Pengamatan ing Ekor Panjang lan Industri Musik

musisi

Ekor Panjang: Napa Masa Depane Bisnis Adol Kurang Luwih Saka SampeyanAku ketemu karo Pimpinan Pemasaran Indianapolis liyane sawetara minggu kepungkur kanggo ngrembug Long Tail. Iki buku sing apik lan Chris Anderson minangka panulis sing hebat.

Wiwit buku kasebut wis disebar, sawetara wong njupuk Chris lan mikir yen dheweke 'nemokake' Long Tail. Aku ora mikir yen Chris nemokake teori kasebut Long Tail, nanging dheweke nggambarake kanthi apik.

Ing nedha awan, nalika ana wong sing ngrembug babagan buku kasebut, aku mikir sawetara wong sing ngerti Long Tail luwih saka proses sing ora bisa diendhani kaya industri liyane. Biyen mung ana pirang-pirang pabrikan mobil, sawetara pabrik bir, sawetara pabrikan elektronik… nanging lembur amarga teknologi distribusi lan manufaktur wis berkembang, efisiensi terus berkembang. Long Tail meh kaya a Hukum Moore kanggo pabrik lan distribusi.

Aku ngira industri sing paling jelas kena pengaruh iki yaiku industri musik. Sèket taun kepungkur, ana sawetara studio lan sawetara label rekaman sing biasane mutusake sapa sing nggawe lan sapa sing ora. Banjur, stasiun radio mutusake apa sing diputer lan apa sing ora. Ora preduli karo pilihan konsumen, pabrikan lan distribusi musik pancen winates banget.

Saiki, iku gampang. Kula kang nyipta, nulis, main, ngrekam, nyampur, lan nyebarke musik kanthi biaya minimal liwat situs web dhewe. Ora ana wong ing antarane dheweke lan konsumen ... ora ana sing ana. Ora ana wong sing ngandhani yen dheweke ora bisa menehi hasil rekaman, ora ana sing ngisi daya kanggo ngrekam CD, ora ana sing ngandhani yen dheweke ora bakal muter musike. Wong tengah wis ora bisa ngatasi solusi!

Apik banget kanggo wong tengah, nanging ana sawetara wong sing wis 'ngilangi' distribusi lan manufaktur amarga sarana wis larang lan luwih efisien. Iki minangka evolusi alami. Masalah karo industri musik yaiku ana so akeh dhuwit ing antarane konsumen lan musisi. Ana pirang-pirang jutawan industri sing durung nate dingerteni sampeyan lan aku.

Dadi… kepiye yen musisi hebat ngasilake $ 75ka taun? Kepiye yen duwe 401k, kudu kerja saben minggu kanggo nggawa daginge, kudu golek kerja ing kana-kene ... apa ala banget? Kayane dakkira. Aku wis ngerti masinis sing seniman kanthi mesin bubut - gaweyane mesthi sampurna… lan ora entuk dhuwit luwih saka $ 60 saben taun. Napa musisi regane luwih gedhe tinimbang masinis? Kalorone bisa ngupayakake kabeh urip gambar. Kalorone munggah menyang tingkat kasampurnan sing narik kawigaten lan pakurmatan saka wong-wong ing sekitare. Napa sing siji entuk jutaan lan sing liyane meh ora bisa golek dhuwit?

Iki minangka pitakon sing kudu ditrapake industri musik. Kemampuan kanggo nuduhake musik liwat teknologi bakal mesthi nyebabake manajemen hak digital lan teknologi. Generasi sabanjure Sistem Operasi, Pesen Instan, lsp. Bakal nuduhake peer to peer murni sing ora bakal diadili wong tengah sing bisa dituntut Aku bakal ping Joe lan Joe bakal nuduhake lagu karo aku - tanpa layanan apa wae.

RIAA lan Industri Musik mung nglawan evolusi industri. Dheweke bisa nyoba nyepetake, nanging ora ono gunane.

One comment

  1. 1

    "Napa wong entuk jutaan lan sing liyane meh ora bisa golek dhuwit?"

    Amarga sanajan ora bakal mbayar dhuwit kanggo nonton mesin ing papan kerja, aku bakal adol karcis kanggo tiket Rolling Stones.

    Ngono kok beda. Aku, konsumen, ngurmati kanthi beda.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.