Koran kudu mikir…

koran.gifSaka Seth blog dina iki babagan an artikel ing Editor lan Penerbit babagan panemu Godin saka Cilik iku Anyar Anyar lan kepiye ditrapake kanggo Industri Koran.

Umume perusahaan sing kepengin maju dhewe bakal nindakake analisis SWOT sing mbandhingake karo kompetisi. Masalahe yaiku media 'lokal' nindakake tugas gedhe kanggo nglirwakake Internet minangka ancaman kanggo wektu sing suwe. Nganti Koran ora menehi pendapatan Klasifikasi menyang Dhaptar Craig lan eBay, dheweke ora ngerti yen perkara Interweb iki bakal tetep. Nanging dheweke isih durung bisa nyuda otot daerah lan njupuk kauntungan saka lokasi sing ana.

SWOT = (S) kekuwatan, (W) eaknesses, (O) kesempatan, (T) hreats

Ana telung faktor utama sing duwe koran babagan persaingan Internet: jangkoan lokal, distribusi lokal lan sumber daya lokal. Apa sampeyan ndeleng sing umum ana ing kana? Lokal, lokal, lokal !!! Iki minangka 3 faktor sing kudu diowahi dadi kauntungan kompetitif sewengi! Aku suwene sepuluh taun ing industri koran njerit njerit saka sisih ndhuwur paru-paru sing dibutuhake kanggo ngeksploitasi kekuwatan kanggo njupuk kesempatan dadi lokal. Ana ing kuping budheg.

Masalah utama yaiku industri koran minangka industri sumbang. Pimpinane dididik ing industri kasebut lan industri kasebut asring ora duwe bakat. Industri Internet, ing tangan liyane, wis nglumpukake talenta saka pirang-pirang industri - kalebu Koran (moi).

Aku ora yakin manawa kuncine yaiku koran kudu mikir sethithik, aku sejatine percaya yen mung butuh bathi saka bisnis sing beda-beda. Uga, aku kira wis waktune wiwit golek njaba tembok papat kanggo narik bakat. Wong-wong sing wis urip ing kana suwene ora kepenak banget.

One comment

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.