Strategi sing Bisa Digunakake kanggo Komunikasi Omni-Channel

Strategi Komunikasi E-commerce Omni-channel

Kepiye sampeyan kelangan pelanggan? Menehi pengalaman sing ora cocog, ora digatekake, kirim tawaran sing ora relevan? Kabeh ide sing apik. Pelanggan sampeyan bakal pindhah menyang perusahaan liyane kanggo golek layanan pelanggan sing luwih apik, lan saiki wong wis ngandel review online minangka tembung anyar

Apa sampeyan? tetep pelanggan? Lan ora mung njaga, nanging uga nggawe kasetyane kanggo merek sampeyan? Nalika pelanggan rumangsa dijaga karo perusahaan sampeyan, dheweke bakal nglampahi luwih akeh karo sampeyan. Tujuane yaiku nawakake layanan pelanggan sing apik lan konsisten, ing kabeh platform bisnis sampeyan. 

Nanging CEO lan Manajer Pemasaran ngerti iki luwih gampang tinimbang rampung. Sampeyan butuh alat kanggo mbantu nyedhiyakake layanan pelanggan sing berkualitas lan konsisten sing bakal nggawa bisnis. Sampeyan kudu Komunikasi saluran Omni; alat modern sing njamin pengalaman apik kanggo saben interaksi pelanggan wiwit wiwitan nganti pungkasan.

Nggawe Kasetyan Pelanggan ing Dunia E-Niaga Saiki

Saben pebisnis ngerti manawa manajemen hubungan angel. Persaingan sengit terus meksa nggawe merek sampeyan supaya pelanggan bisa ngerti lan kepincut karo crita sampeyan. Ana sawetara strategi sing apik kanggo mbantu sampeyan nindakake iki.

Gunakake komunikasi saluran Omni menyang babagan pelanggan lan mbangun kampanye pemasaran sing dituju kanggo segmen kasebut. melu pelanggan ing wektu sing tepat supaya dheweke bakal rumangsa katon lan dihargai karo perusahaan sampeyan.

1. Segmen Pelanggan Sampeyan

Segmenting pelanggan nggawe sing paling penting pengalaman tuku pribadi bisa uga Yen mbukak kampanye pemasaran sing spesifik lan relevan, sampeyan bisa nambah regane umur pelanggan lan mbangun kasetyan. Umume ana papat cara kanggo segmen pelanggan:

  • Geografis (ana ing endi?)
  • Demografi (sapa? Jenis Kelamin, umur, penghasilan)
  • Psychographic (sapa sejatine? Tipe kepribadian, kelas sosial)
  • Prilaku (pola mbuwang, loyalitas merek)

Kanthi otomatisasi nganggo daya AI, sampeyan bisa mbukak ceruk kaya sing sampeyan pengin kanthi pamisahan, uga nglumpukake data terkenal babagan pelanggan lan pengunjung situs.

2. Pribadhi Komunikasi

Pelanggan pengin ngerti manawa penting kanggo sampeyan. Dheweke pengin komunikasi siji-sijine, lan riset nuduhake yen dheweke gelem ngganti data pribadi. 

Yen sampeyan nggunakake alat modern kanggo nglumpukake data babagan pola lan prilaku tuku pelanggan, sampeyan bisa nyedhiyakake jenis pengalaman khusus sing bakal nyenengake pelanggan. Strategi kalebu:

  • Nawakake transaksi sensitif wektu numpuk nalika pengunjung nyoba ninggalake situs kasebut 
  • Ngatur penawaran upsell adhedhasar prilaku lan minat tuku individu
  • Nampilake overlay barang kranjang sing ditinggalake minangka pangeling-eling marang pelanggan babagan papane mandheg

Lan isih akeh maneh taktik personalisasi. Dandan alat piranti lunak pemasaran sing terus-terusan bisa mbantu bisnis sampeyan nyedhiyakake solusi sing paling dinamis kanggo kabutuhan pelanggan. Teknologi AI bisa mbantu sampeyan ngerti lan prédhiksi tumindak tuku, nuduhake data, lan ndhidhik pelanggan babagan merek sampeyan - kanthi proaktif. Menehi apa sing dikarepake sadurunge padha njaluk!

3. komunikasi ing wektu sing pas

Mangkene sawetara cara kanggo nggunakake spanduk kanthi efektif:

  • Ngumumake…! Nyorot informasi sing migunani (kayata Pengiriman Gratis) ing wayahe utama ing proses tuku.
  • Eksklusifitas Minat paling dhuwur ing buletin email merek utawa kabar push. Supaya pelanggan pengin dadi 'List'.
  • Ngunggahake Taruhan. Tambahake tekanan tuku kanthi nuduhake sapa liyane sing ndeleng utawa tuku item sing padha saiki. 

Komunikasi ing wektu sing pas

Nguatake Wutah liwat Teknologi

Kanthi piranti lunak komunikasi omni-saluran bertenaga AI, perusahaan sampeyan bisa nggawe pengalaman pelanggan sing hebat. Fitur kayata Tampilan Pelanggan Tunggal, Skenario Rinci, lan Lapisan Web (overlay ing situs) bisa mbantu nambah strategi pemasaran sampeyan. 

Tampilan Pelanggan Tunggal

Ora bisa dilacak kabeh interaksi pelanggan ing macem-macem platform kanthi manual. Kanthi komunikasi saluran omni, kabeh sambungan pelanggan sampeyan dilacak - liwat email, telpon, liwat media sosial, lan uga ing acara lokal - ing sak papan.

The Tampilan Pelanggan Tunggal (utawa SCV) nampilake profil data pangguna. Saben profil ngemot kegiatan situs pelanggan, pilihan produk, riwayat tuku, lan liya-liyane. Duwe kabeh data sing sugih iki ing siji tampilan ngidini segmentasi khusus lan pemasaran target. 

Priksa manawa SCV nawakake fleksibilitas, skalabilitas, lan nganyari kanthi nyata, dadi sampeyan bisa menehi pengalaman pelanggan sing paling relevan lan migunani.

Skenario Rinci

Nalika ngatur strategi pemasaran segmen, otomatis minangka kunci. Nggawe pemicu komunikasi adhedhasar kahanan sing disesuaikan, lan priksa manawa keterlibatan kanthi cepet karo saben pelanggan.

Skenario Omni-Channel Rinci

Iki minangka conto otomatisasi pasangan: 

  • Email sambutan kanggo kabeh sing ndhaptar dhaptar email
  • Webhook sing menehi tandha saben wong mriksa ing toko sampeyan

Strategi Praktis Luwih jero

Kabeh konsep lan ide kasebut apik lan apik, nanging ayo sinau luwih jero lan nemokake cara sing luwih praktis kanggo nggunakake komunikasi omni-saluran. Mangkene telung strategi khusus kanggo dideleng:

1. Email Pangiriman Email sing optimal

Yen sampeyan wis ora semangat karo asil pemasaran email, sampeyan ora bakal mandheg. Nanging ana cara kanggo ngoptimalake usaha ing kene kanggo mesthekake yen sampeyan nindakake kabeh sing bisa. 

Strategi: Nggawe email sing micu cocog karo acara tartamtu, kayata ngirim kabar push tartamtu. Algoritma kasebut bakal kanthi otomatis ngirim email kasebut ing wektu sing tepat, ngasilake tarif mbukak email sing luwih apik lan nggawe pelanggan sing pas.

2. Nguatake Kranjang sing Ditinggalake

Ing 2016, Business Insider ngramal yen 2.75 triliun ing kranjang blanja sing ditinggal bisa didol maneh. Apa perusahaan sampeyan entuk bathi saka bagean kasebut? 

Strategi: Elingi pelanggan apa sing ditinggalake nganggo email, wektu kira-kira sak jam sawise interaksi pungkasan. Kalebu dhaptar barang ing kranjang lan tumindak ajakan. Iki minangka strategi sing luwih rumit kanggo nyiyapake, nanging luwih becik asil sing bisa diukur.

Email Kréta Blanja sing Ditilar

3. ROPO: Riset Online, Tuku Offline

Kanthi pasar e-commerce sing berkembang pesat, bisa uga angel dipercaya 90% penjualan AS isih kelakon ing wong. Kanggo perusahaan sing duwe rak penting, kudu nyambungake jagad online lan bata supaya bisa nyimpen lan kapitalisasi informasi pelanggan.

Riset Online, Tuku Offline (ROPO)

Strategi: Miwiti program kertu Kasetyan sing bisa digunakake pelanggan ing toko sing ngubungake profil lan data online. Saiki sampeyan bisa nggabungake prilaku online lan riwayat tuku offline. Goleki profil pelanggan sing luwih lengkap, lebokake ing kampanye pemasaran sing ditargetake, pengaya pengalaman karo penawaran khusus, lan tambahake loyalitas pelanggan sing penting banget.

Menyang

Penting kanggo bisnis apa wae supaya tetep relevan, lan alat piranti lunak supaya perusahaan sampeyan luwih maju tinimbang kurva nganggo tenaga AI. Komunikasi saluran Omni menehi sampeyan kekuwatan kanggo nggumunake pelanggan liwat personalisasi, otomatisasi lan pemasaran target. Ayo cara iki nambah regane umure uga sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.