Siji Pitakon Sampeyan Kudu Takon ing Survei Sabanjure

Depositphotos 56497241 s

PitakonanKancaku sing apik Chris Baggott duwe kanca sing apik kirim dina iki babagan survey. Aku setuju kabeh karo Chris. Nyuwun tulung aja takon saran yen sampeyan ora bakal nindakake informasi kasebut. Sapa wae sing ngerti aku ngerti yen aku seneng menehi pendapat ... kadang ana kesalahan. Kanca-kanca ngerti tenan yen dheweke bisa dipercaya karo aku.

Ana sawetara alasan kanggo iki:

  1. Aku wong sing semangat banget lan wis ora bisa main game. Aku kira jam wis obah, mula kok gebugake ing grumbulan!
  2. Yen aku mesthi ngandhani apa maksudku lan tegese apa sing dakkandhakake, mula masarakat mesthi bakal crita kaya aku. Dheweke ngerti yen aku ora ngandhani mung supaya wong-wong mau ngrungokake apa sing dikarepake.

Nanging… yen sampeyan terus njaluk pitutur, dak tresnani, banjur terus disingkirake ... mula aku ora bakal nandur modal karo sampeyan mbesuk. Iki ora ateges sampeyan ora bisa ora setuju, aku asring salah. Maksudku, yen motivasi sampeyan kanggo nggawe aku rumangsa yen aku dihargai, aku ora pengin mbuang-buang wektu karo sampeyan. Lan aku ora bakal.

Survei kaya ngene. Aku ora ngerti manawa ana perusahaan sing ora ngerti titik nyeri kanggo pelanggan. Kasunyatane yaiku umume perusahaan duwe wong sing ngerti kabeh rasa nyeri para pelanggan, apa sing disenengi wong liya, lan apa sing ora bisa ditindakake masarakat. Masalahe yaiku supaya ora repot ngrungokake nganti siyap. Pancene survey sing diarani - ujare menyang pelanggan, "Oke, aku siap ngrungokake ... tulung critakake apa sing disenengi lan ora disenengi karo aku."

Survei kudu fokus ing skala sing paling gedhe. Ing sisih presisi, pitakon sing bisa ditrapake sing bisa ngasilake respon sing wis diukur akeh. Nyuwun kula menehi rating unggah-ungguh saka petugas kasebut ora lucu. Kabeh wong ngerti manawa concierge sampeyan sopan utawa ora. Takon aku nganggo klambi ukuran apa sing dakkanggo supaya aku bisa ngetutake lan nggawa sampeyan sing paling apik. Takon apa aku seneng A vs. B iku super… apamaneh nalika sampeyan nelpon maneh sing dakpilih.

Ing pungkasan skala kasebut uga penting. Kanca liyane, Pat Coyle, crita marang aku nalika sawijining perusahaan mung duwe pitakon babagan survey ...

Apa sampeyan menehi saran menyang kanca?

Kasunyatane yaiku manawa ana wong ing perusahaan sampeyan ngerti apa sing bisa ditambah. Dheweke bisa uga wedi ngomong. Utawa bisa uga ora duwe tuku kanggo ndandani. Utawa, asring banget, dheweke ngerti yen ora bakal dirampungake, mula repot. Yen sampeyan ora bakal ngrungokake karyawan, kemungkinan sampeyan ora bakal ngrungokake pelanggan.

Survei uga dadi pakan kanggo 'nyengkuyung' kapercayan sampeyan. Marang manajer babagan 10 perkara utama sing kudu diperbaiki adhedhasar investigasi lan kadang sampeyan mung dipecat minangka wong gila. Nanging… nyedhiyakake sawetara atus conto acak saka klien sing ndhukung 10 perkara paling dhuwur, lan ujug-ujug wong ngrungokake. Apa ora sedhih? Kayane dakkira!

Aku ora nyaranake ngilangi komunikasi karo klien sampeyan. Kosok baline, aku ujar FOKUS komunikasi karo klien sampeyan. Survei dudu komunikasi. Iku arang banget rong arah. Dadi mandheg nglakoni. Ayo karyawan sampeyan ngandhani apa sing dicritakake para pelanggan lan ndandani.

Lan yen sampeyan kepengin banget ngerti apa sing dipikirake para pelanggan babagan sampeyan, cukup siji pitakonan sederhana:

Apa sampeyan menehi saran menyang kanca?

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.