Apa Sistem Skor Promosi Net (NPS)?

skor promotor net nps

Minggu kepungkur, aku lelungan menyang Florida (aku nindakake saben kuartal iki) lan kaping pisanan aku ngrungokake buku babagan Audible nalika lagi mudhun. Aku milih Pitakonan Ultimate 2.0: Kepiye Perusahaan Promotor Net Mekar ing Dunia sing Didhukung Pelanggan sawise dialog karo sawetara profesional pemasaran kanthi online.

The Sistem Skor Promosi Net didhasarake saka pitakon sederhana ... ing pitakon pokok:

Ing skala 0 nganti 10, kepiye sampeyan bisa ngrujuk kanca?

Buku kasebut nerangake kepiye sistem sumber terbuka sing diadopsi ing kabeh industri, asring diowahi ngluwihi skala 0 nganti 10, kadang-kadang pitakon beda-beda, lan pitakon lanjutan dioptimalake lan wektu kanggo menehi skor statistik sing cocog kanggo kesehatan saka perusahaan sampeyan. Elinga yen dudu skor tartamtu sing dibutuhake kanggo prédhiksi kinerja perusahaan sampeyan, mesthine kudu dianalisis karo kabeh skor pesaing ing industri sampeyan. Sampeyan ora kudu duwe 9 nalika industri sampeyan meksa 3s! Sawetara industri mung narik pelanggan.

NPS dadi alat umum kanggo ngukur kasetyan pelanggan lan pengaruh pemasaran, penjualan, layanan pelanggan lan uga kesehatan finansial perusahaan. Beda karo metrik kinerja kunci jangka pendek perusahaan, NPS nyedhiyakake kamungkinan para pelanggan tetep bisa ngubungi sampeyan malah nyaranake sampeyan. Amarga njaga pelanggan penting banget kanggo untung lan tutuk minangka salah sawijining cara paling apik kanggo entuk pelanggan, NPS kabukten dadi sistem sing apik banget kanggo ngramal kesehatan jangka panjang perusahaan. Yen kabeh departemen lan strategi didadekake siji kanggo ngoptimalake kasetyan pelanggan, sampeyan ora bakal duwe risiko saingan ing organisasi sing bisa ngasilake akeh - nanging ora nyedhiyakake pengalaman pelanggan sing apik.

Ing ROOT, NPS = Persentase Promotor - Persentase Detractors. Dadi, yen 10% pelanggan promosiake perusahaan sampeyan lan 8% ngrusak merek sampeyan kanthi lisan, sampeyan duwe NPS 2.

Sistem Skor Promosi Net nggawe pelanggan dadi promotor, detractors, lan pasif. Saben perusahaan mesthine pengin nyuda para detractors amarga butuh udakara 5 promotor kanggo nglawan saben detractor… sing pancen akeh gaweyan! Lan saben bisnis bakal luwih apik yen ngindhari pasif lan detractors kabeh lan narik pelanggan sing pas - para promotor. Ngluwihi kesetiaan pelanggan, NPS uga miwiti analisis kepuasan karyawan. Kaya sampeyan ngarep-arep bisa nemokake pelanggan kanggo promosi bisnis sampeyan, sampeyan uga pengin karyawan sing promosi uga!

Wong ing Duta Besar nggabungake infographic iki ing Net Promoter Score sing nyimpulake:

pangerten-the-net-promoter-skor

PS: Nalika buku kasebut apik banget, aku mikir yen subyek bisa dikurangi luwih saka 7 jam dadi mung sawetara. Yaiku link afiliasi yen pengin tuku buku kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.