Spice Lawas Nginspirasi: Nalika Ragu, Go Dumb

wong bumbu lawas

Kadhangkala aku seneng pemasaran lan ngembangake strategi jangka panjang sing ngganti pemahaman bisnis, nambah resepsi merek, ngunggahake penjualan lan ningkatake sukses ing perusahaan. Dina iki dudu salah sawijine.

Jagad pemasaran online murub ing sarwa strategi saka Wong Spice lawas.

Yen sampeyan salah siji saka sawetara wong sing durung nate krungu, wong Spice Lawas kasebut pancen kerja keras mangsuli Tweet liwat saluran Youtube kanthi pribadi. Dheweke nanggapi wong sing ngetutake akeh banget nganti sing duwe pandherek cilik (nanging umume tindakake BESAR).

Apa kita pancen cethek lan bisu? Buwang wong sing tampil apik kanthi swarane sing apik ing andhuk lan wenehi comeback sing nggegirisi lan jagad iki katon jenius murni. Iki asli? Apa ora mung iki Menyang kampanye boob bapak diciptakake maneh? Apa tenan sing apik tenan?

Surup? Jinis lan Kutha? Kodhok ing Pariwara Bir? Mbukak Boobs? Wong Spice lawas? Mungkin kita kabeh kudu mandheg nyoba supaya dadi pinter lan ora bisa nggawe bisu.

PS: Aku cethek lan bisu. Aku seneng iklan iki lan aku dadi munafik total. Nanging, aku bakal yakin manawa aku wis ora mambu Spice Lawas wiwit ndeleng bapakku minangka barang-barang stok ing taun 70-an. Dakkira dheweke ora nate nggunakake. Pitakon iki takon, "Apa kampanye iki sejatine adol Spice Lawas?"

44 Komentar

  1. 1

    Aku seneng kampanye iki! Apa sampeyan wis ngetutake bolak-balik antara Old Spice Guy lan Alyssa Milano? Alyssa malah wis syuting tanggapan video dhewe sing njaluk Old Spice Guy ngirim $ 100k kanggo dana relief tumpahan minyak sawise dheweke ngirim rolas mawar.

    Wangsulane ana ing http://www.alyssa.com/

  2. 2

    Aku pancen ngakoni uga seneng karo Patric. Nanging maksudku. Apa kita kudu nglalekake kabeh target penargetan lan drip sing canggih lan mung nulis sawetara garis lucu lan njaluk wong nuduhake sawetara kulit kanggo nindakake pemasaran?

  3. 3

    Aku pancen wong lanang, temenan faktor kulit ora nindakake apa-apa kanggo aku. Nanging, dialog lucu sing diwenehake lan cara ngomongake nggawe aku lucu. Saiki para wanita bisa uga duwe pendapat sing beda.

    Dadi aku ora mikir iki babagan kulit. Yaiku babagan pinter. Aku mikir video Toyota "Swagger Wagon" minangka salah sawijining video paling kreatif lan paling lucu (komersial?) Sing wis dakdeleng. Lan ya, nggawe aku kepengin tuku Toyota Sienna.

    Minangka kanggo GoDaddy, mesthine daya tarik kulit efektif. Nanging sejatine, aku tuku saka GoDaddy sadurunge iklan kasebut metu lan aku ora tuku maneh amarga pariwara kasebut. Yen sesuk HostGator wiwit nampilake iklan "kulit", mula kabeh bakal dakwenehake mung amarga pariwara kasebut. Aku uga ora bakal tuku domain sabanjure liwat dheweke.

  4. 4
  5. 5

    "Nanging maksudku. Apa kita kudu nglalekake kabeh target penargetan lan drip sing canggih lan mung nulis sawetara garis lucu lan njaluk wong nuduhake sawetara kulit kanggo nindakake pemasaran? " - Doug, ora salah nanging sampeyan adoh saka iki. Old Spice nggawe reposisi merek menyang pamirsa sing luwih enom kanthi pemasaran sing kreatif banget. Dheweke nggunakake macem-macem medium, print, televisi, online (YouTube), lan media sosial kanggo nggayuh target pamirsa. Kepiye, minangka pemasar, apa sampeyan bisa ngucapake paling ora kampanye wiwitan sing apik? Mung amarga ora duwe kampanye netes, ora ateges pemasaran sing ala.

  6. 6

    Aku mikir 'apa iki bakal adol Spice Lawas' minangka pitakon manawa akeh wong sing wedi mangsuli saiki 🙂

    Aku mikir bakal. Iki kabeh positif kanggo merek. Aku mikir akeh sing bakal ndeleng Spice lawas amarga kita wis mikir bab iki sajrone 2 dina terus ... khususe yen nggunakake sikat rambut wangi wanita 🙂

    Nanging, apa merek nggawe apa-apa supaya bisa nyambung kanthi emosional? Apa bangunan kasetyan? Kejaba melu, ora nemen. Aku mikir manawa kampanye iki mung minangka salah sawijining prekara sing durung dingerteni saka apa sing wis diarani kanthi resmi pariwara.

  7. 7

    Douglass, kampanye kasebut mesthi lucu. Supaya wong bisa ngomong babagan merek. Kanthi merek sing dianggep minangka mung bapak utawa mbah kakung sing digunakake, minangka langkah pertama supaya wong nyoba maneh. Spice Lawas wis owah akeh amarga wis nyukur. Aku rumangsa Old Spice dadi luwih lucu lan menehi komentar babagan Wong Paling Apik ing Jagad iki, tinimbang liyane kaya Ax.

    Aku ora setuju karo sampeyan babagan perbandingan karo GoDaddy. Temenan, GoDaddy nargetake Pria kanthi iklan kasebut. Yen Old Spice bakal nggunakake Appeal Sex kanggo adol, dheweke bakal njaluk bocah-bocah wadon GoDaddy tiba padha, padha karo Ax.

    Aku setuju karo akeh poin sing digawe Patric, lan "Swagga Wagon" minangka komersial sing apik, lan iklan Trunk Monkey uga apik tenan. Aku mikir lucu luwih suwe lan luwih gampang dielingi.

  8. 8

    Aku mung kudu ngomong dhisik yen aku uga seneng karo kampanye iki. Iki nyenengake lan masarakat pengin melu-melu. Apa maneh sing bisa dijaluk.
    Saiki, babagan pitakon babagan apa sejatine sade Spice Lawas, bisa dibantah. Aku ngira akeh wong duwe pamikiran sing padha karo sampeyan yaiku "kaya sing dienggo bapakku ing taun 70-an" nanging aku mikir manawa kampanye nyoba ngganti gambar kasebut. Dheweke nyoba supaya wong enom nganggep kasebut minangka merek sing nyenengake tinimbang kanggo bapakku.
    Aku sejatine weruh wong ing stream twitterku esuk iki ujar manawa sawise ndeleng camaign, luwih mbukak merek tinimbang sadurunge. Apa tegese bakal tuku? Mungkin. Iki bakal ditemokake kaya kepenake ambune, nanging dakkira wis luwih akeh wong sing ndeleng rempah-rempah lawas ing toko obat tinimbang sadurunge.

    Cheers,

    Sheldon, manajer komunitas Sysomos

    Saiki aku nunggang jaran!

  9. 9
  10. 10

    Yo, aku cukup bisu mikir yen Spice Lawas pancen apik lan bisa digunakake. Ngelingi manawa umume wong isih Spice Lubuk bolang minangka merek Old Man - dadi takon - Apa ana iklan, iklan, lan iklan cetak sing apik? Aku njamin manawa larang regane luwih larang tinimbang gaweyan YouTube Spice Lama.

  11. 11
  12. 12

    Pacarku mulih bengi lan ngandhani yen dheweke njupuk Old Spice lan mambu kaping pisanan wingi amarga video kasebut. Jebul dheweke seneng, lan pengin aku nyoba.

    Ukuran sampel saka siji, sejatine, nanging ing sampel kasebut bisa digunakake. 🙂

  13. 13

    Dheweke mesthi bisa nggayuh apa sing disenengi umume merek (kampanye sing didhukung lan disebar dening konsumen), lan Old Spice pungkasane dadi 'keren' maneh. (Um ... apa pancen apik banget? Aku mikir aku isih enom banget ngerti babagan Spice Lawas ..)

    Kanggo kula, pariwara semacam iki ora mesthi nggawe sampeyan 'dipercaya' merek, kaya ing kasus GoDaddy (situs web hosting minangka sesuatu sing butuh tingkat kepercayaan - aroma wong; ora akeh) nanging yen aku weruh Old Rempah-rempah ing rak toko obat, aku saiki bisa mambu, mung kanggo ndeleng apa ambune sing sejatine 🙂 Aku melu merek, aku tertarik karo merek… sing kabeh penting, bener?

    Bisu iku apik. Bisu bisa dicedhaki; arus utama. Bisu iku uwal. Nanging sampeyan ora bisa ngarani wong iki bisu. Iki pinter, lan jinis. Kombinasi sing ora bisa ditolak. 😉

  14. 14

    Luwih becik ngrungokake sudut pandang sing mbantah, nanging kampanye iki beda banget karo iklan GoDaddy Super Bowl. Ora mbandhingake IMO. Dudu apel kanggo apel, nanging apel kanggo ribeye.

    Siji-sijine sing padha karo kampanye GoDaddy yaiku bagean "nuduhake kulit".

    Aku setuju manawa kulit kanggo kulit ora ana gunane lan bisu yen kabeh ana, nanging ing kasus iki digunakake kanthi cara komplementer kanggo kampanye sing luwih apik.

    Bukti? Aku ora ngira akeh bocah-bocah wadon sing nuduhake iklan gratisan GoDaddy kasebut karo kanca lan jaringan. Utawa, akeh wong nuduhake lan terus nuduhake pariwara Spice Lawas, sanajan duwe pria tanpa klambi minangka elemen visual utama. Kasunyatan manawa dheweke gelem nuli nuduhake manawa "kulit" dudu sababe nuduhake.

    Iklan GoDaddy minangka pariwara tradisional, bener? Ora ana personalisasi lan ora ana cara kanggo aku "melu" langsung karo Danica Patrick. Padha karo conto sampeyan liyane. Sanajan wong Spice Lawas ora nate nanggapi wong sing takon, dheweke ngarep-arep bisa mangsuli manawa dheweke mbedakake akeh sing mbedakake saka GoDaddy, Twilight, Sex lan City lan kodhok ing iklan bir .

    Keterlibatan lan personalisasi sing nggawe iki beda. Pemasar sing wicaksana tau ngandhani yen kabeh pemasaran email kudu 1) diantisipasi 2) pribadi lan 3) relevan. Umume perusahaan malah ora bisa nindakake karo email lan Old Spice ngatur kampanye iklan kasebut.

    Apa sampeyan mikir?

  15. 15

    Sadurunge minggu kepungkur, aku ora ngandel yen aku ngucapake tembung 'Spice Tua' kajaba guyonan nuduhake bau wong tuwa. Nanging, aku uga wis ngombe kampanye media sosial 'Old Spice' Kool-Aid. Aku seneng banget. Iku makarya. Iki nggawe aku pengin mlayu menyang Twitter lan nggawe ide sing licik banget kanthi ngarep-arep manawa Old Spice Guy bakal nggawe video mung kanggo aku. Apa ana gandhengane karo daya tarik sekse? Ora. Ngelingi ketenaran sedhela (ya, aku cethek), keterlibatan sing apik banget karo merek (apa aku tuku utawa ora) lan ana sing nyenengake kanggo dituduhake karo kanca. Apa kabeh rasa seneng iki wis adol kanggo aku? Ora. Nanging aku bakal menehi pitutur marang kowe, yen mbesuk aku ana ing rak, aku bakal njupuk ndhuwur salah sawijining bocah lanang sing ngemot lan njupuk whiff. Ana alangan sing penting banget antarane kampanye sing apik lan aku entuk dhuwit ing toko obat. Sing produk. Yen ora mambu, gaweyan kanthi apik lan wenehake regane dhuwit, aku ora nindakake transaksi. Cocog karo Spice Tua amarga aku meksa menehi merek ing pertimbanganku.

  16. 16

    Saben @davefleet:

    - Kesadaran: Priksa
    - Pacelathon: Priksa

    Iki nganti meh kabeh kampanye iklan sing bisa ditindakake, nanging tumrape aku iki luwih adoh:

    - Pertimbangan (deleng ing rak lan CATETH, pikiren): Priksa
    - Tuku Tunggal: Priksa

    Aku bisa ndeleng gf (yen dheweke ana ing Kanada) mandheg, mambu lan pengin nyoba amarga iki. Sampeyan bisa uga mung nggawe siji tuku saben 1/20 saka pamirso, nanging ing wektu iku tugas produk kanggo ndorong tuku mbaleni.

    Menehi menang ing bukuku, sing sejatine angel diarani amarga cethek. Sarwa dieksekusi, lucu banget, magis dilebokake ing media sosial nanging cethek. Lan aku seneng banget.

  17. 17

    Gagasan iklan kasebut yaiku:
    1. Tambah kesadharan. Rampung
    2. Miwiti pacelathon. Rampung
    3. Coba wong sing ngelingi Spice Lawas ing rak. Rampung (waca komentar ing ndhuwur aku).
    4. Goleki wong tuku produk kasebut. Maneh, rampung. Mesthi wae nomer kasebut isih teka, nanging aku wis ngerti manawa kanca-kancaku nyoba, sanajan bapakne biyen nggunakake saiki.

    Nanging aku ora bakal pindhah adoh babagan crita sukses ing media sosial. Apa sukses nambah kesadaran merek? Hellz ya. Nyatane, aku entuk akeh crita babagan sapa sing bakal menang ing antarane wong Spice lawas lan wong Dos Equis (kanthi asumsi Chuck Norris ora ana amarga kita kabeh ngerti dheweke bakal menang) Nanging nganti aku weruh nomer penjualan produk nganti saiki mung digunakake minangka kampanye kesadharan. :) Pitakonane sampeyan bisa tresna nanging uga mindhah produk?

    Sampeyan bisa tresna karo wong lanang Dos Equis, nanging apa sampeyan seneng karo bir Dos Equis? Apa sampeyan tuku sepisan sawise sawetara pariwara pisanan? Apa sampeyan terus tuku mengko? Yen ana pedhot sambungan ing antarane merek lan produk, sampeyan mung bakal entuk tuku siji-sijine sing dudu tujuan pungkasan. Sampeyan pengin nggawe kasetyan merek - ora preduli slogan kasebut.

    Apa aku ora duwe basis?
    Nelpon aku metu nanging dielingake: Aku pacangan dudu pejuang, nanging aku uga pejuang, mula aja ide.
    Saiki deloken wanimu, saiki deloken aku. Aku nunggang jaran.

    Cheers.

  18. 18

    Ing wayah bengi mlaku-mlaku ing gang ing toko Grosir aku nemokake Spice Tua. Apa aku ora duwe peralatan mandhi yen aku tuku supaya nyoba. Kampanye kasebut mesthine nyengkuyung lan bukti-bukti anekdot bakal nuduhake yen adol utawa loro.

    Sing dak tresnani babagan kampanye yaiku ngerteni sejatine budaya internet. Tim ora mung nglakokake eksekusi, nanging uga ngrungokake lan nanggapi. Kencan karo Alyssa Milano, nganti langsung ngirim mawar menyang omahe. Pangiriman proposal nikah. Tanggepan langsung marang wong sing ora ngetutake sing ngolok-olok manawa Old Spice Man mung ngobrol karo masarakat sing misuwur. Pangiriman swara supaya komunitas reddit bisa digawe http://oldspicevoicemail.com

    Iki seni dhuwur? Ora. Apa adol seni sinetron sing paling dhuwur?

    Aku pancen kepengin ngerti asil apa sing bakal ditemokake P&G saka kampanye lan seneng ngerti kepiye kampanye iki mbandhingake karo iklan super-mangkuk awal, yaiku ing babagan kesan uga babagan penjualan.

    … Esem monocle P_ ^

  19. 19

    Sampeyan ngerti kepiye sampeyan ngerti yen iki kampanye sing menang amba?
    Amarga reaksi sing ditampa. Sampeyan pancen bener ing analisis nanging pungkasane pariwara kaya seni. Yen wong nganggep apike, mula uga apik, ora preduli cethek, angel, smarmy, hackney, kesel, pincang, apa wae. Lucu lucu, apik apik lan asil sing penting.

    Akeh wong ing ngisor iki sing wis menehi kesaksian manawa wong wis ngelingi, nyoba lan tuku produk sing ora ana sing umur udakara 60 taun wis tuku sajrone 20 taun.

    Wong-wong iki motivasi sawetara pengaruh media sosial sing paling berpengalaman lan sinis kanggo mlebu lan ningkatake kampanye lan menehi kridit ing dalan. Ana sawetara merek sing nate nindakake.

    Yaiku mlayu ing omah!

  20. 20

    Aku ngerti saiki nggunakake produk rempah-rempah lawas lan wiwit tuku wiwit komersial "Aku nunggang jaran" sing misuwur. Apa kabeh iku amarga pariwara kasebut? Aku ora yakin.

    Apa kita bisa ngukur bisnis anyar nganggo kampanye iki utawa ora kanggo aku, dudu asil sing paling penting. Aku ngira, kaya sing diandharake Jeremy Wright ing komentar, obrolan sing kudu dianggep minangka metrik sing pantes amarga obrolan positif nemtokake pengalaman merek lan kepiye cara diselehake karo masarakat. Media Sosial minangka cara sing apik kanggo ngeculake merek dipengaruhi dening konsumen, sing ngidini bisa luwih resonasi karo pembeli. Aku rumangsa yen Spice Tuwa wis nemoni sentimen sing padha nalika para pelanggan ngrasakake 'bagean saka tim'.

  21. 21

    Setuju karo Clay ing ngisor iki… GoDaddy gagal amarga ora menehi hiburan saka ndhuwur, sans boobs, lan sampeyan ngerti apa… sing nuduhake susu ing 2010 efektif kaya Hollywood 'Blockbuster' sing duwe 'efek khusus' sing apik nanging ora ana crita… Jurassic Park ngrusak jamur (lan crita cekap kanggo nggawa dina iki)… nanging sampeyan kelingan, oh aku ora ngerti nggawe ulang 'Godzilla' ... film Matthew Broderick mesthi pengin dheweke ora nate krungu,… amarga isin Matius.

    Komersial GoDaddy = nggawe ulang Godzilla sing nggegirisi ... Spice Tua = Inception film anyar (mung yakin yen durung padhang)… nanging campuran visual sing apik banget lan dongeng sing apik banget kanggo narik kawigaten para pamirsa alias hiburan.

    Ing prekara iki, pariwara Spice Tua lucu banget lan cara lan cara hubungane karo individu pancen 'brilian' ... iku mung periode sing apik.

  22. 22

    Nuwun sewu Chris! Aku ora nganggep @GuyKawasaki lan @AlyssaMilano dudu pamirsa 'luwih enom'. Uga, media sosial dudu pamirsa 'luwih enom'. Tren nuduhake yen pertengahan 30-an lan luwih lawas duwe tingkat adopsi paling cepet ing media sosial. Iki minangka lakon virus murni… nuduhake wong sing online karo pamirsa sing gedhe, narik kawigaten (lan EGO) lan nindakake prekara sing nggawe dheweke bisa ngobrol babagan Old Spice.

    Aku ora ujar manawa pemasaran iku ala, nanging aku kepengin weruh manawa marketing iku bakal bener.

  23. 23
  24. 24

    Analisis sampeyan babagan Spice Old = PALSU.

    Video Old Spice pancen apik banget, ora ana apa-apa ing layar, nanging apa sing diucapake apik tenan. Aku yakin manawa ana rong prekara: (a) dheweke ngomong karo kita lan (b) apa sing dikandhakake iku pinter. Jumlah pengetahuan sing nyebarake sing ditanggepi mung sethithik uga ringkes. Dheweke ngerti persis apa sing bakal diomongake, lan wektu lan wektu katrangan kanggo nanggepi sing dadi minat kita. Kita wis biasa karo pengalaman anonim sing ora manusiawi nalika browsing ing web, manawa upaya kanggo ngobrol karo Joe Everyman (yaiku kanggo ngilangi monoton) disambut kanthi tangan terbuka. Napa saiki flash mobs dadi populer? Kanggo alasan sing padha (nanging ana hubungane karo pengalaman sing ora ana ing polis). Meh ora diarepake ing internet amarga meh kepleset kaping pindho nalika kesasar. Spice lawas nggawe kemungkinan bisa diajak ngobrol kanthi nyata, lan yen melu, kita pengin kalebu karo Joe Everyman Dadi.

  25. 25
  26. 26

    Aku nggunakake produk padusan Old Spice. Ora ana deodorant utawa liya-liyane. Produk mandine pancen apik banget. Aku rumangsa lucu banget nalika iklan kasebut diwiwiti ing papan iki.

  27. 27

    Dheweke luwih enom tinimbang bapakku, mula ya pamirsa sing luwih enom! 🙂 Dheweke duwe titik TV sadurunge aspek media sosial ... isih ana upaya pemasaran multi-saluran sing katon minangka bagean saka kampanye sing luwih gedhe. Bukti kasebut mesthi ana ing # dadi kita kudu ngenteni apa wis sukses. Saiki bakal katon wis bisa digunakake ... sampeyan kudu nulis babagan… lan ngerti manawa sampeyan minangka pemasar sing cerdas, muga-muga sampeyan ngerti yen kiriman iki bakal entuk akeh diskusi lan jus link uga 🙂

  28. 28
  29. 29

    Apa nyetir bathi minangka faktor sing nemtokake manawa kampanye iki sukses ing media sosial? Aku bisa uga beda-beda amarga kayane ana 26 komentar ing artikel sampeyan, ora ana pirang-pirang (mayuta-yuta) tweet lan interaksi media sosial liyane sing nuduhake crita sukses pemasaran media sosial.

    Sanajan ora ana kenaikan penjualan langsung, sampeyan angel ujar manawa paningkatan kasadharan merek lan pangenalan pasar anyar ora duwe nilai lan menehi platform kanggo upaya sabanjure.

  30. 30

    Aleksandra,

    'Sawetara tuku' utawa uga kenaikan tuku isih ora duwe Return on Investment sing dibutuhake kanggo nunjukake sukses ing kampanye kaya iki.

    Doug

  31. 31

    Aku luwih bisa adol Spice Tua - amarga nggawe kesadharan dadi yen sampeyan ing toko mengko sampeyan bakal weruh Spice Tua saiki dudu Spice Tua sing dienggo bapak-bapak sampeyan ing taun 1970an. Dheweke wis ngembangake larik lan sawetara barang sing anyar pancen hebat.

  32. 32
  33. 33

    Marty,

    Kita wong lawas sing wis sawetara suwe wis ndeleng akeh kampanye kaya iki. Kita wis ndeleng kabeh wong njerit saka atap ing kampanye sing apik, mung kanggo ndeleng rega saham lan penjualan terus ambruk. Mula, aku kritis babagan kampanye iki. Aku seneng banget lan aku gumun karo swara sing dirungokake… nanging aku kepengin weruh apa pengaruh jangka panjang bakal ana.

    Doug

  34. 34

    Setuju karo kabeh poin… kajaba pitakonan utawa reservasi babagan apa kampanye iki sukses utawa ora.

    Slam dunk, kanggo perusahaan apa wae, duwe pemasaran lan produk luar biasa. Aku ora yakin manawa kampanye iki bakal narik wong supaya tuku ... nanging yen produk "bau" (wis dituju 😛), mula sampeyan ora bisa nyalahake pemasaran kasebut.

    Kanthi tembung liyane, aku yakin target kampanye - kanggo Spice Tua utawa Dos Equis - yaiku 'Coba produkku' ... dudu 'Dadi pengacara kanggo produkku'. Ing babagan kasebut, kampanye Spice Lawas iki pancen sukses!

  35. 35

    Bener nanging apa tujuane kanggo gaweyan kasebut? Dheweke pancen nyoba sing anyar, nyoba kanggo revitalisasi merek Old Spice lan nggawe generasi sing luwih apik. Pungkasane, iki bakal nyebabake penjualan, nanging apa tujuane kanggo usaha kasebut utawa tujuane luwih penting babagan kesadaran lan merek maneh produk sing dianggep produk lawas? Saiki dheweke duwe platform sing apik kanggo maju lan ningkatake produk kanthi ngemot bathi. Apa ora sukses? Apa iki ora didhukung dening media sosial?

  36. 36

    Ora bisu? Nggih Yen ora, bakal ora virus. Iki minangka skenario nyata. Amarga Old Spice ngluncurake kampanye virus kanggo ngrangsang diskusi non-pariwara kaya iki, sawetara wong sing dakkenal saiki ngerti babagan produke sing hebat. Saiki aku kepeksa mriksa bagean Spice Old ing rak yen mbesuk aku menyang toko. Dheweke mung menang pelanggan anyar.

  37. 37

    Aku setuju karo Adam, crita sukses sejatine ana ing kampanye kampanye rebranding kayata Dominoes lan Old Spice sing bisa ngrampungake sing nggawe buzz sing dibutuhake kanggo wong sing melu lan ngevaluasi- mula bisa uga mratelakake panemume kanggo produk. Ya, akeh kegiyatan ing platform media sosial kanthi bisnis gedhe angel diukur kanthi pangowahan bathi langsung, nanging regane ngasilake pacelathon sing narik kawigaten pancen gedhe banget.

  38. 38

    Yen bisu lan gampang banget, kenapa ora luwih nindakake? Titik kasebut sarwa amarga wong ngobrol babagan Spice Tua. Periode Tembung panguwuh.

    Intine sampeyan bener nanging ora relevan. Mupangatake pemasaran & pancen apik banget. BTW, aku mikir yen repartee ing iklan Old Spice rada luwih pinter tinimbang GoDaddy.

  39. 39
  40. 40

    Para sedulur, sampeyan ora duwe segmen pasar sing penting… Kampanye iki ora ditarget kanggo pria… Target kanggo wanita. We tuku barang kanggo bojo, lan pacar. Lan seneng kampanye ..: *

  41. 41
  42. 42

    Ya, kampanye iki adol luwih akeh produk Old Spice.

    Miturut Neilson Co, Sales dadi 11% suwene 52 minggu, lan sajrone telung wulan kepungkur, penjualan mundhak 55 persen lan ing wulan kepungkur, mundhak 107 persen. http://bit.ly/brandweek-old-spice (Brandweek 25 Juli 2010)

    Penjualan kanggo Zona Abang entuk $ 1.6 yuta sajrone patang minggu suwene tanggal 11 Juli, mundhak 49 persen sajrone periode patang minggu pungkasan tanggal 21 Februari, data SymphonyIRI ditampilake. Papat produk liyane Old Spice Body Wash uga nuduhake gaya angkat. Penjualan umume kanggo Old Spice Body Wash mundhak 105 persen kanggo periode kasebut

    Yen nomer kasebut bener, mula aku bakal sukses.

    Pre 2010 "Spice Lawas = Lawas Wong Kasar!"
    Kirimake 2010 "Spice Lawas = Wong Nganggo Jaran kabeh lagi ngobrol lan dituduhake liwat Jaringan Sosial"

    Tresna IT!

    Harrison

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.