Internet Nganggo Luwih Apik tanpa Flash

Depositphotos 22243267 m 2015

Blok Lampu kilatSteve Jobs yaiku tengen. Wong pisanan sing menehi saran supaya entuk blokir Flash yaiku Blake Matheny. Blake minangka salah sawijining insinyur paling apik sing aku nate kerja bareng - lan aku wis kerja bareng dheweke compendium lan ing ChaCha. Sampeyan bakal mikir yen aku bakal ngrungokake wong sing ngowahi kabeh infrastruktur lan platform paling ora rong perusahaan teknologi sing beda.

Aku ora ngrungokake dheweke. Aku terus ngrancang… nggunakake Chrome lan Firefox lan nonton kaca sing beku, kios, utawa malah ngunci laptop kanggo sementara. Kadhangkala, aku kudu mateni browser.

Minggu kepungkur iki, aku rapat apik karo Michael Cloran saka Kutha Pangembang. Michael wis nglumpukake talenta pangembang sing paling apik kanthi wiwitan usaha ... lan kira-kira apa? Kabeh padha nggunakake blocker flash. Dheweke ngandhani yen dheweke bubar wiwit nggunakake siji lan pancen hebat yen situs digawe cepet lan sawetara masalah sing ana.

Dadi, dina Selasa aku mutusake nyoba. Aku mbukak blokir flash kanggo Chrome. Wis seminggu aku mlebu swarga. Kabeh mbukak luwih cepet, ora ana beku, lan babar pisan ora bakal kelangan pengalaman Flash. Saka wektu kanggo wektu, aku butuh Flash supaya blocker ngidini aku mung klik komponen Flash lan akeh. Kajaba iku, aku bisa klik tengen (eg Youtube) lan pilih supaya ngidini Flash mbukak saka situs kasebut.

Yen sampeyan mbukak browser liyane, sampeyan duwe opsi:

Sampeyan bakal gumun karo pirang-pirang situs sing nggunakake Flash. Aku rumangsa yen sawetara pamilik situs ora ngerti. Saka wektu ke wektu, aku mbukak blog iki lan ora ngerti yen ana 3 pariwara sing ditampilake ing Flash. Ora ana apa-apa sumunar babagan dheweke… nanging dheweke ana ing kana!

Mangkene conto sing luwih jelas, ing Castor Alerding situs tanpa lan nganggo Flash. Mousing liwat lampu kilat nyorot banjur ngeklik banjur mbukak modul Flash.
alerding-flash-block.png

Amarga HTML 5 dadi kasunyatan, Adobe pancen kudu ngupayakake, nanging supaya bisa arsitek maneh Flash wiwit wiwitan. Aku ora seneng setuju karo Steve Jobs, nanging ing kasus iki dheweke wis mati. Kanggo perusahaan sing duwe masa depan ing Flash, sampeyan bisa uga njaluk rencana cadangan. Yen sampeyan durung ndeleng HTML 5, Apple duwe demonstrasi gedhe… Sanajan sampeyan mbutuhake sampeyan nggunakake Safari kanggo ndeleng.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.