Nggawe Omnichannel kanggo Black Friday lan Cyber ​​Senin

Penjualan Dina Jumuah Ireng Lan Cyber

Ora ana pitakonan babagan, ritel ngalami transformasi dinamis. Fluks terus-terusan ing antarane kabeh saluran kasebut meksa para pengecer supaya bisa ngasah strategi penjualan lan pemasaran, utamane nalika nyedhak Black Friday lan Cyber ​​Senin.

Sales digital, sing kalebu online lan seluler, jelas dadi titik sing padhang ing ritel. Cyber ​​Monday 2016 entuk gelar dina penjualan online paling gedhe ing sejarah AS, kanthi $ 3.39 milyar kanggo penjualan online. Black Friday teka ing detik sing cedhak banget $ 3.34 milyar kanggo penjualan online, nyopir rekaman $ 1.2 milyar ing bathi seluler. Kabeh pratandha nuduhake dodolan digital sing luwih apik sajrone musim liburan taun iki.

Nalika penjualan ritel umume mundhak, pesen kasebut rada campuran kanggo ritel bata lan mortir. Miturut pamikir ritel Eceran lan Teknologi Global Fung, luwih saka 5,700 toko ditutup wis diumumake tanggal 1 September 2017. Sing mundhak 181% luwih saka 2016. Nanging Laporan riset IHL ngramal manawa pengecer bakal mbukak 4,080 toko maneh ing 2017 tinimbang sing nutup lan rencana mbukak luwih saka 5,500 liyane ing taun 2018.

Dadi, apa sing kudu ditindakake para pengecer nalika mlebu ing musim liburan taun iki? Kepiye carane supaya bisa dodol lan pemasaran sing apik kanggo mesthekake yen entuk kabeh cathetan sing bener? Miwiti kanthi nglacak lan nganalisa data pelanggan lan banjur nyetel sing cocog, kanthi perhatian khusus kanggo strategi omnichannel sing ora ngorbanake saluran individu utawa pelanggan individu. Lan ngomong babagan pelanggan individu, investasi sawetara wektu lan gaweyan kanggo nggawe pribadi nalika sampeyan nyetel strategi pemasaran sales.

Kabeh Babagan Omnichannel

Kanggo navigasi pangowahan lan kontradiksi iki, para pengecer nggunakake layanan, teknologi lan upaya pemasaran target anyar kanggo menehi kekuwatan omnichannel, pendekatan multi-saluran sing nggawe garis antarane katalog ing toko, online, seluler lan uga katalog dadi pengalaman terintegrasi lan kohesif. Iku amarga ritel omnichannel yaiku dhuwit. Miturut a laporan saka eMarketer, 59% pengecer ujar manawa pelanggan omnichannel luwih nguntungake ing taun 2016 tinimbang pelanggan saluran siji, vs 48% ing 2015.

Amazon bubar ngembangake tilas omnichannel kanthi ngluncurake sandhangan dhewe, lengkap karo Ganti Rias sing ngidini pangguna nyoba sadurunge tuku. Uga entuk Whole Foods lan mbukak sawetara toko buku ritel Amazon. Kajaba iku, perusahaan kasebut ngupayakake ruang gudang ing wilayah kutha ing saindenging negara kasebut saengga bisa menehi pangiriman dina sing padha kanggo pelanggan sing tuku liwat saluran online lan seluler.

Acara penjualan Amazon Prime Day saka ritel kasebut wis sukses banget. Ing taun iki, Amazon Prime Day diarani minangka dina penjualan paling gedhe ing perusahaan, mundhak 60% wiwit 2016 lan ngluwihi penjualan Black Friday 2016 lan Cyber ​​Monday ing Amazon. Lan Amazon nindakake tugas sing apik kanggo nargetake barang-barang merek, amarga umume barang sing didol ing Perdana Day yaiku produk merek Amazon. Butuh bukti liyane? Miturut riset saka Slice Intelligence, 43% kabeh penjualan ritel online ing Amerika Serikat ngliwati Amazon ing 2016. Kanthi ekspansi produk anyar iki, Amazon ngupayakake ngamanake pie ritel sing luwih gedhe, bisa uga nganti 50% pangsa pasar ing taun 2021, miturut perusahaan Wall Street Needham.

Kangge Walmart, kanthi luwih saka 5,000 toko, wis nggawe online. Sanajan bisa uga rada mburine Amazon ing ekspansi omnichannel, tuku Jet.com paling anyar saka pengecer, bareng karo akuisisi pengecer online sing luwih cilik ModCloth, Bonobos lan Moosejaw, nyebabake pertumbuhan penjualan online utama. Kanggo luwih saingan karo pamrih Amazon ing toko, Walmart saiki nawakake pesenan online lan njupuk, lan mung ngumumake kemitraan karo Google ing awal September kanggo luwih ngrambah pangsa pasar Amazon. Ing wulan Mei, Walmart ngumumake tuwuh 63% ing penjualan e-commerce triwulanan.

Pribadhi

Tren utama ing ritel saiki - lan sing wis ngasilake asil nyata - yaiku wong. Akeh pengecer sing nggunakake personalisasi, lan sawetara wis pirang-pirang taun. Riset nuduhake personalisasi duweni pengaruh sing kuat. Nyatane, bubar sinau saka Infosys nemokake manawa 86% konsumen ujar manawa #personalisasi paling ora ana pengaruh ing keputusan tuku, lan meh sepertiga konsumen pengin luwih personalisasi ing pengalaman blanja.

Layanan lan aplikasi anyar nyedhiyakake pengalaman blanja lan tuku khusus sing inovatif. Ana Nordstrom's Trunk Club, salah sawijining layanan anyar sing gumantung karo model langganan lan nggunakake gaya kanggo milih klambi adhedhasar pilihan pelanggan, banjur kirim pilihan klambi sing bisa diurasi langsung menyang klien. Liyane kalebu StitchFix, MM.LaFleur lan Fabletics. Uga ana app kaya The Hunt. Kanthi ngirim foto item sing sampeyan goleki, uga sarat tartamtu kayata anggaran lan ukuran, jaringan komunitas Hunt kanggo menehi saran produk. Keep, app liyane, nyedhiyakake keranjang belanja ing saindenging web sing diarani Keep One Cart supaya para pembeli bisa tuku produk saka toko, ing endi wae, kanthi pengalaman checkout sing lancar. Kabeh layanan lan aplikasi kasebut ngucapake kekarepan konsumen kanggo pengalaman blanja sing luwih dipersonalisasi, lan pengecer kudu mesthekake yen bakal kasedhiya kanggo nggayuh kekarepan kasebut.

Ngukur kanggo Ngukur

Kanggo saingan karo lanskap ritel sing ganti saiki, perusahaan kudu ora mung ngerti lan ngerti para pelanggan, nanging uga kudu ngukur kabeh saluran kampanye penjualan lan pemasaran kanggo ningkatake target pemasaran, distribusi lan pungkasane penghasilan.

Mesthine, umume konsumen nglawan pariwara. Dheweke golek cara kanggo ngindhari lan nyetel, mula para pemasar kudu adaptasi lan kreatif kanggo menehi informasi pribadi sing digoleki para konsumen. Dursasana media paling apik saiki nglacak kabeh titik tutul lan interaksi karo konsumen supaya bisa nggampangake interaksi pribadi ing antarane merek lan pelanggan.

Ora mung pelanggan pengin pengalaman pelanggan sing dipersonalisasi, uga pengin pengalaman ritel sing konsisten ing digital lan bata lan mortir. Lan kanthi pengalaman sing tetep, kayata, pengecer luwih disiapake showrooming lan webrooming.

Kanggo ngirim pengalaman sing dipersonalisasi lan konsisten ing omnichannel, sampeyan kudu ngerti target pelanggan. Cara paling apik yaiku nganalisis data pelanggan. Mesthine, kanggo akeh pengecer, nyaring akeh data sing diklumpukake liwat sistem point-of-sale lan saluran online bisa uga luar biasa. Sing luwih tantangan yaiku nggabungake data pelanggan ing macem-macem saluran kanggo gambar sing luwih holistik, luwih-luwih amarga akeh organisasi sing isih ngoperake saluran kasebut ing silo.

Salah sawijining cara kanggo ngatasi tantangan kasebut yaiku kerja sama karo mitra sing duwe keahlian sing didhasarake ing data lan analitik lan sing dilengkapi kanggo ngerti informasi kritis lan luwih ngerti crita sing diandharake data kasebut. Sawetara saran nalika milih mitra supaya bisa digarap: goleki perusahaan sing nandur modhal lan nggunakake analitik sing kuat, lan nglacak data saka sawetara sumber kanggo nggawe sambungan sing jelas karo ROI kampanye.

Kanthi pemasaran data-driven lan gambaran sing luwih lengkap babagan target target, sampeyan bakal bisa njamin saben titik tutul minangka bagean saka kohesi lan pengalaman blanja omnichannel sing disesuaikan teka ing Black Friday lan Cyber ​​Monday. Ora dadi masalah manawa pelanggan blanja oleh-oleh hadiah liburan sing sampurna ing toko ing mall lokal, nglewati katalog sing nembe teka ing surat, utawa nggulung produk ing ponsel. Sing penting tuku.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.