Swan Ireng lan Mentega Kacang lan Sandwich Jelly

Sawetara minggu kepungkur, aku nggunakake layanan kanggo nganalisa blogku kanggo ndeleng tataran maca sing ditulis. Aku rada kaget amarga situs iki ana ing level SMP. Minangka pamaca lan blogger sing seneng banget, kudune aku luwih apik tinimbang SMP, ya? Yen dipikir-pikir, aku ora yakin apa-apa kudu isin.

Cara Nggawe Mentega Kacang lan Sandwich Jelly

Peanut butter lan Jelly SandwichSalah sawijining profesor Inggris favoritku mbukak kelas kita kanthi latihan nulis, Cara nggawe Butter Peanut and Jelly Sandwich. Kita kudu suwene 30 menit kanggo nulis pandhuane, lan esuke, dheweke kaget nalika nggawa gandum butter, sele, roti, lan piso butter.

Profesor sing apik banjur miwiti nuruti pandhuan lan nggawe roti isi. Produk pungkasan minangka bencana kanthi arah sing ringkes kaya sing paling deskriptif. Mbok sing paling lucu yaiku sing ora nate nyebutake nggunakake piso. Iki minangka kelas basa Inggris pertama sing dakgawe, nalika mlaku metu kanthi lara weteng amarga ngguyu banget. Nanging, wujude pelajaran saya angel.

Ukara cekak, deskripsi ringkes, kosa kata sing sederhana lan artikel cekak bisa nggawa sampeyan menyang level Bacaan Sekolah Menengah SMP, nanging uga mbukak blog (utawa buku) sampeyan menyang pamirsa sing luwih akeh sing bakal ngerti informasi kasebut. Aku kira yen duwe target maca level ing blogku bisa uga bakal SMP! Yen aku bisa nerangake teknologi sing dakkanggo karo wong sing umure 15 taun, mesthine wong sing umur 40 taun bisa nyerna!

The Black Swan dening Nassim Nicholas Taleb

Kanti prilaku iki aku mbukak buku kaya The Black Swan lan ora bisa ngliwati 50 kaca pisanan sajrone maca. Minangka siji Kritik Amazon sijine:

[Kajaba saka Bab 15 nganti 17]… Sisa buku kasebut kuciwo. Atusan kaca bisa diringkes mung nyatakake ora bisa prédhiksi kedadeyan langka.

Weh! Matur suwun, dudu aku siji-sijine! Buku iki nglarani. Ora ana sebab kenapa masarakat seneng blog saiki. Aku ora nyoba nulis buku paling laris ing New York Times uga nyoba kanggo menehi kesan marang wong sing duwe Ivy-leaguer. Aku mung nyoba nerangake kabeh perkara kasebut kanthi gampang supaya aku bisa nuduhake lan sampeyan bisa ngerti.

Tembung-tembung sing bisa digunakake kanggo njlentrehake The Black Swan: bombastic, chatty, diffuse, discursive, flatulent, gabby, garrulous, inflated, lengthy, longed-winded, loquacious, palaverous, pleonastic, prolix, rambling, redundant, retorical, boringful, turgid, kriya, voluble, berangin. (Matur suwun Thesaurus.com)

Yen Taleb wis nulis Cara nggawe Butter Peanut and Jelly Sandwich, profesorku isih bisa ngupayakake - lan ora diragukan manawa bakal mirip sandwich.

Ngandika, aku bakal bali lan njupuk saran saka kritikus lan maca Bab 15 nganti 17. Lan bisa uga butter kacang lan sandwich jeli apik! Babagan analisis level maca, aja kakehan perhatian ... sak paragraf sing disisipake saka tesaurus bisa uga ngganggu sampeyan. 😉

5 Komentar

  1. 1

    Sejatine, miturut ahli nulis, nggawe "luwih apik" yaiku nulis ing level sing luwih murah. Tingkat maca rata-rata ing negara iki yaiku kelas 6, lan kabeh koran ditulis ing level kasebut. Panulis Komunikasi Pemasaran sing apik uga bakal nulis ing level iki, tinimbang ing level sing luwih dhuwur. Nggawe salinan kasebut luwih gampang diwaca lan dingerteni, mula bisa ngrampungake kabeh kekacoan ing urip kita, mula, luwih bisa mbujuk. (Dheweke uga ora ujar "lan kanthi mangkono.")

    Aku uga wis maca Black Swan, lan PAINFUL. Muga-muga sampeyan wis ngirim blog iki udakara limang bab kepungkur lan nylametake aku saka panyiksa iki.

  2. 2

    Matur suwun, Doug, lan komentar sampeyan babagan The Black Swan. Iki pengaruhe padha karo aku kaya kopling Seconals – 10 menit karo buku lan aku ora ana. Mau bengi aku turu jam 8:45!
    Bocah lanang sampeyan Nassim sing dakarani SAKIA – pantat sing pinter ngerti kabeh. Dheweke uga sesuai karo definisi sing digunakake kanggo highbrow – sing pendhidhikan ngluwihi kapinterane. Ana sing kudu ngetrapake punk sing ora apik iki - ninggalake tips $ 100 kanggo taksi.
    Minangka jurusan ekon sing pulih, biyen duwe jeneng Swans Ireng. Kita ngarani "kedadeyan eksogen", lan kabeh teori kasebut bisa ngilangi kabeh teori prediksi sing apik. Jurusan econ duwe pangerten sing luwih akeh babagan prekara kasebut - kedadeyan sing ora bisa diprediksi ora bisa ditebak.

  3. 3

    Nalika Derek nyritakake babagan Koran lsp, aku maca ing endi wae (tembung las sing terkenal bener :) yen TIME njupuk level maca kelas 6-7 nalika nulis critane supaya luwih gampang maca.

    Sawetara kiriman paling apik sing dakwaca ing blog beda-beda yaiku sawetara ukara cekak sing nduweni makna, aku mikir Seth Godin minangka master of iki.

  4. 4
  5. 5

    Aku The Black Swan bisa uga cocog kanggo para pemasar amarga ngerti risiko sejatine sing saiki diadhepi ing pasar saiki. Ing buku iki, sampeyan bakal sinau luwih lengkap babagan kekuwatan lan kontrol tinimbang ing endi wae. Kekuwatan lan kontrol entuk pukulan sing ora apik - sawise kabeh, para pemasar ngyakinake wong saben dina lan iki minangka loro sipat sing mbujuk? Tak kira.

    Sanadyan ora gampang diwaca, nanging bakal menehi rekomendasi iki kanggo kabeh pihak sing njupuk keputusan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.