Ora ono Googling maneh… nanging sampeyan bisa Yahoo!

YahoogleThe Seattle Times nglaporake manawa Google ngupayakake wong nggunakake tembung kriya kanthi muspra. Pilgrim Pemasaran nemokake sing apik kirim blog saka Yahooer sing ujar… sampeyan ora bisa Google nanging bebas menyang Yahoo!

Ing gerakan nyapu, Yahoo! wis dadi keren lan Google wis dadi perusahaan nakal. Aku nggoleki lan ora weruh komentar saka Google kenapa dheweke milih njupuk tindakan iki. Kayane aku iki teknik pemasaran virus sing apik… ngenalake tembung kriya anyar kanggo jagad sing duwe jeneng bisnis sampeyan, lan sampeyan bakal sambat? Sabanjure sampeyan ngerti industri musik bakal dadi bajingan lan bakal miwiti nuntut wong liwat nuduhake musik sing apik! (Oh ngenteni ...)

Aku menyang kantor pusat Google nalika lelungan bisnis taun kepungkur. Aku dadi gumun ing kampus, skuter, dapur, kursi pijet, lan sapiturute. Sawetara pikirane dakeling-eling ... wah, adhem, papan iki akeh banget dhuwit, lan wong-wong iki bisa nggunakake kode busana! Nanging saiki katon manawa 'perusahaan' saiki resmi ing kampus. Salah sawijining pratelan yaiku nalika Omah Kambrian boot saka kampus sawise nyoba menehi feed Google karo ewu pizza.

Kanggo perusahaan sing wis sukses tenan adhedhasar pemasaran virus, nggumunake yen nalika ana kesempatan kanggo nate nuduhake sejatine 'asik', mula padha goblok. Best Buy nindakake iki taun kepungkur nalika Improv Everywhere duwe pirang-pirang atus wong katon kaya karyawan Best Buy lan dheweke banjur repot, polisi nelpon, lan dheweke diwenehi boot.

Intine, yen sampeyan bakal ngandhani wong-wong manawa sampeyan anyar, pinggul, keren, bom, kenceng, lan liya-liyane ... luwih becik sampeyan ora nggawe kesalahan kasebut kanthi swasana bodho. Google mung nyelehake 10 derajat ing coolmometerku.

Bapak Google ingkang kinurmatan,

Tulung aja dicabut gmail, pamaca, Analytics, pemetaan api, forum diskusi, utawa akun kaca ngarep google. Aku isih mikir sampeyan keren. Ora mung as kelangan.

Salam sing paling anget,
Doug

Yahoo! kudu nggunakke kesempatan iki. Apa sampeyan lagi yahooing?

2 Komentar

  1. 1

    Google kudu nglindhungi jenenge utawa bakal ilang hak cipta lan situs porno apa wae sing bisa nggunakake tembung kasebut kanggo narik lalu lintas. Mesthi Yahoo pengin sampeyan Yahoo! minangka tembung kriya. Elingi iklan TV sing takon "Apa Sampeyan Yahoo !?" Sayange, ora ana sing nggawe Yahoo. Nanging tanpa pariwara, ana sing miwiti Googling. Kepiye carane nggawe Yahoo! Sampeyan ora bisa ngiklanake utawa njaluk keren, mula sampeyan dadi tembung kriya.

    Masalah ing Omah Kamboja nuduhake Sisih Gelap Google: Iki rahasia. everybody sing mlaku ing properti Google sing ora diundang bakal boot. Aku wis boot mudhun. Rasane nyenengake.

  2. 2

    Richard,

    Aku cenderung setuju karo sampeyan babagan Google sing kudu nglindhungi hak cipta kasebut; Nanging, aku mesthi seneng yen perusahaan ora sambat nganti dhuwit saya mili. Google ora sambat minangka wiwitan nalika masarakat wiwit nggunakake tembung 'googling'; dheweke biasane keluwen kanggo manungsa waé. Nanging, saiki dheweke bisa entuk departemen hukum, kayane ora tulus saiki dheweke bakal nyoba nglindhungi jenenge sing apik.

    Iki identik karo industri rekor. Yen sampeyan dadi musisi sing rusak, sampeyan njaluk supaya wong liya ngrungokake ... nalika sampeyan dadi jutawan, sampeyan kudu ngobrol karo RIAA lan wiwit nuntut.

    Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.