3 Kesalahan Pemasaran Top sing Nggawe Bisnis Anyar

kesalahane

Napa sampeyan miwiti bisnis? Aku bakal menehi taruhan yen "amarga aku kepengin dadi pemasar" dudu wangsulan sampeyan. Nanging, yen sampeyan kaya atusan pemilik usaha cilik sing aku kerja bareng, sampeyan bisa uga nyadari udakara 30 detik sawise sampeyan mbukak lawang yen sampeyan ora dadi pemasar, sampeyan ora bakal dadi pemilik bisnis cilik suwe banget. Lan sejatine, sampeyan bakal frustasi amarga sampeyan ora seneng pemasaran lan ngganggu sampeyan saka bidang bisnis liyane.

Ya, aku duwe kabar apik. Sanajan ora ana cara kanggo ngilangi kebutuhan supaya sampeyan bisa masasar bisnis, sampeyan bisa ngilangi frustasi kanthi ngatasi telung kesalahan pemasaran sing paling penting sing dakdeleng saka bisnis.

Kesalahan # 1: Fokus karo Metrik sing Salah

Volume data sing kasedhiya kanggo nganalisis pemasaran saiki yaiku mindboggling. Google Analytics, nyedhiyakake akeh data supaya sampeyan bisa nganalisis analisis akhir minggu - mung kanggo nemokake pungkasane nyebabake kesimpulan sing kontradiktif gumantung saka data sing sampeyan prioritasake. Lan mung data kanggo situs web sampeyan! Pelaporan pariwara digital, media sosial lan bidang pemasaran liyane padha banget lan kontradiktif.

Duwe akses menyang kabeh data kasebut minangka perkara sing apik, nanging bisa ngganggu pemilik usaha cilik saka data sing pancen penting. Pramila penting banget kanggo nyuda fokus sampeyan menyang rong metrik sing pungkasane dadi masalah nalika marketing: Biaya Kanggo Entuk Pelanggan lan Nilai Umur Pelanggan. Yen arus kas minangka masalah, sampeyan bakal luwih fokus marang Nilai Pelanggan Bulanan utawa Tahunan tinimbang Nilai Umur, nanging prinsip dhasar kasebut padha. Yen regane (yaiku bathi) pelanggan luwih gedhe tinimbang biaya kanggo entuk pelanggan, sampeyan wis cukup. Bisnis sing duwe bathi ora dibangun ing metrik kesombongan kayata klik, kesan lan senengane. Bisnis sing duwe bathi dibangun liwat metrik sing bisa dilebokake ing bank, mula fokusake marang sampeyan.

Kesalahan # 2: Fokus karo Taktik sing Salah

Mesthi ora ana kekurangan taktik lan alat sing bisnis cilik bisa nggunakake dolar pemasaran saiki. Nanging, akeh bisnis cilik sing mung ngetrapake taktik trendi lan ora nggatekake taktik pemasaran sing penting. Dheweke fokus kabeh wektu lan dhuwit ing taktik sing ngasilake seneng, pengikut, lan mbukak nalika ora nggatekake taktik penting sing nyebabake konversi, retensi pelanggan, lan reputasi online sing ngasilake dolar. Asil kasebut minangka rencana pemasaran sing nggawe dheweke sibuk lan rumangsa kepenak nanging pratelan penghasilan sing lara weteng.

Aja ngoyak kabeh tren pemasaran sing paling monjo, pamilik bisnis cilik kudu luwih dhisik ngoptimalake penghasilan saka pelanggan sing wis ana, nambah persentase lead sing dadi pelanggan, lan ngirim pengalaman pelanggan sing nggawe penggemar rapet. Barang-barang penting minangka dhasar kanggo bisnis sing nguntungake, tanpa stres. Mesthi ora bakal nggawe bisnis sampeyan keren kaya mlumpat ing media sosial sing paling anyar, nanging bakal entuk dhuwit - lan apa ora sebabe sampeyan miwiti bisnis luwih dhisik?

Kesalahan # 3: Fokus karo Merek sing Salah

Sajrone sepuluh taun kepungkur, kekuwatan kanggo netepake merek bisnis wis ditransfer saka bisnis menyang konsumen. Sepuluh taun kepungkur, bisnis ngleksanani nglarani kanggo netepake merek lan banjur nggunakake marketing kanggo ngandhani konsumen babagan apa sing dipikirake merek kasebut. Kabeh diganti. Ing jaman saiki, konsumen nemtokake teknologi merek lan pengaruh bisnis lan media sosial kanggo ngandhani bisnis kasebut - uga atusan, yen ora ewonan, konsumen liyane - apa sejatine merek kasebut. Lan dheweke nindakake 24/7/365.

Sayange, umume bisnis (gedhe lan cilik) gagal adaptasi pemasaran kanggo nggambarake transformasi iki. Dheweke terus fokus ing pemasaran babagan nyritakake lan adol. Dheweke ngirim email akeh, kertu pos template, lan gumantung karo diskon kanggo njaga pelanggan. Merek sing ditetepake konsumen, ing tangan liyane, fokus marang pengalaman lan hubungan pelanggan. Dheweke ngirim cathetan matur nuwun, email kepuasan lan ngirim pengalaman kelas internasional sing tetep kanggo njaga pelanggan.

Taktik padha, nanging fokuse beda. Miwiti kanthi nemtokake pengalaman sing pengin dikirim menyang pelanggan banjur bangun marketing babagan promosi pengalaman kasebut lan operasi nalika ngirim. Pancen ora salah yen milih merek sing dikarepake, nanging pungkasane konsumen sing bakal mutusake apa sejatine.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.