Newsflash: Strategi Isih Penting

newsflash

Akhir-akhir iki aku wis akeh ngrungokake obrolan babagan pemasaran sing keprungu kaya FIRE! saka Siap Tujuane Kobongan! Aku ngerti anggaran sempit lan sawetara pemasar rumangsa nekat. Nanging monggo, gawe sih lan elinga strategi sing ana ing taktik kasebut sing sampeyan semangat kanthi maju.

Yen sampeyan durung suwe, aku nyaranake sampeyan maneh strategi makro sampeyan ing sawetara level. Takokake pitakon kaya ing ngisor iki:

  • Sing kita?
  • Apa sing dikarepake?
  • Apa sing kita lakoni?
  • Sapa klien, ing endi lan apa sing dadi perhatian?
  • Sapa kompetisi lan apa sing diomongake saiki?
  • Apa bedane kunci sing penting?
  • Apa sing bakal dadi beda babagan bisnis ing taun ngarep?

Iki ora prelu njupuk pirang-pirang dina utawa malah pirang-pirang jam, mula kabeh bakal kepenak. Tindakake wae. Lan tulisake wangsulan, kanggo kabecikan. Pancen apik yen nindakake iki kanthi rutin. Mikir triwulanan.

Banjur pikirake strategi mikro sampeyan. Taktik apa sing bakal dihubungake karo prospek lan klien kanthi cara supaya sampeyan ngerti babagan sampeyan? Kepiye sampeyan bakal ngerti yen sampeyan wis entuk sukses? Apa ana sawetara saluran sing gampang sampeyan lakoni sing kudu dirampungake? Kepiye sampeyan bisa nggabungake pesen lan visual ing kabeh titik tutul?

Saiki, terusake lan seneng kabeh babagan kampanye data variabel kasebut utawa blitz media sosial. Yen cocog karo strategi sampeyan.

4 Komentar

  1. 1

    Amin! Aku ngira akeh masalah kasebut dudu kanggo para pemasar, sanajan… ana ing bos. Kajaba newsletter, siaran pers, postingan blog utawa malah tweet wis metu, akeh banget bos sing mikir manawa pemasaran ora nindakake tugas. Yen luwih akeh CEO takon pitakon strategis ing departemen pemasaran lan nyepetake teknik kumpulan lan jeblugan, mesthine bisa nambah bisnis.

  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.