Surat Kabar Isih Ngecam Nilai

Wis sawetara suwe aku ora rame babagan koran. Wiwit aku teka saka industri iki, isih isih getihku lan mesthi bakal kelakon. Koran pisanan sing dakkarepake saiki bakal didol, lan koran lokal ing kene narik napas pungkasan. Kaya biasane, aku ora maca koran maneh, kajaba aku ndeleng artikel sing disaranake liwat Twitter utawa salah sawijining feed sing dicerna.

Iki wulan Majalah .NET nyebataken artikel cekak babagan cara nyoba Google lan micropayments nyimpen industri koran. Kayane Google wis ngirim rekomendasi menyang Asosiasi Koran Amerika babagan rencana nggunakake micropayments. Jujur, aku iki ide sing elek. Koran online Maca ora apik banget - mula aku ora percaya yen njaluk sen utawa loro, wangsulane.

Koran ora ngerti regane. Pers bebas duwe sejarah warna-warni ing negara iki ... nganti 40% bathi kanggo nyithak pariwara ing saben pojok koran. Bukak ruang rapat koran lan diskusi yaiku babagan penghasilan iklan lan cara nyithak tinta ing wit mati supaya entuk bathi. Bukak mogul koran lan kabeh babagan cara ngethok staf, nyuda biaya kertas koran, lan - mung saiki - carane miwiti entuk bathi kanthi online.

Ora ana obrolan apa wae yaiku bakat jurnalis sing luar biasa kanggo nggali jero lan nulis artikel jero sing bisa nggawe masarakat tetep terhibur lan njaga demokrasi kita. Pirang taun kepungkur, aku ngomong adol berita wis mati… Aku saiki mikir maneh.

Mangkene saran kanggo koran:

Aja adol konten sampeyan menyang sing maca. Nanging, adol konten sampeyan menyang portal, situs web, lan bisnis. Ngidini situs web kanggo nemokake lan nyaring informasi sing pengin ditampilake, ngidini nggabungake konten menyang situs dhewe, lan ngidini dheweke nampilake cara sing dikarepake ... kanthi biaya.

Koran bisa uga wis dadi media pariwara sing efektif suwene wis pirang-pirang taun, nanging kudu bali maneh… menehi konten sing apik karo panulis sing paling berbakat ing industri lan wilayah kasebut.

Proses nyopir crita saka ide menyang cetakan minangka proses sing luar biasa, miturut pendapat saya, wis rusak sajrone taun-taun pungkasan. Koran kudu bali maneh yen pengin urip. Wenehi wartawan kanggo nggawe jeneng dhewe, mbayar kinerja isi, ngidini dadi bintang rock. Ora ateges wartawan kudu adol jiwane ... dheweke ngerti pentinge reputasi sing resik.

118052580_300.jpg Aku seneng nambah konten ing Martech Zone kanthi konten saka jurnalis profesional saengga subyek lan konten kalorone jembar lan jero ... nalika tetep biaya.

Sing njaba industri wis ngerteni kesempatan kasebut. Kanca Taulbee Jackson wis ngluncurake Layanan Konten Digital Raidious, lan perusahaane nyilih proses lan bakat ing industri koran. Ironis, ing koran lokal nindakake artikel ing wiwitan.

Aku ora yakin apa ana harapan manawa koran bisa ditarik metu saka rongga iki. Aku ora bakal seneng ndeleng bakat organisasi kasebut ilang, nanging. Konten gedhe angel ditemokake saiki ... mula butuh media telusuran lan sosial sing saya canggih. Koran bisa ngatasi kesenjangan, njaga bakat, lan bali menyang bathi.

3 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Aku mikir sampeyan bener karo sing siji iki. Industri koran (lan mesthine kudu maneh) ing bisnis warta, dudu bisnis pariwara. Napa ora nggunakake apa sing wis ana - wartawan - lan menehi infrastruktur kanggo nggawe kerajinan. Model kasebut bakal padha karo agen real estate sing selaras karo agensi tartamtu.

    Thanks.

    Curt Franke, Solusi BitWise

  2. 2

    Sampeyan ujar manawa pamaca online koran "ora apik banget." Miturut Quantcast:

    NYTimes.com -> Situs nomer 45
    LATimes -> Situs nomer 110
    SFGate.com -> Situs nomer 133
    WashingtonPost.com -> Situs nomer 152
    NYDailyNews.com -> Situs nomer 160

    Ngelingi manawa situs kasebut minangka lokal (sanajan iki nduweni daya tarik nasional), lan ngelingi rangking kasebut beda karo situs kayata facebook, google lan yahoo, dakkandhakake manawa pamaca apik banget. Kemampuan kanggo monetisasi minangka pitakonan sing beda.

    • 3

      @Halwebguy pangkat minangka foto asli, mangga deleng tren ing perusahaan kasebut. Nytimes tank ing taun 2009 lan bubar miwiti nggawe pamiarsa kanthi online. Latimes rata wiwit taun kepungkur. SFGate wis rata sajrone 2 taun. Washingtonpost.com pancen mudhun banget sajrone taun kepungkur. NYDailyNews.com mung siji sing katon apik banget.

      Elinga manawa nggawe sawetara situs sing paling dhuwur ora bakal nyritakake babagan kabeh industri! Aku maca sawetara situs sing sampeyan gunakake ... nanging aku nindakake amarga aku mbatalake kertas lokal lan mandheg maca saben dina. Secara sakabehe, pamaca koran online terus mudhun.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.