Nguasai Konversi Freemium Tegese Serius babagan Analitik Produk

Nguasai Konversi Freemium Nggunakake Analytics Produk

Apa sampeyan ngomong Rollercoaster Tycoon utawa Dropbox, penawaran freemium terus dadi cara umum kanggo narik kawigaten pangguna anyar kanggo produk piranti lunak konsumen lan perusahaan. Sawise mlebu ing platform gratis, sawetara pangguna pungkasane bakal ngonversi menyang rencana mbayar, dene akeh liyane sing bakal tetep ing level gratis, konten kanthi fitur sing bisa diakses. Research babagan topik konversi freemium lan penylametan pelanggan akeh banget, lan perusahaan terus-terusan ditantang kanggo nggawe pangembangan tambahan freemium kanthi tambahan. Sing bisa ngasilake hadiah sing signifikan. Nggunakake analytics produk sing luwih apik bakal mbantu dheweke tekan kono.

Panganggone Fitur Nyritakake Crita kasebut

Volume data sing teka saka pangguna piranti lunak pancen nggumunake. Saben fitur sing digunakake sajrone saben sesi ngandhani, lan jumlah pembelajaran kasebut mbantu tim produk ngerti lelungan saben pelanggan, kanthi nggunakake analytics produk sing ana gandhengane gudhang data awan. Sejatine, volume data durung nate dadi masalah. Menehi tim produk akses menyang data lan nggawe dheweke bisa takon lan ngerteni wawasan sing bisa ditrapake — crita liyane. 

Nalika para pemasar nggunakake platform analytics kampanye sing wis ditemtokake lan BI tradisional kasedhiya kanggo ndeleng sawetara metrik sejarah, tim produk asring ora bisa gampang ngambang data kanggo takon (lan njawab) pitakon lelungan pelanggan sing pengin diterusake. Fitur apa sing paling akeh digunakake? Kapan panggunaan fitur cenderung mudhun sadurunge ngilangi fungsi? Kepiye reaksi pangguna kanggo pangowahan pilihan fitur ing undakan gratis vs. Kanthi analitik produk, tim bisa takon luwih apik, nggawe hipotesis sing luwih apik, nyoba asil lan kanthi cepet ngetrapake pangowahan produk lan roadmap.

Iki nggawe pangerten sing luwih canggih babagan pangkalan pangguna, saéngga tim produk bisa ndeleng segmen kanthi panggunaan fitur, suwene pangguna nggunakake piranti lunak utawa sepira kerepe nggunakake, nampilake popularitas lan liya-liyane. Contone, sampeyan bisa uga ngerteni panggunaan fitur tartamtu yaiku over-indexing ing antarane pangguna ing level gratis. Dadi pindhah fitur menyang undakan mbayar lan ngukur pengaruh ing kaloro upgrade menyang level mbayar lan tingkat churn gratis. Alat BI tradisional mung bakal nggawe analisis cepet kanggo pangowahan kasebut

Kasus Blues Paling Gratis

Tujuan level gratis yaiku kanggo nyoba uji coba sing nyebabake upgrade pungkasane. Pangguna sing ora nganyarke menyang rencana mbayar tetep dadi pusat biaya utawa mung ngilangi. Ora ngasilake penghasilan langganan. Analisis produk bisa nduwe pengaruh positif marang kaloro asil kasebut. Contone, kanggo pangguna sing ngilangi, tim produk bisa ngevaluasi cara panggunaan produk (nganti level fitur) beda-beda ing antarane pangguna sing ngilangi kanthi cepet vs. karo sing nindakake kegiyatan sajrone wektu.

Supaya ora ngeculake kanthi cepet, pangguna kudu ndeleng regane langsung saka produk, sanajan ing level gratis. Yen fitur ora digunakake, bisa uga minangka indikasi manawa kurva sinau ing alat kasebut dhuwur banget kanggo sawetara pangguna, nyuda kemungkinan yen bakal ngonversi dadi level mbayar. Analisis produk bisa mbantu tim ngevaluasi panggunaan fitur lan nggawe pengalaman produk sing luwih apik sing bisa nyebabake konversi.

Tanpa analitik produk, bakal angel (yen ora mokal) kanggo tim produk ngerti sebabe pangguna ora bisa mbukak. BI Tradhisional ora bakal ngandhani luwih akeh tinimbang pirang-pirang pangguna sing ngilangi, lan mesthine ora bakal nerangake kepiye lan kenapa kedadeyan kasebut ana ing mburine.

Pangguna sing tetep ing level gratis lan terus nggunakake fitur winates menehi tantangan sing beda. Cetha manawa pangguna ngalami regane produk. Pitakonane yaiku kepiye pengaruh afinitas sing ana lan pindhah menyang undakan sing dibayar. Ing klompok iki, analitik produk bisa mbantu ngenali segmen sing beda-beda, wiwit saka pangguna sing jarang (dudu prioritas utama) nganti pangguna sing meksa watesan akses gratis (segmen sing apik kanggo fokus dhisik). Tim produk bisa uga nyoba apa reaksi para pangguna ing watesan akses gratis, utawa tim bisa uga nyoba strategi komunikasi sing beda kanggo nyorot keuntungan saka tingkatan sing dibayar. Kanthi salah sawijining pendekatan, analitik produk ngidini tim ngetutake lelungan pelanggan lan niru apa sing ditindakake ing pangguna sing luwih jembar.

Nggawe Nilai Sajrone Perjalanan Pelanggan Seluruh

Amarga produk dadi luwih apik kanggo pangguna, segmen lan personas sing ideal bakal katon jelas, menehi wawasan kanggo kampanye sing bisa narik kawigaten para pelanggan. Nalika pelanggan nggunakake piranti lunak kanthi suwe-suwe, analis produk bisa terus nglumpukake ilmu saka data pangguna, nggawe peta babagan perjalanan pelanggan nganti adoh. Ngerti apa sing digawe para pelanggan churning — fitur apa sing digunakake lan ora digunakake, cara pangowahan ganti suwe - informasi sing penting.

Nalika personil sing duwe risiko diidentifikasi, coba coba coba ndeleng macem-macem kesempatan keterlibatan sing sukses kanggo njaga pangguna lan nggawe rencana sing dibayar. Kanthi cara iki, analitik minangka inti saka sukses produk, nyebabake peningkatan fitur sing nyebabake luwih akeh pelanggan, mbantu njaga pelanggan sing ana maneh lan nggawe peta produk kanthi luwih apik kanggo kabeh pangguna, saiki lan mbesuk. Kanthi analisis produk sing ana gandhengane karo gudang data cloud, tim produk duwe alat kanggo njupuk kauntungan maksimal data kanggo takon, mbentuk hipotesis lan nyoba kepiye pangguna nanggapi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.