Apa sing bakal ditenun Pariwara Pribumi Web sing Bingung

pariwara asli

Aku ora yakin apa sampeyan wis ndeleng video iki. Iku ora aman kanggo karya nanging pancen lucu banget babagan topik koran utama lan publikasi warta tradisional sing pengin nambah penghasilan liwat tampilan iklan asli, uga dikenal minangka konten sing disponsori.

Apa Pariwara Pribumi?

Pariwara asli minangka cara pariwara online sing pariwara nyoba narik kawigaten kanthi menehi konten ing konteks pengalaman panganggo. Format iklan asli cocog karo wujud lan fungsi pengalaman panganggo sing dipasang.

Aku njupuk loro masalah sing dituduhake John Oliver babagan pariwara asli.

  1. Pariwara Asli yaiku ngapusi, luwih-luwih yen kepercayaan karo organisasi kasebut minangka sing paling penting tumrap eksistensi kasebut.
  2. Industri warta tradisional ngomong babagan pariwara asli sing bisa digunakake, dipercaya cara golek dhuwit… kabeh nalika ngasilake warta sing ora.

Aku ora setuju karo John Oliver babagan iki. Sampeyan kudu takon apa sebabe publikasi berkembang nalika akeh media tradisional ora. Ora amarga wong ora bakal mbayar warta - aku mbayar warta liwat pirang-pirang sumber. Iki yaiku supaya dheweke ora bisa mbayar lan ngarepake yen dheweke bakal mbayar.

Ngedhot Media Warta Tradhisional

Ing taun-taun pungkasan ing industri koran, aku depresi babar pisan babagan kahanan warta kasebut. Nalika departemen pemasaran basis data duwe bathi jutaan lan saben alat sing dingerteni manungsa, kanca sejatine - peneliti ing ruang warta duwe desktop lawas sing hebat lan ora ana alat liyane kajaba Google kanggo nindakake tugas kasebut. Dheweke nggawe sawetara mukjizat lan nggawe ati, nanging aku ngerti yen gerakan mudhun wis diwiwiti. Ironi kasebut minangka sentimen anti-perusahaan ing artikel ing warta kasebut bisa uga amarga saka keserakahan industri kasebut dhewe. Aku elinga kanthi jelas nalika duwe bathi bathi 40% lan nyuda anggaran editorial. Wah

Tinjau feed sosial ing stasiun berita apa wae saiki lan kayane dheweke dadi selebriti supermarket. Dheweke nglampahi wektu sing akeh kanggo cuplikan ramalan cuaca, skor olah raga, lan tindak pidana sing murah kabeh ana ing jendela 30 menit utawa 60 menit tanpa jero. Mesthi wae, iki informasi sing bisa dipikolehi saka macem-macem sumber. Mesthi wae sumber sing padha kanggo para wartawan.

Ing taun iki, aku bangga bisa mbukak warta lokal kanggo ngumumake penggalangan dana regional. Aku ngenteni udakara 20 detik karo reporter ing kursi nalika langsung urip karo segmen kasebut. Ora ana wawancara latar mburi, ora ana pemahaman, ora ana ambane lan ora semangat ing crita. Aku digawa mlebu studio, nindakake papan banjur digawa metu. Ora crita saya apik tenan, nanging sawetara dina ngali bisa ngasilake crita sing ora bisa kaetung lan bakal menehi perhatian menyang saluran kasebut.

Kanthi njupuk dhuwit kanggo pariwara asli, warta iki ora ngandhani manawa dheweke ora bisa dipercaya… jarene malah ora precaya marang awake dhewe. Dheweke wis nyerah.

Panjaluk Informasi Wis Ora Ana

Ironi sing sedhih, yaiku wartawan sing duwe pelatihan lan talenta kanthi formal sing riset lan nulis luwih apik tinimbang wong ing planet iki. Panjaluk konten rame banget nalika koran lan stasiun televisi saya akeh anggone nyuda anggaran.

Masalahe yaiku manawa warta ora bisa adol, yaiku manawa warta ora nyedhiyakake Nilai sing dikarepake wong. Warta saiki dadi outlet propaganda kanggo politikus, iku anti-bisnis ing ekonomi nalika kita butuh perusahaan luwih saka sadurunge, lan pro-mbuwang dhuwit nalika kudu motong sabuk. Sing ngarahake warta kasebut ora mung nglanggar kepercayaan karo pariwara asli, nanging dheweke wis ngandelake kapercayan karo masarakat babagan usaha jurnalistik sing kurang apik, cethek lan kuning.

Alesan kenapa aku maca blog teknologi utawa ngrungokake podcast perusahaan tinimbang media tradisional amarga konten kasebut diproduksi karo para profesional sing ngerti materi kanthi pas, pas wektune nalika ditemokake, lan umume lan asring ora dibayar. bebener Aku nonton kabar babagan teknologi lan aku asring ndhelikake rai amarga ora duwe ilmu. Aku uga bisa nggunakake media sosial kanggo mriksa informasi saka toko korporat lan entuk perspektif sing beda saka klompok profesional sing duwe informasi apik. Iki nggawe aku bisa nggunakake kabeh informasi sing bisa ditemokake lan ngembangake pangerten dhewe tinimbang pendapat salah wartawan sing kesusu.

Cathetan sisih ... eling nalika industri berita nyoba ngrusak blogger lan blog? Dheweke sengit karo industri kasebut lan malah berjuang kanggo nglindhungi proteksi kasebut kanthi bebas saka pers. Nalika kalah, koran dadi blogging lan saiki nggawe produksi konten kanggo bisnis? Wah… ngomong babagan wolung puluh!

Bisnis Kedah Ngindhari Pariwara Pribumi

Dampak negatif paling gedhe saka iklan negatif kanggo situs warta yaiku kredibilitas. Para pengguna web AS sing survey kanthi tliti kanggo ngenali manawa bakal dipercaya karo situs sing mbukak artikel sing disponsori:

umur-situs-kredibilitas-warta

 

Iki bisa uga dadi masalah kanggo bisnis. Ing kabeh karya sing wis rampung karo klien online, promosi blogging perusahaan lan media sosial - kabeh pusaté yaiku supaya kapercayan lan panguwasa saka sing maca. Tanpa kapercayan, ana sawetara wong sing bakal njupuk telpon lan pengin bisnis karo sampeyan. Trust iku kabeh lan iki pariwara asli minangka definisi ngapusi ... nambahake gendera sithik sing ujar manawa konten sing disponsori ora ngowahi kasunyatan manawa ana ing kene kanggo ngapusi.

Kita ora duwe konten sing mbayar ing blog iki. Kita nyoba sadurunge, lan kalorone uga gagal uga ngrusak reputasi kita. Saiki kita duwe sponsor situs sakabèhé kanggo promosi pariwara dinamis lan uga nyebutake saben-saben ing konten - nanging kanthi sangkalan ati-ati banget babagan hubungan moneter kita. Kita uga ora janji karo sponsor babagan apa sing bakal ditulis utawa ora bakal ditulis.

Nalika entuk pangunjung tamu, arahan pisanan yaiku yen mbayar kanthi cara apa wae kanggo nyelehake konten, kita bakal dipecat, mbusak kiriman, lan bisa uga njupuk tindakan legal. Dheweke dikon adol ing bio penulis, aja nganti ana konten. Kita pengin postingan dadi informatif - diubengi karo kesempatan bisnis nanging ora nyoba nyopir. Hmmm… ngelingake sampeyan babagan warta tradisional jaman biyen?

Yen klien butuh pitulung kanggo ngasilake konten kayata infographic lan whitepaper, kita bakal nggawe lan nerbitake sing situs, promosi ing sing jaringan… banjur bisa uga ditampilake - kanthi penafian - saka situs iki. Malah situs sing nyebutake bakal nggawa wong bali menyang situs kasebut. Kita ora nyoba saingan karo eyeballs, nanging nyoba menehi nilai kanggo para sing maca. Wis ana puluhan konten sing digawe kanggo klien sing durung nate nuduhake ing kene.

Kita uga dudu outlet berita lan kita ngakoni tanggung jawab sing diwenehake nalika tuwuh para pamirsa lan komunitas ing kene. Nanging kita ora kudu mbayar lan ngatur birokrasi kanthi macem-macem lapisan manajemen. Mbok manawa regane warta sing diwenehake dening outlet kasebut mung disetel amarga pancen cocog kanggo masarakat. Mbok manawa dheweke kudu ngupayakake kanggo nambah editorial lan fokus nyedhiyakake kualitas tinimbang nambah penghasilan. Pendapatan diwenehake kanthi kapercayan.

Wutah Pariwara Pribumi

Mopub nuduhake sepira cepet panggunaan iklan native mundhak ing jaringan dhewe:

Iklan Native Mopub

Foto: Minggu Terakhir Bengi karo John Oliver

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.