Mangga Mandheg Mbandingake NSA Spying karo Marketing

ndelok karo pemasaran

Salah sawijining pacelathon sing terus dakdeleng munggah ing ndhuwur Kontroversi spontan NSA yaiku perusahaan sing wis nglumpukake data babagan Amerika iki kanggo upaya pemasaran.

Kanggo sampeyan sing ana ing njaba Amerika Serikat, Konstitusi kasebut jelas banget karo Amandemen kaping papat kanggo RUU Hak minangka warga negara.

Amandemen kaping papat kanggo RUU Hak

Hak-hak masarakat supaya aman ing awake dhewe-dhewe, omah, kertas, lan efek, tumrap telusuran lan kejang sing ora wajar, ora dilanggar, lan ora ana waran sing bakal diterbitake, nanging amarga ana kemungkinan, didhukung sumpah utawa negesake, lan utamane nggambarake papan sing bakal digoleki, lan wong utawa barang sing arep dicekel.

Apa sampeyan ora yakin manawa nglumpukake data meta utawa ora kudu dicakup ing Amandemen kaping 4 ora bakal dibantah ing kene. Aku duwe kapercayan dhewe, nanging dudu pengacara Konstitusi (lan dheweke ora setuju).

Apa sing arep dakdedekake yaiku target lan metodologi pangumpulan data meta. Kanggo perusahaan, data iki dikoleksi kanggo nggawe pribadi lan ngapikake pengalaman pangguna kanthi online kanthi tujuan kanggo nambah akuisisi, retensi utawa nilai pelanggan. Iki minangka subyek sing nyenengake kanggo sawetara wong - utamane carane data nglumpukake lan manawa konsumen menehi ijin. Umume kedadeyan kasebut, nanging dikubur ing mumbo-jumbo sah saka syarat panggunaan sing sampeyan setuju nalika ndhaptar layanan.

Aku ngerti yen aku dadi pemasar mula mratelakake panemume, nanging aku seneng manawa perusahaan ngupayakake aku. Aku pengin nuduhake informasi karo wong-wong mau lan aku pengin digunakake kanggo nambah pengalaman pelanggan. Yen tegese rekomendasi produk utawa olahpesen sing ditarget, tulungana! Aku seneng karo rekomendasi produk!

Saiki, ayo padha nyasarake target para pemasar menyang target telik pamrentah. Pemerintah ngupayakake data meta yaiku ngenali pola sing nyebabake investigasi warga sing luwih jero adhedhasar tumindake. Penyelidikan kasebut bisa nyebabake dakwaan lan pungkasane, dipenjara. Dadi, nalika para pemasar pengin adol luwih akeh nganggo data… pamrentah ngupayakake golek lan ngunjara wong kanggo nglindhungi wong Amerika.

Iki malah ora meh padha, mula aja mbandhingake kalorone.

Aku ora ateges plancong, nanging mangga deleng sejarah penjara kita ing negara iki. Miturut data, 95% bebendhu ukum minangka asil tawaran sing ora ana bukti resmi, lan sing paling ora nate ngganggu banding.

Dadi ayo njupuk longshot ing kene. Aku akeh lelungan lan ngrembug babagan politik online. Suwene apa kanggo mbuwang obrolan saya takon babagan pamrentah karo kegiatan anti-pamrentah utawa teroris sing nyata geografis ing saindenging Amerika Serikat? Minggu iki, aku arep menyang Chicago. Mbok menawa ana sel turu ing Chicago ing sawetara mil saka hotel sing pamrentah nglumpukake data. Kepiye pirang-pirang tumpang tindih sing bakal dibutuhake kanggo njupuk bukti kahanan sing cukup kanggo nanggung kasus karo aku? Gabungke iki nganggo bedhil lan kepiye katon?

Saiki selarasake - saka kritik pamrentah, layanan militer, lelungan menyang kutha-kutha gedhe ing saindenging jagad, kepemilikan bedhil - lan nambah kekuwatan penuntut federal kanthi anggaran tanpa wates. Aku ora duwe sumber daya kanggo nyewa pengacara sing kuat kanggo mbela aku. Apa kuwi pancene dawa? Kayane dakkira. Maneh, sejarah kita pancen akeh banget karo penuntut sing kesusu banget sing wis ngalami kapercayan sawise kapercayan kanggo ningkatake usaha politik.

Aja mbandhingake pemasaran perusahaan karo tujuane ndelok warga kanggo keamanan nasional. Dheweke beda banget.

Manungsa waé NSA: Cukup cathetan yen aku dudu anti-pamrentah lan ora bakal njupuk senjata ing njaba kanggo mbela awakku. Aku ndhukung banget pamrentah lokal lan penegak ukum. Aku asring dadi mungsuh federalisasi, amarga ora efisien, overreach lan korupsi.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Pikiran sing apik ing kene Doug. Bener lan saya akeh kita wiwit ndeleng obrolan lintas silang sing kedadeyan karo NSA, data gedhe, lan utamane ing jagad analitik prediktif. Kaya sing sampeyan ujar, pancen lensa sing akurat kanggo ndeleng narasi. Aku ujar manawa bagean saka apa sing mbantu para pemasar nindakake tugas sing luwih apik kanggo "ora ngganggu" utawa "dadi kurang nyusup" yaiku kemampuan babagan gagasan sentrisitas pelanggan. Ana sing diarani pelanggan BAD. Dheweke bisa nggunakake energi lan sumber daya, ngrusak tingkat konversi sampeyan, lsp.

    Napa aku pengin mbuwang jaring gedhe kanggo nyekel junk, lan jelas nganggu wong ing proses kasebut. Yen sampeyan ngandhani aku duwe rong pilihan 100 lead utawa 1,000 lead saben ember regane $ 1,000. Nanging, aku ngerti manawa 100 petunjuk kasebut katon luwih kaya kesempatan sing kepungkur / ditutup. Aku bakal muter persentase lan nandur modal ing 100 lead. Ngopo Amarga luwih penting kita menehi lapangan kanggo mitra adol. Kanggo nerusake analogi bisbol, sampeyan ora pengin repetisi adol ayunan ing saben lapangan sampah ... kemungkinane bakal akeh sing mogok. Luwih luwih nguntungake nambah rata-rata bathi saka repetisi kanthi nada sing bisa didhukung.

    Pola pikir iki, aku bakal mbantah ora mung nggawe obrolan sales kanthi kualitas luwih dhuwur, nanging uga bisa nambah pengalaman pelanggan. Aku ngira mesthi bakal ana Pemasar ing klompok sing bakal nyemprot lan ndedonga lan nggawe kita katon kaya agen NSA sing invasif. Nalika mlebu ing inovasi anyar ing DPM (manajemen platform data), analitik prediktif, lan otomatisasi - para pemasar modern kudu ngupayakake narasi iki babagan kekuwatan lan tujuan sejatine teknologi iki. Yen ora, kita bakal terus dadi korban babad Snowden sing asin iki.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.