Swan Ireng lan Mentega Kacang lan Sandwich Jelly

Sawetara minggu kepungkur, aku nggunakake layanan kanggo nganalisa blogku kanggo ndeleng tataran maca sing ditulis. Aku rada kaget amarga situs iki ana ing level SMP. Minangka pamaca lan blogger sing seneng banget, kudune aku luwih apik tinimbang SMP, ya? Yen dipikir-pikir, aku ora yakin apa-apa kudu isin.

Cara Nggawe Mentega Kacang lan Sandwich Jelly

Peanut butter lan Jelly SandwichSalah sawijining profesor Inggris favoritku mbukak kelas kita kanthi latihan nulis, Cara nggawe Butter Peanut and Jelly Sandwich. Kita kudu suwene 30 menit kanggo nulis pandhuane, lan esuke, dheweke kaget nalika nggawa gandum butter, sele, roti, lan piso butter.

Profesor sing apik banjur miwiti nuruti pandhuan lan nggawe roti isi. Produk pungkasan minangka bencana kanthi arah sing ringkes kaya sing paling deskriptif. Mbok sing paling lucu yaiku sing ora nate nyebutake nggunakake piso. Iki minangka kelas basa Inggris pertama sing dakgawe, nalika mlaku metu kanthi lara weteng amarga ngguyu banget. Nanging, wujude pelajaran saya angel.

Ukara cekak, deskripsi ringkes, kosa kata sing sederhana lan artikel cekak bisa nggawa sampeyan menyang level Bacaan Sekolah Menengah SMP, nanging uga mbukak blog (utawa buku) sampeyan menyang pamirsa sing luwih akeh sing bakal ngerti informasi kasebut. Aku kira yen duwe target maca level ing blogku bisa uga bakal SMP! Yen aku bisa nerangake teknologi sing dakkanggo karo wong sing umure 15 taun, mesthine wong sing umur 40 taun bisa nyerna!

The Black Swan dening Nassim Nicholas Taleb

Kanti prilaku iki aku mbukak buku kaya The Black Swan lan ora bisa ngliwati 50 kaca pisanan sajrone maca. Minangka siji Kritik Amazon sijine:

[Kajaba saka Bab 15 nganti 17]… Sisa buku kasebut kuciwo. Atusan kaca bisa diringkes mung nyatakake ora bisa prédhiksi kedadeyan langka.

Weh! Matur suwun, dudu aku siji-sijine! Buku iki nglarani. Ora ana sebabé kenapa masarakat luwih seneng blog ing saiki. Aku ora nyoba nulis buku paling laris ing New York Times uga nyoba menehi kesan kanggo wong sing padha karo Ivy-leaguer. Aku mung nyoba nerangake kabeh perkara kasebut kanthi gampang supaya aku bisa nuduhake lan sampeyan bisa ngerteni.

Tembung-tembung sing bisa digunakake kanggo njlentrehake The Black Swan: bombastic, chatty, diffuse, discursive, flatulent, gabby, garrulous, inflated, lengthy, longed-winded, loquacious, palaverous, pleonastic, prolix, rambling, redundant, retorical, boringful, turgid, kriya, voluble, berangin. (Matur suwun Thesaurus.com)

Yen Taleb wis nulis Cara nggawe Butter Peanut and Jelly Sandwich, profesorku isih bisa ngupayakake - lan ora diragukan manawa bakal mirip sandwich.

Ngandika, aku bakal bali lan njupuk saran saka kritikus lan maca Bab 15 nganti 17. Lan bisa uga butter kacang lan sandwich jeli apik! Minangka kanggo analisis level maca, aja kakehan perhatian ... siji paragraf sing dipasang saka thesaurus bisa uga ngganggu sampeyan. 😉

5 Komentar

  1. 1

    Bener, miturut ahli nulis, nindakake "luwih apik" bakal nulis ing tingkat kelas sing luwih murah. Tingkat maca rata-rata ing negara iki yaiku kelas 6, lan kabeh koran ditulis ing tingkat kasebut. Penulis Komunikasi Pemasaran sing apik uga bakal nulis ing tingkat iki, tinimbang ing tingkat sing luwih dhuwur. Iki nggawe salinan luwih gampang diwaca lan dimangerteni, saengga bisa ngilangi kabeh keruwetan ing urip kita, lan kanthi mangkono, luwih gampang mbujuk. (Dheweke uga ora ngomong "lan kanthi mangkono.")

    Aku uga wis maca Black Swan, lan PAINFUL. Muga-muga sampeyan wis ngirim blog iki kira-kira limang bab kepungkur lan nylametake aku saka torture iki.

  2. 2

    Semalat sampeyan, Doug, lan komentator kanggo njupuk The Black Swan. Nduweni efek sing padha karo aku minangka coupla Seconals–10 menit karo buku lan aku ora ana. Wengi aku turu jam 8:45!
    Anakmu Nassim sing tak sebut SAKIA–bokong pinter ngerti kabeh. Dheweke uga cocog karo definisi kerjaku babagan alis dhuwur-sing pendidikane ngluwihi kapinteran. Ana wong sing kudu nyepelekake punk pinter iki-ninggalake tips $100 kanggo taksi.
    Minangka jurusan ekonomi mbalekake, kita digunakake kanggo duwe jeneng kanggo Black Swans. Kita disebut "acara eksogen", lan padha tansah crapped munggah kabeh teori prediksi rapi kita. Jurusan Ekon duwe pangerten sing luwih akeh babagan perkara kasebut-acara sing ora bisa diprediksi ora bisa ditebak.

  3. 3

    Minangka Derek kasebut Koran etc, aku maca nang endi wae (misuwur tembung las tengen:) sing TIME shoots kanggo tingkat maca 6-7th nalika nulis crita minangka kanggo wis luwih gampang kanggo kabeh wong kanggo maca.

    Sawetara kiriman paling apik sing dakwaca ing macem-macem blog yaiku sawetara ukara cekak sing duwe arti, aku Seth Godin minangka master iki.

  4. 4
  5. 5

    Aku The Black Swan bisa uga cocok kanggo para pemasar amarga pangerten babagan risiko sing saiki kita adhepi ing pasar saiki. Ing buku iki, sampeyan bakal sinau luwih akeh babagan kekuwatan lan kontrol tinimbang ing papan liya. Kekuwatan lan kontrol entuk pukulan sing ala - sawise kabeh, para pemasar ngyakinake wong saben dina lan iki minangka rong sifat sing cukup persuasif? Ngaranku.

    Ora gampang diwaca, nanging bakal menehi rekomendasi iki kanggo para pembuat keputusan kabeh jinis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.