklik situs sampeyan utawa luwih ngerti merek sampeyan.
  • Konten Curation - Ngganti akeh konten online & milih item sing berkualitas kanggo dituduhake, nggawe newsfeed mandhiri kanggo saben anggota target pasar.
  • Content Marketing - Ngasilake konten sing migunani, menarik, lan nglipur kaya kiriman blog, ebook, video & infografis kanggo narik perhatian, nggawe otoritas merek, lan entuk bisnis anyar.
  • Iklan Kontekstual - nampilake iklan ing situs web tartamtu adhedhasar isine, utawa tembung kunci khusus hyperlink menyang situs web pengiklan.
  • Optimisasi Tingkat Konversi - nggunakake Analytics lan saran pangguna kanggo ngapikake situs web lan nggawe browser pasif dadi pelanggan sing mbayar.
  • Marketing digital - nggawe pengalaman pelanggan sing apik, integral ing macem-macem saluran digital - kalebu seluler, game, & aplikasi, podcast, radio Internet, olahpesen SMS, lan liya-liyane.
  • Iklan Tampilan - narik kawigaten para target pelanggan supaya bisa ngeklik situs sampeyan utawa luwih ngerti merek sampeyan.
  • Media sing Diduweni - nalika pelanggan nyebarake buzz kanggo sampeyan liwat tutuk virus.
  • email Marketing - Ngirimi pesen email sing migunani, relevan, lan email menyang pihak sing nampa supaya bisa terus makarya karo perusahaan sampeyan lan nggawe kesetiaan merek.
  • Marketing inbound - narik kawigaten, ngrawat, menehi informasi, lan nyenengake para calon pelanggan liwat konten sing ana gandhengane, SEO teknis, lan alat interaktif, kanggo entuk bisnis lan entuk kesetiaan pelanggan.
  • Marketing Influencer - Nggawe hubungan karo klompok pilihan wong sing pengaruhe kanggo tuku keputusan target pasar.
  • Nurturing timbal - Nggawe hubungan karo petunjuk sing durung siap tuku liwat konten sing menarik, email sing migunani, keterlibatan media sosial.
  • Pemarkahan Kepala - Nganalisis prilaku online timbal kanggo ngukur minat ing produk sampeyan, menehi skor kanggo nglacak posisi saben calon pelanggan ing corong penjualan.
  • Marketing Automation - ngotomatisasi tugas pemasaran sing bola-bali lan langsung menehi tandha babagan tindak tanduk pelanggan tartamtu kanggo mbantu sampeyan nemtokake pesen sing bener sing bakal dikirim menyang wong sing bener ing wektu sing tepat.
  • Mobile Marketing - Ngirim pesen SMS khusus, notifikasi push, iklan ing aplikasi, pindai kode QR, lan liya-liyane menyang piranti seluler pelanggan adhedhasar tumindak tartamtu, kaya lokasi utawa wektu saiki.
  • Pariwara Asli - nggawe konten editorial sing wis disesuaikan kanggo cocog karo situs penerbit online tartamtu, banjur mbayar kanggo nyelehake ing jejere artikel liyane situs kasebut.
  • Hubungan Masyarakat Online - Pengaruh media & komunitas online, ngawasi apa sing dicritakake wong babagan perusahaan online lan golek cara anyar kanggo nyambung karo pelanggan.
  • Media Sing Duwe - real estate online sampeyan dhewe: situs web resmi, situs seluler, blog, lan kaca media sosial.
  • Media sing Dibayar - pariwara mbayar, kiriman disponsori, utawa telusuran mbayar.
  • Pay-Per-Click (PPC) - Target pelanggan tartamtu liwat tautan sing disponsori, lan tes A / B kanggo ndeleng iklan sing ngasilake klik luwih akeh.
  • remarketing - target iklan kanggo wong sing wis ngunjungi situs sampeyan (nanging ora tuku) liwat olahpesen khusus utawa penawaran eksklusif.
  • Pemasaran Mesin Pemasaran (SEM) - nambah visibilitas situs ing kaca asil mesin telusuran, ningkatake rangking situs liwat SEO, saturasi & backlink.
  • Search Engine Optimization (SEO) - masang tembung kunci telusuran ndhuwur menyang kaca situs web perusahaan kanggo ningkatake rangking asil mesin telusuran, lan priksa manawa situs sampeyan dioptimalake kanggo pandhu arah, konten, meta tag sing kaya tembung kunci, lan tautan mlebu kualitas.
  • Iklan sosial - Ndhukung perusahaan sampeyan menyang pamirsa anyar liwat iklan mbayar utawa kiriman promosi ing macem-macem situs media sosial.
  • Marketing Social Media - Nambah kesadharan merek & lalu lintas situs kanthi nggawe komunitas pelanggan liwat media sosial., Ngirim update sing bakal nyebar kanthi virus, lan nanggepi keluhan, panjaluk, lan pujian.
  • Pamisah Split - eksperimen acak ing ngendi varian A / B dites karo klompok kontrol buta kanggo ndeleng asil sing paling sukses.
  • Ditampa Konten - nggawe konten editorial sing wis disesuaikan kanggo cocog karo situs penerbit online tartamtu, banjur mbayar kanggo nyelehake ing jejere artikel liyane situs kasebut.

Infographic Terminologi Pemasaran Online

Pengungkapan: Aku nggunakake link afiliasi kanggo Wrike ing artikel iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.