Pangalihan Ekspresi Reguler Domain Anyar (Regex) Ing WordPress

Regex - Ekspresi Biasa

Sajrone sawetara minggu kepungkur, kita wis nulungi klien nindakake migrasi rumit karo WordPress. Klien duwe loro produk, sing loro dadi populer nganti kudu misahake bisnis, merek, lan konten kasebut kanggo misahake domain. Pancen usaha!

Domain sing ana saiki tetep dileksanakake, nanging domain anyar bakal nduweni kabeh konten sing ana gandhengane karo produk kasebut ... saka gambar, kiriman, studi kasus, undhuhan, formulir, basis pengetahuan, lsp. Kita nindakake audit lan nyusup situs kasebut kanggo mesthekake ora kantun siji aset.

Sawise nggawe situs anyar lan operasional, saiki wektu kanggo narik saklar lan urip. Tegese manawa URL saka situs utama sing kalebu produk iki kudu dialihake menyang domain anyar. Umume dalan tetep konsisten ing antarane situs, mula tombol nyiyapake pangalihan kanthi tepat.

Plugin Pangalihan ing WordPress

Ana rong plugin populer sing kasedhiya kanggo ngatur pangalihan pangalihan nganggo WordPress:

  • Pengalihan - bisa uga plugin paling apik ing pasar, kanthi kemampuan ekspresi reguler lan uga kategori kanggo ngatur pangalihan.
  • SEO Rankmath - plugin SEO ringan iki minangka ambegan sing seger lan nggawe dhaptar Plugin WordPress Paling Apik ing pasar. Nduwe pangalihan minangka bagean saka penawaran lan malah bakal ngimpor data Redirection yen sampeyan pindhah menyang.

Yen sampeyan nggunakake mesin Hosting WordPress sing dikelola kaya WPEngine, dheweke duwe modul kanggo nangani pangalihan sadurunge wong kasebut tekan situs sampeyan… fitur sing apik banget sing bisa nyuda latensi lan overhead ing hosting sampeyan.

Lan, mesthine sampeyan bisa nulis aturan pangalihan menyang file .htaccess ing server WordPress sampeyan ... nanging ora nyaranake. Sampeyan salah siji kesalahan sintaksis supaya situs sampeyan ora bisa diakses!

Cara Nggawe Pangalihan Regex

Ing conto sing dakkandhakake ing ndhuwur, bisa uga katon gampang pangalihan khas saka subfolder menyang domain lan subfolder anyar:

Source: /product-a/
Destination: https://newdomain.com/product-a/

Nanging ana masalah. Kepiye yen sampeyan wis mbagekke link lan kampanye sing duwe querystring kanggo nglacak utawa rujukan kampanye? Kaca kasebut ora bakal pangalihan kanthi bener. Mbok URL kasebut yaiku:

https://existingdomain.com/product-a/?utm_source=newsletter

Amarga sampeyan nulis match sing pas, URL kasebut ora bakal pangalihan ing endi wae! Dadi, sampeyan bisa uga nyoba nggawe ekspresi reguler lan nambah wildcard menyang URL:

Source: /product-a/(.*)
Destination: https://newdomain.com/product-a/

Pancen apik banget, nanging isih ana sawetara masalah. Kaping pisanan, bakal cocog karo URL apa wae / produk-a / ing njero banjur pangalihan menyang tujuan sing padha. Dadi kabeh jalur kasebut bakal pangalihan menyang tujuan sing padha.

https://existingdomain.com/product-a/
https://existingdomain.com/help/product-a/
https://existingdomain.com/category/parent/product-a/

Ekspresi reguler minangka alat sing apik. Pisanan, sampeyan bisa nganyari sumber kanggo mesthekake yen level folder diidentifikasi.

Source: ^/product-a/(.*)
Destination: https://newdomain.com/product-a/

Sing bakal mesthekake mung level folder utama sing bakal pangalihan kanthi bener. Saiki kanggo masalah nomer loro… kepiye sampeyan entuk informasi querystring sing dijupuk ing situs anyar yen pangalihan sampeyan ora kalebu? Ekspresi reguler uga duwe solusi sing apik:

Source: ^/product-a/(.*)
Destination: https://newdomain.com/product-a/$1

Informasi wildcard pancen dijupuk lan ditambahake tujuan kanthi nggunakake variabel. Dadi…

https://existingdomain.com/product-a/?utm_source=newsletter

Bakal pangalihan menyang:

https://newdomain.com/product-a/?utm_source=newsletter

Elinga yen kertu liar bakal ngaktifake subfolder uga pangalihan, dadi iki uga bakal diaktifake:

https://existingdomain.com/product-a/features/?utm_source=newsletter

Bakal pangalihan menyang:

https://newdomain.com/product-a/features/?utm_source=newsletter

Mesthi wae, ekspresi reguler bisa dadi luwih rumit tinimbang iki… nanging aku mung pengin menehi conto cepet cara nyiyapake pangalihan regex wildcard sing kabeh bisa ngresiki domain anyar!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.