Siji Miliar Dolar kanggo Youtube? Mungkin.

MoneyAna akeh diskusi babagan miliaran dolar sing lagi dirembug lan diwenehake babagan penjualan Youtube, MySpace, Facebook, lsp. Mark Kuba wis nyatakake mung wong sing bakal mbayar Youtube sing akeh. Aku yakin manawa kita bisa mundur wektu, akeh wong sing kepengin ngerti kenapa Pak Kuba ngasilake dhuwit kaya dheweke bali ing dhadha Dot Com. Aku wis krungu dheweke ngarani 'jutawan sing ora sengaja' lan aku kira bisa cocog. Aku wis maca sawetara blog lan meh padha maca MySpace bocah wadon umur 12 taun. Dheweke ujar, dheweke ujar, bla, bla, bla.

Boot lan dhadha Dot Com minangka kegagalan sing dibutuhake kanggo ningkatake teknologi lan web dadi ekonomi dhewe. Umume dhuwit sing dibuang mung kanggo nggoleki model bisnis sing apik. Sanajan isih durung diurutake, model bisnis wiwit diwiwiti.

Aku wis dadi kritikus gedhe kanggo ngukur 'bola mata' nanging kayane kabeh tegese ekonomi web anyar iki. Youtube ora dituku kanggo konten utawa teknologi - saiki ditaksir ing level paling dhuwur amarga jumlah anggota pamirsa sing narik kawigaten. Yen pirang-pirang milyar dolar kanggo Youtube, kenapa Ford ora payu sawetara milyar? Ford uga ora entuk bathi… nanging kabeh wong ngerti yen regane. Sayange, yen Youtube dituku nganggo tenaga Internet utama… bakal nambah akeh 'eyeballs' ing merek kasebut.

Sing diarani Pasar Saham.

Lan kita wiwit ndeleng wiwitan Share Pasar sing diwiwiti ing web. Google, Yahoo! lan Microsoft kabeh nggoleki lan tuku Pasar Saham. Asile, sembarang situs kanthi pamirsa sing gedhe banget minangka target kaya TV utawa Radio Station sing dadi target nalika akeh pamirsa. Sanadyan saiki bathi ora ana… luwih akeh pamirsa sing bisa tuku dina iki bakal mbayar mbayar pariwara sesuk. Model lawas sing cocog karo model media liyane - koran minangka conto sing apik. Luwih akeh dhuwit sing digawe saka pelanggan ing bathi iklan tinimbang karo penghasilan pelanggan.

Aku isih durung yakin model bisnis 'tuku bola mata' iku sing cocog kanggo industri Internet. Kayane aku kudu ngenteni lan ndeleng.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.