Spice Lawas Nginspirasi: Nalika Ragu, Go Dumb

wong bumbu lawas

Kadhangkala aku seneng pemasaran lan ngembangake strategi jangka panjang sing ngganti pemahaman bisnis, nambah resepsi merek, ngunggahake penjualan lan ningkatake sukses ing perusahaan. Dina iki dudu salah sawijine.

Jagad pemasaran online murub ing sarwa strategi saka Wong Spice lawas.

Yen sampeyan salah siji saka sawetara wong sing durung nate krungu, wong Spice Lawas kasebut pancen kerja keras mangsuli Tweet liwat saluran Youtube kanthi pribadi. Dheweke nanggapi wong sing ngetutake akeh banget nganti sing duwe pandherek cilik (nanging umume tindakake BESAR).

Apa kita pancen cethek lan bisu? Buwang wong sing tampil apik kanthi swarane sing apik ing andhuk lan wenehi comeback sing nggegirisi lan jagad iki katon jenius murni. Iki asli? Apa ora mung iki Menyang kampanye boob bapak diciptakake maneh? Apa tenan sing apik tenan?

Surup? Jinis lan Kutha? Kodhok ing Pariwara Bir? Mbukak Boobs? Wong Spice lawas? Mungkin kita kabeh kudu mandheg nyoba supaya dadi pinter lan ora bisa nggawe bisu.

PS: Aku cethek lan bisu. Aku seneng iklan iki lan aku dadi munafik total. Nanging, aku bakal yakin manawa aku wis ora mambu Spice Lawas wiwit ndeleng bapakku minangka barang-barang stok ing taun 70-an. Dakkira dheweke ora nate nggunakake. Pitakon iki takon, "Apa kampanye iki sejatine adol Spice Lawas?"

44 Komentar

  1. 1

    Aku seneng kampanye iki! Apa sampeyan wis ngetutake bolak-balik antarane Old Spice Guy lan Alyssa Milano? Alyssa malah wis nggawe film respon video dhewe takon Old Spice Guy kanggo ngirim $100k kanggo dana relief tumpahan lenga sawise ngirim dheweke rolas roses.

    Wangsulane ing http://www.alyssa.com/

  2. 2

    Aku babar blas ngakoni tresna iku, banget, Patric. Kuwi maksudku. Apa kita kudu ninggalake kabeh kampanye penargetan lan netes sing canggih lan mung nulis sawetara garis lucu lan njaluk wong nuduhake sawetara kulit kanggo nindakake marketing kita?

  3. 3

    Ya, aku wong lanang dadi jelas faktor kulit ora ana gunane kanggo aku. Nanging, dialog lucu sing diwenehake dheweke lan cara dheweke ngomong sing nggawe aku lucu. Saiki, para wanita ing sisih liya bisa uga duwe pendapat sing beda.

    Dadi aku ora mikir iki babagan kulit. Iku bab dadi pinter. Aku Toyota "Swagger Wagon" video iku salah siji saka video paling kreatif lan downright lucu (komersial?) Aku wis tau ndeleng. Lan ya, aku pengin tuku Toyota Sienna.

    Kanggo GoDaddy, mesthine daya tarik kulit kasebut efektif. Nanging kanthi jujur, aku tuku saka GoDaddy sadurunge iklan kasebut metu lan aku ora tuku maneh amarga iklan kasebut. Yen sesuk HostGator wiwit nuduhake iklan "kulit" aku bakal ngalih kabeh menyang wong-wong mau mung amarga iklan kasebut. Aku uga ora bakal tuku domain sabanjure liwat wong-wong mau.

  4. 4
  5. 5

    “Nanging kuwi maksudku. Apa kita kudu ninggalake kabeh kampanye penargetan lan netes sing canggih lan mung nulis sawetara garis lucu lan njaluk wong nuduhake kulit kanggo nindakake marketing kita? - Doug, ora nyinggung nanging sampeyan adoh saka basis iki. Old Spice ngganti merek menyang pamirsa sing luwih enom kanthi sawetara pemasaran sing kreatif. Dheweke nggunakake macem-macem media, cetak, televisi, online (YouTube), lan media sosial kanggo nggayuh pamirsa target. Kepiye, minangka pemasar, sampeyan bisa ujar manawa iki dudu wiwitan kampanye sing apik banget? Mung amarga padha ora duwe kampanye netes ora ateges marketing ala.

  6. 6

    Aku 'bakal iki ngedol liyane Old Spice' pitakonan akeh wong wedi njawab sapunika 🙂

    Aku iku bakal. Iki kabeh positif kanggo merek. Aku mikir akeh sing bakal ndeleng anyar ing Old Spice mung amarga kita wis mikir babagan iki sajrone 2 dina kepungkur langsung… utamane yen nggunakake sabun wangi wanita 🙂

    Nanging, apa merek nindakake apa wae kanggo aku nyambungake kanthi emosional? Apa iku mbangun kasetyan? Aside saka melu, ora tenan. Aku mikir kampanye iki mung salah siji saka apa sing durung teka saka apa sing wis resmi disebut iklan.

  7. 7

    Douglass, kampanye mesthi lucu. Iku njaluk wong ngomong babagan merek. Kang karo account panginten minangka soko mung rama utawa mbah kakung digunakake, iku langkah pisanan menyang njaluk wong kanggo nyoba maneh. Spice lawas wis diganti akeh amarga mung sawise cukur. Aku Old Spice arep liyane kanggo lucu lan komentar provoking ala The Most Interesting Guy in the World, saka mergo kaya Axe.

    Aku ora setuju karo sampeyan babagan perbandingan karo GoDaddy. Temenan, GoDaddy nargetake Men karo iklan kasebut. Yen Old Spice arep nggunakake Sex Appeal kanggo ngedol, dheweke bakal nggawe bocah-bocah wadon GoDaddy tiba ing dheweke, padha karo Axe.

    Aku setuju karo akeh TCTerms Patric nggawe, lan "Swagga Wagon" punika komersial gedhe, lan iklan Trunk Monkey uga apik tenan. Aku Funny luwih maneh lan luwih paweling.

  8. 8

    Aku mung kudu ngomong dhisik yen aku uga seneng kampanye iki. Iku nglipur lan wong pengin melu. Apa maneh sing bisa dijaluk.
    Saiki, pitakonan sampeyan babagan apa sing bener adol Rempah-rempah Lawas, iku bisa didebat. Aku paling wong duwe pikirane padha bab sampeyan "sing bapakku digunakake ing 70" nanging aku sing kampanye nyoba kanggo ngganti gambar sing. Iku nyoba kanggo njaluk wong enom kanggo nimbang iku minangka merek fun tinimbang siji kanggo bapakku.
    Aku bener weruh wong ing stream twitter esuk iki ngomong sing sawise nonton camaign sing luwih mbukak kanggo account saka sadurunge. Apa tegese dheweke bakal tuku? Mbok. Sing bakal teka mudhun kanggo carane padha kaya mambu saka iku, nanging aku wis luwih akèh wong ing paling looking ing Spice lawas ing nyimpen tamba saka sadurunge.

    Cheers,

    Sheldon, manajer komunitas kanggo Sysomos

    Saiki aku nunggang jaran!

  9. 9
  10. 10

    Ya, aku cukup bodho mikir yen Old Spice iku keren lan bisa digunakake. Ngelingi manawa umume wong isih merpati Old Spice minangka merek Old Man - dadi pitakonan - Apa ana merek, iklan, lan iklan cetak sing apik? Aku njamin sing padha akeh luwih larang saka gaweyan Old Spice YouTube.

  11. 11

    Aku karo sampeyan, aku panginten iku nglipur, makarya lan uga rampung, nanging aku pancene pengin ndeleng impact ing dodolan sadurunge kita kabeh ngumumake sukses media sosial resounding…

    (Aku blog babagan iki: http://bit.ly/9SiQ3L)

  12. 12

    Pacarku teka ing omah wingi bengi lan ngandhani yen dheweke njupuk Old Spice lan mambu kanggo pisanan wingi amarga video kasebut. Ternyata dheweke seneng, lan pengin aku nyoba.

    Iku ukuran sampel siji, diakoni, nanging ing sampel iku bisa digunakake. 🙂

  13. 13

    Dheweke mesthi entuk apa sing paling disenengi merek saiki (kampanye sing didorong lan disebarake dening konsumen), lan Old Spice pungkasane dadi 'kelangan' maneh. (Um…apa pancen keren? Aku rumangsa isih enom banget ngerti babagan Old Spice..)

    Kanggoku, iklan kaya iki ora kudu nggawe sampeyan 'percaya' merek kasebut, kaya ing kasus GoDaddy (hosting situs web sing mbutuhake tingkat kapercayan - aroma wong lanang; ora akeh) nanging yen aku ndeleng Old Spice ing beting apotek, Aku mbokmenawa bakal menehi sniff saiki, mung kanggo ndeleng apa bener mambu kaya 🙂 Aku melu karo merek, Aku kasengsem ing merek…sing kabeh counts kanggo soko, tengen?

    Bodho iku apik. Bisu bisa dicedhaki; mainstream. Bodho iku uwal. Nanging sampeyan ora bisa nelpon iki bisu. Iku pinter, lan iku jinis. Kombinasi sing ora bisa dilawan. 😉

  14. 14

    Apik banget kanggo ngrungokake sudut pandang sing nentang, nanging kampanye iki beda banget karo iklan GoDaddy Super Bowl. Ora perbandingan sing adil IMO. Ora apel kanggo apel, nanging apel kanggo ribeye.

    Persamaan mung karo kampanye GoDaddy yaiku bagean "nuduhake kulit".

    Aku setuju yen kulit kanggo kulit iku ora sopan lan bisu yen kabeh iku, nanging ing kasus iki digunakake minangka pelengkap kanggo kampanye sing luwih menarik.

    buktine? Aku ora mikir akeh bocah wadon sing nuduhake iklan gratis GoDaddy sing gratis karo kanca lan jaringan. Utawa, PLENTY wong lanang sing nuduhake lan terus nuduhake iklan Old Spice, sanajan duwe wong tanpa klambi minangka unsur visual utama. Kasunyatan yen dheweke gelem nglakoni, nuduhake yen "kulit" dudu alasan sing padha.

    Iklan GoDaddy minangka iklan tradisional, bener? Ora ana personalisasi lan ora ana cara kanggo aku "melu" langsung karo Danica Patrick. Padha karo conto liyane. Sanajan wong Old Spice ora nanggapi wong tartamtu sing takon, pangarep-arep yen dheweke bakal nanggapi akeh sing mbedakake saka GoDaddy, Twilight, Sex and the City lan kodhok ing iklan bir. .

    Keterlibatan lan personalisasi sing ndadekake iki beda. Pemasar sing wicaksana tau ngandhani yen kabeh marketing email kudu 1) diantisipasi 2) pribadi lan 3) relevan. Umume perusahaan ora bisa nindakake karo email lan Old Spice bisa nindakake kanthi kampanye iklan.

    Apa sampeyan mikir?

  15. 15

    Sadurungé minggu kepungkur, aku ora percaya yen aku wis ngucapake tembung 'Rempah-rempah Kuno' kajaba mung guyon sing nuduhake mambu wong tuwa. Nanging, aku uga wis ngombe kampanye media sosial 'Old Spice' Kool-Aid. Aku seneng. Iku melu. Iku ndadekake kula pengin mbukak kanggo Twitter lan teka karo soko tenan licik ing pangarep-arep sing Old Spice Guy bakal nggawe video mung kanggo kula. Apa ana hubungane karo daya tarik seks? Ora. Iku pikirane ketenaran sedhela (ya, aku cethek), keterlibatan sing apik banget karo merek (aku tuku utawa ora) lan ana sing nyenengake kanggo bareng karo kanca-kanca. Apa kabeh kasenengan iki wis dadi adol kanggo aku? Ora. Nanging aku bakal pitutur marang kowe sing wektu sabanjuré aku ing beting, Aku bakal pop ndhuwur siji saka packaging lanang ala lan njupuk whiff. Ana siji alangi penting banget antarane kampanye gedhe lan aku shelling metu dhuwit ing toko obat. Iku produk. Yen ora mambu apik, bisa uga lan nyedhiyani Nilai kanggo dhuwit aku ora nindakake transaksi. Apik ing Old Spice amarga meksa aku supaya merek kasebut ing set pertimbanganku.

  16. 16

    Miturut @davefleet:

    - Kesadaran: Priksa
    – Pacelathon: Priksa

    Iki minangka paling akeh kampanye iklan sing bisa ditindakake, nanging kanggo aku iki wis luwih adoh:

    - Pertimbangan (ndeleng ing rak lan WARTA, pikirake): Priksa
    - Tuku Tunggal: Priksa

    Aku bisa ndeleng GF sandi (yen dheweke ana ing Kanada) mandeg, mambu lan pengin nyoba ing kula amarga iki. Bisa uga mung nggawe tuku siji saben 1/20 pamirso, nanging ing wektu iku tugas prodhuk kanggo tumbas baleni.

    Iki minangka kamenangan ing bukuku, sing sejatine angel diucapake amarga cethek. Dieksekusi kanthi apik, lucu banget, digabungake kanthi ajaib ing media sosial nanging isih cethek. Lan aku seneng.

  17. 17

    Ide saka iklan kasebut yaiku:
    1. Tambah kesadaran. rampung.
    2. Miwiti obrolan. rampung.
    3. Njaluk wong ngeweruhi Old Spice ing rak-rak. Rampung (waca komentar ing ndhuwur aku).
    4. Njaluk wong tuku produk. Maneh, rampung. Mesthi wae nomer kasebut isih mlebu, nanging aku wis ngerteni manawa kanca-kanca nyoba nyoba sanajan bapake digunakake ing jaman biyen.

    Nanging aku ora bakal nyebat crita sukses media sosial. Apa sukses ningkatake kesadaran merek? Hellz iya. Nyatane, aku duwe tally sing bakal menang tawuran antarane wong Old Spice lan wong Dos Equis (assuming Chuck Norris ora ana amarga kita kabeh ngerti dheweke bakal menang) TAPI nganti aku ndeleng nomer ing dodolan produk nganti saiki mung digunakake minangka kampanye kesadaran.:) Pitakonan apa sampeyan bisa tresna nanging uga mindhah produk?

    Sampeyan bisa tresna wong Dos Equis, nanging sampeyan tresna bir Dos Equis? Apa sampeyan tuku sapisan sawise sawetara iklan pisanan? Apa sampeyan terus tuku sawise? Yen ana sambungan antarane merek lan produk, sampeyan mung bakal entuk tuku siji-siji sing dudu tujuan pungkasan. Sampeyan pengin nggawe kasetyan merek - ora ketompo carane catchy slogan (s).

    Mikir aku off-base?
    Nelpon kula metu nanging dielingake: Aku pacangan dudu pejuang nanging aku uga pejuang supaya ora entuk gagasan.
    Saiki delengen wong wadonmu, saiki delengen aku. Aku numpak jaran.

    Cheers.

  18. 18

    Ing wengi liyane mlaku-mlaku ing lorong toko kelontong aku ketemu Old Spice. Yen aku ora duwe bathi, aku bakal tuku kanggo nyoba. Kampanye kasebut mesthi nggumunake lan bukti anekdotal bakal nuduhake manawa adol utawa loro.

    Sing daktresnani babagan kampanye kasebut yaiku ngerti babagan budaya internet sing aneh. Tim kasebut ora mung ngeksekusi, nanging ngrungokake lan nanggapi. Ing flirtation karo Alyssa Milano, tengen mudhun kanggo ngirim roses menyang omahe. Pengiriman lamaran nikah. Tanggepan langsung marang wong sing ora ana pengikut sing ngejek manawa Old Spice Man mung ngobrol karo wong sing misuwur. Pangiriman soundbites supaya komunitas reddit bisa nggawe http://oldspicevoicemail.com

    Apa iki seni dhuwur? Ora Nanging banjur, apa sadean sinetron tau dhuwur seni?

    Aku mesthi kasengsem sinau babagan asil apa sing bakal dideleng P&G saka kampanye kasebut lan seneng sinau babagan kampanye kampanye anyar iki dibandhingake karo iklan super-mangkuk awal, saka segi tayangan lan babagan penjualan.

    …monocle eseman P_^

  19. 19

    Sampeyan ngerti carane ngerti iki kampanye menang amba?
    Amarga reaksi sing ditampa. Sampeyan pancen bener ing analisis sampeyan nanging ing pungkasan iklan kaya seni. Yen wong mikir iku apik, banjur iku apik tanpa preduli saka cethek, norak, smarmy, hackneyed, kesel, pincang, apa wae. Lucu iku lucu, apik iku apik lan asil sing penting.

    Akeh wong ing ngisor iki wis menehi kesaksian yen wong wis mikir, nyoba lan tuku produk sing ora ana sing umure 60 taun suwene 20 taun.

    Wong-wong iki menehi motivasi sawetara pengaruh media sosial sing paling berpengalaman lan sinis kanggo mlumpat lan promosi kampanye lan menehi kredibilitas dalan sing nyata. Soko banget sawetara merek tau nindakake.

    Iku home run!

  20. 20

    Aku ngerti saiki aku nggunakake produk rempah-rempah lawas lan aku wiwit tuku ing wektu sing misuwur 'Aku ing jaran' komersial. Apa iku kabeh thanks kanggo iklan? Aku ora yakin.

    Apa kita bisa ngukur bisnis anyar nganggo kampanye iki utawa ora kanggo aku, iki dudu asil sing paling penting. Aku mikir, kaya sing dicritakake dening Jeremy Wright ing komentare, obrolan kudu dianggep minangka metrik sing pantes amarga obrolan positif nemtokake pengalaman merek lan carane dipanggonke karo publik. Media Sosial minangka cara sing apik kanggo ngidini merek dipengaruhi dening konsumen, sing ngidini supaya luwih resonate karo panuku. Aku rumangsa manawa Old Spice wis kesandhung karo sentimen sing padha ing ngendi para pelanggan rumangsa 'bagean saka tim'.

  21. 21

    Setuju karo Clay ing ngisor iki… GoDaddy gagal amarga ora menehi hiburan jarak jauh, tanpa susu, lan sampeyan ngerti apa ... nuduhake payudara ing 2010 efektif kaya 'Blockbuster' Hollywood sing duwe 'efek khusus' apik nanging ora ana crita ... Jurassic Park nyuwil cetakan (lan duwe crita sing cukup menarik kanggo nindakake dina) ... nanging apa sampeyan elinga, oh aku ora ngerti remake saka 'Godzilla' ... film Matthew Broderick mesthi pengin dheweke ora tau krungu ... kanggo isin Matthew.

    Komersial GoDaddy = remake Godzilla sing nggegirisi ... Old Spice = film anyar Inception (mung taruhan iku ngalangi, durung ndeleng iku) ... nanging gabungan saka visual nggumunke lan dongeng sange kanggo dijupuk penonton alias hiburan.

    Ing kasus iki, ing Old Spice iklan padha friggin gumbyang lan cara lan cara kang padha nyambung karo individu punika saestu 'sarwa' ... iku mung sing apik, titik.

  22. 22

    Ngapunten Chris! Aku ora mikir @GuyKawasaki lan @AlyssaMilano dudu pamirsa sing 'luwih enom'. Kajaba iku, media sosial dudu pamirsa 'luwih enom'. Tren nuduhake manawa pertengahan 30-an lan luwih lawas duwe tingkat adopsi paling cepet ing media sosial. Iki minangka dolanan viral sing murni… nuding wong online kanthi pamirsa gedhe, narik perhatian (lan EGO) lan nindakake apa wae sing nggawe dheweke ngomong babagan Old Spice.

    Aku ora ngandika iku marketing ala, Aku mung penasaran yen marketing sing bener bakal bisa.

  23. 23
  24. 24

    Analisis sampeyan babagan stunt Old Spice = PALSU.

    Video Old Spice padha sarwa ora bc apa-apa ing layar, nanging bc apa kang ngandika apik tenan. Aku yakin manawa ana rong perkara: (a) dheweke ngomong karo kita lan (b) sing diomongake iku pinter. Jumlah kawruh kasebar sing digawa menyang respon cilik padha ringkes lan incisive. Dheweke ngerti persis apa sing kudu diomongake, lan wektu & pas wektune tanggapan kasebut yaiku sing kita senengi. Kita wis biasa karo pengalaman anonim sing ora dimanusiakan nalika surfing web, mula upaya kanggo ngobrol maneh karo Joe Everyman (yaiku kanggo ngilangi monotoni) disambut kanthi tangan terbuka. Kenapa flash mob saiki dadi populer? Kanggo alasan sing padha (nanging ana hubungane karo pengalaman ora sopan ing polis). Iku meh kurang samesthine ing internet amarga iku meh alam liya kanggo ilang ing fray. Old Spice nggawe kamungkinan sing diajak kanggo luar biasa bukti, lan yen kita melu, kita wanted kanggo klebu karo Joe Everyman Dadi yeah.

  25. 25
  26. 26

    Aku nggunakake produk padusan Old Spice. Ora ana deodorant utawa liya-liyane. Produk padusan dheweke pancen apik. Aku ketemu gumbyang nalika iklan iki diwiwiti ing pemandangan.

  27. 27

    Dheweke luwih enom tinimbang bapakku, dadi ya penonton sing luwih enom! 🙂 Dheweke duwe papan TV sing maju sadurunge aspek media sosial…iku isih dadi upaya pemasaran multi-saluran sing katon minangka bagean saka kampanye sing luwih gedhe. Buktine tansah ana ing # supaya kita kudu ngenteni lan ndeleng yen bisa. Saiki bakal katon yen bisa digunakake ... sampeyan kudu nulis babagan iki ... lan ngerti yen sampeyan dhewe minangka pemasar sing cerdas, aku yakin sampeyan ngerti yen kiriman iki bakal entuk akeh diskusi lan ngubungake jus uga 🙂

  28. 28
  29. 29

    Apa nyopir revenue minangka faktor sing nemtokake manawa kampanye iki sukses ing media sosial? Aku bisa uga njaluk beda-beda amarga aku katon yen 26 komentar ing artikel sampeyan mung, tweets (mayuta-yuta) lan interaksi media sosial liyane kabeh nuduhake crita sukses marketing media sosial.

    Malah yen ora ana mundhak dodolan langsung iku hard kanggo ngomong sing Tambah kesadaran merek lan introduksi menyang pasar anyar ora duwe nilai lan nyedhiyani platform kanggo sabanjuré efforts .

  30. 30

    Aleksandra,

    'Sawetara tumbas' utawa malah mundhak ing tumbas isih ora duwe Return on Investment sing dibutuhake kanggo nuduhake sukses ing kampanye kaya iki.

    Doug

  31. 31

    Aku arep ngedol Spice Lawas sing luwih akeh - amarga nggawe kesadaran supaya yen sampeyan lagi ing toko sampeyan bakal weruh Spice Lawas saiki ora padha karo Spice Lawas sing dianggo bapakmu ing taun 1970-an. Dheweke wis nggedhekake baris lan sawetara barang anyar pancen apik banget.

  32. 32
  33. 33

    Martin,

    Kita wong tuwa sing wis sawetara wektu wis ndeleng akeh kampanye kaya iki teka lan lunga. Kita wis ndeleng kabeh wong njerit saka payon ing kampanye sing apik, mung ndeleng rega saham lan dodolan terus mudhun mengko. Mulane aku ngritik kampanye iki. Aku seneng banget lan aku kaget amarga swara sing dakrungu… nanging aku kepengin weruh yen pengaruh jangka panjang bakal ana.

    Doug

  34. 34

    Setuju ing kabeh poin ... kajaba pitakonan utawa leladen babagan apa kampanye iki sukses utawa ora.

    Slam dunk, kanggo perusahaan apa wae, yaiku duwe pemasaran lan produk sing apik tenan. Aku ora mangu kampanye iki bakal nudge wong kanggo nggawe tuku ... nanging yen produk "bau" (pun intended 😛 ), sampeyan ora bisa nyalahke marketing.

    Kanthi tembung liyane, aku yakin tujuan kampanye - kanggo Old Spice utawa Dos Equis - yaiku 'Coba produkku' ... dudu 'Dadi advokat seumur hidup kanggo produkku'. Ing babagan iki, kampanye Old Spice iki sukses banget!

  35. 35

    Bener, nanging apa tujuane kanggo gaweyan tartamtu iki? Dheweke temenan nyoba sing anyar, nyoba nguri-uri merek Old Spice lan nggawe luwih nyenengake kanggo generasi enom. Pungkasane, iki bakal nyebabake dodolan, nanging apa tujuane gaweyan iki utawa tujuane luwih akeh babagan kesadaran lan menehi merek maneh produk sing dianggep minangka produk lawas? Saiki dheweke duwe platform sing apik kanggo maju lan promosi produk kanthi mikir babagan penghasilan. Apa ora sukses? Apa ora didorong dening media sosial?

  36. 36

    Bodho iku? ya wis. Yen ora, ora bakal viral. Punika skenario donya nyata. Amarga Old Spice ngluncurake kampanye virus kanggo ngrangsang diskusi non-iklan kaya iki, sawetara wong lanang sing aku kenal ana ing kene ngucapake babagan kehebatan produke. Saiki aku rumangsa kepekso kanggo mriksa bagean Old Spice ing rak nalika aku menyang toko. Dheweke mung menang pelanggan anyar.

  37. 37

    Aku setuju karo Adam, crita sukses nyata dumunung ing kampanye rebranding perusahaan kaya Dominoes lan Spice Lawas bisa narik liwat sing generate Buzz perlu kanggo wong melu lan ngevaluasi- banjur padha mugia ngganti pendapat ing sih saka produk. Ya, akeh kegiatan ing platform media sosial dening bisnis gedhe angel diukur kanthi owah-owahan revenue langsung, nanging nilai sing ngasilake obrolan sing bener-bener narik kawigaten banget.

  38. 38

    Yen dadi bisu lan gampang banget, kenapa ora luwih akeh? Titik-titik kasebut sarwa amarga wong-wong ngomong babagan Old Spice. Periode. Tembung panguwuh.

    Titik sampeyan bener nanging ora relevan. Iku marketing & iku sarwa ing bisu. BTW, aku mikir yen repartee ing iklan Old Spice luwih pinter tinimbang GoDaddy.

  39. 39
  40. 40

    Bapak-bapak, sampeyan ora ana segmen pasar sing penting… Kampanye iki ora ditargetake kanggo wong lanang…Kampanye kanggo wanita. Kita tuku barang kanggo bojo kita, lan pacar. Lan kita seneng kampanye.. :*

  41. 41
  42. 42

    Ya, kampanye iki adol luwih akeh produk Old Spice.

    Miturut Neilson Co. Sales munggah dening 11% liwat 52 minggu, lan liwat telung sasi kepungkur, sales mlumpat 55 persen lan ing sasi kepungkur, padha munggah 107 persen. http://bit.ly/brandweek-old-spice (Brandweek 25 Juli 2010)

    Penjualan kanggo Zona Abang tekan $ 1.6 yuta kanggo periode patang minggu rampung 11 Juli, lompat 49 persen liwat periode patang minggu rampung 21 Februari, nuduhake data SymphonyIRI. Papat produk Old Spice Body Wash liyane uga nuduhake lift. Sakabèhé dodolan kanggo Old Spice Body Wash mundhak 105 persen kanggo periode kasebut

    Yen nomer iki bener, iku katon kaya sukses apik tenan kanggo kula.

    Pra 2010 "Rempah-rempah Tua = Wong Tua Kotor!"
    Posting 2010 "Rempah-rempah Tua = Manungsa ing Jaran sing diomongake lan dituduhake dening kabeh wong liwat Jaringan Sosial"

    Tresna IT!

    Harrison

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.