Nalika Riset, Audit, lan Disavow Backlinks Kanggo Ngapikake Peringkat Panelusuran

Kapan lan Cara Riset, Audit, lan Nolak Backlink Beracun

Aku wis kerja kanggo rong klien ing rong wilayah sing nindakake layanan omah sing padha. Klien A minangka bisnis sing mapan kanthi pengalaman udakara 40 taun ing wilayahe. Klien B luwih anyar kanthi pengalaman udakara 20 taun. Kita rampung ngleksanakake situs sing anyar sawise nindakake panemuan kanggo saben klien sing nemokake sawetara strategi panelusuran organik sing ngganggu saka agensi masing-masing:

  • reviews – Agensi nerbitake atusan kaca individu kanthi review siji ing saben sing ngemot konten cilik ing njaba layanan lan sawetara ukara ing review. Sing jelas tujuane ing kene yaiku nyoba nggunakake tembung kunci kanggo geografi lan layanan sing diwenehake.
  • Kaca Regional – Agensi nerbitake puluhan kaca internal kanthi mbaleni isi layanan omah sing diwenehake nanging nemtokake kutha utawa kabupaten sing beda ing judhul lan awak. Tujuane ing kene padha… kanggo nyoba nggunakake tembung kunci kanggo geografi lan layanan sing diwenehake.

Aku ora ngomong sing iki taktik sing mboten saged digunakake, iku mung implementasine sing jelas lan ora sopan saka konten sing ngarahake wilayah lan layanan. Aku dudu penggemar strategi iki, kita wis nemokake sukses sing luar biasa kanthi mung nemtokake wilayah layanan ing footer, kalebu alamat lokasi bisnis ing footer, kalebu nomer telpon (karo wilayah lokal). kode), banjur nerbitake informasi sing kuat ing awak kaca babagan layanan kasebut.

Ora ana alesan kenapa kaca roofing, contone, ora bisa ditingkatake kanthi apik kanggo "Kontraktor Roofing" ing kabeh wilayah sing digarap kontraktor. Aku luwih seneng ngupayakake lan ngoptimalake kaca roofing siji tinimbang kudu nggawe lan trek sawetara kaca kanggo klien.

Sing paling awon, loro klien kasebut ora bener-bener entuk timbal liwat situs lan rangkinge ora mandheg luwih saka setahun. Uga, agensi masing-masing duwe situs kasebut lan siji agensi diduweni re domaingistration. Dadi ... kabeh dhuwit sing padha nandur modal ora bisa nyedhaki dheweke kanggo ngembangake bisnis. Dheweke mutusake supaya perusahaanku bisa ngetrapake strategi anyar.

Kanggo loro klien, kita makarya ing ngoptimalake panelusuran lokal visibilitas kanthi mbangun situs sing mentas dioptimalake, njupuk drone lan sadurunge / sawise foto karya nyata tinimbang fotografi saham, miwiti review njupuk kampanye, mbedakake saka saingan, kanthi bener ngarahake ewu pranala internal menyang kaca sing cocog, lan wis nggarap nggedhekake jangkauan ing YouTube, sosial, direktori, lan direktori kontraktor pabrikan.

Nalika Apa Audit Backlink

Bab sabanjure sing kedadeyan yaiku nyritakake:

  • Klien A – sing paling dawa kita kerjane, ora nambah visibilitas mesin telusur ing njaba tembung kunci bermerek. Kita terus ngoptimalake kaca, disambung maneh saka YouTube, nganyari luwih saka 70 direktori… lan isih ora ana gerakan. Key weruh tembung kunci sing ora nganggo merek ora obah munggah… kabeh dikubur ing kaca 5 utawa luwih jero.
  • Klien B - sajrone seminggu nerbitake situs kasebut, dheweke dilaporake entuk pimpinan sing apik, lan rangking kasebut mundhak non-brand tembung kunci.

Sawise nliti kompetisi lan ngoptimalake kaca sajrone pirang-pirang minggu, kita kudu ngerteni luwih jero kenapa Klien A ora obah. Amarga strategi sing bisa dipertanyakan wis disebarake, kita pengin ndeleng kualitas backlink ing situs kasebut. Iku wektu kanggo nindakake a audit backlink!

Audit backlink ngenali kabeh pranala menyang situs utawa kaca internal lan nganalisa kualitas situs sing ana backlink. Audit backlink mbutuhake pihak katelu Alat SEO… lan aku nggunakake Semrush. Liwat audit kasebut, sampeyan bisa ngenali pranala sing saka situs kualitas dhuwur uga backlinks ala (uga dikenal minangka beracun) sing kudu dibusak utawa menehi kabar marang Google.

Apa Backlinks Bad?

Punika video ringkesan backlinks lan link apa sing ala, carane digunakake dening pangguna blackhat SEO, uga sebabe nglanggar syarat-syarat Google lan kudu dihindari ing kabeh biaya.

Audit Backlink lan Disavowing Backlinks

nggunakake Semrushaudit backlink, kita bisa ndeleng kanthi jelas ing domain lan kaca sing ngrujuk situs kasebut:

audit backlink
Audit Backlink Semrush

Mangga mbudidaya sing alat kaya Semrush apik tenan nanging ora bisa nganalisa saben kahanan kanggo saben klien. Ana bedane gedhe, sacara statistik, antarane bisnis lokal cilik lan layanan online internasional utawa multibasa. Piranti kasebut cenderung kanggo nambani loro-lorone sing aku yakin minangka watesan sing abot. Ing kasus iki saka klien:

  • Kurang Total - Nalika laporan iki ngandika, sampurna, Aku ora setuju. Domain iki nduweni jumlah backlinks sing kurang supaya duwe backlink sing beracun - miturut pendapatku - dadi masalah.
  • Quality – Nalika mung siji link diklasifikasikaké minangka beracun, Aku nemokake sawetara pranala liyane sing Suspect ing audit nanging ditandhani ing ngisor batesan beracun minangka aman. Dheweke ana ing kaca sing ora bisa diwaca, ing domain sing ora ana gunane, lan ora nggawa lalu lintas menyang situs kasebut.

Apa iku Disavow?

Google nyedhiyakake cara kanggo menehi kabar nalika pranala ala iki ana, proses kasebut dikenal minangka a disavow. Sampeyan bisa ngunggah file teks prasaja sing nyathet domain utawa URL sing pengin ditolak saka indeks Google nalika nemtokake peringkat situs sampeyan.

  • Disavow – Aku wis maca sawetara artikel online ngendi SEO profesional nggunakake disavow pribadi kanggo liberally laporan ton saka domain lan kaca kanggo Google. Aku luwih konservatif ing pendekatanku… nganalisa saben pranala kanggo kualitas situs, lalu lintas referensi, peringkat sakabèhé, lan liya-liyane. Aku biasane milih ing sisih disavowing domain kabeh saka kaca uga.

Tinimbang nggunakake alat disavow Google, sampeyan uga bisa nyoba ngubungi pemilik situs sing ngrujuk kanggo mbusak link kasebut…

Semrush Disavow Tools

Piranti sing kasedhiya liwat Semrush pancen dipikirake kanthi apik kanggo njaga situs sampeyan utawa klien sampeyan. profil backlink. Sawetara fitur sing diwenehake alat kasebut:

  • Ringkesan - laporan sing sampeyan deleng ing ndhuwur.
  • audit – dhaptar lengkap saben backlink sing ditemokake kanggo situs sampeyan, keracunan, kaca tujuan, teks jangkar, uga tindakan sing bisa ditindakake, kayata whitelisting utawa nambah domain utawa kaca menyang file teks sing disavow.
  • Disavow – kemampuan kanggo ngunggah file disavow saiki kanggo situs utawa ngundhuh file disavow anyar kanggo diunggah menyang Google Search Console.
  • ranging - kanthi integrasi menyang Google Search Console lan Google Analytics, penolakan sampeyan saiki bisa dilacak ing sampeyan Semrush proyek kanggo ndeleng impact sing wis.

Punika screenshot saka audit backlink … Aku kudu mbusak informasi klien saka domain, target, lan teks jangkar amarga aku ora pengin kompetisi ndeleng sapa aku nggarap.

alat audit backlink

File teks disavow sing Semrush mbangun lan njaga kanggo sampeyan sampurna, dijenengi tanggal lan kalebu komentar ing file kasebut:

# exported from backlink tool
# domains
domain:williamkepplerkup4.web.app
domain:nitter.securitypraxis.eu
domain:pananenleledimasakreunyiah.web.app
domain:seretoposerat.web.app

# urls

Langkah sabanjure yaiku ngunggah file kasebut. Yen sampeyan ora bisa nemokake Alat Disavow Google ing konsol telusuran, iki link kanggo ngunggah file teks Disavow:

Google Search Console Disavow Links

Sawise ngenteni 2-3 minggu, saiki kita ndeleng gerakan ing tembung kunci sing ora bermerek. Disavow wis digunakake lan klien saiki bisa nambah visibilitas panelusuran sing ora bermerek.

Aja Mbayar Kanggo Backlinks

Pendhaftaran guess iku perusahaan pungkasan sing ngatur situs klien nindakake sawetara backlinking mbayar kanggo nyoba kanggo nambah peringkat sakabèhé. Iki minangka bisnis beboyo… iku cara sing apik kanggo dipecat dening pelanggan lan ngrusak visibilitas mesin telusuran. Tansah njaluk agensi sampeyan ngandhani yen lagi nindakake jinis karya kasebut sadurunge.

Aku bener nindakake audit backlink kanggo perusahaan sing arep umum lan sing wis nandur modal akeh ing perusahaan SEO taun kepungkur. Aku bisa gampang nglacak pranala bali menyang peternakan link padha mbangun kanggo nambah visibilitas klien. Klienku langsung ngeculake kontrak kasebut lan banjur ngupayakake supaya ora ngilangi tautan kasebut. Yen saingan, media, utawa Google ngidentifikasi pranala kasebut, bisnis klien iki bisa dirusak… secara harfiah.

Nalika aku nerangake marang klienku ... yen aku bisa nglacak pranala bali menyang perusahaan SEO kanthi alat kaya Semrush. Aku yakin ewonan algoritma bangunan PhD ing Google uga bisa. Dheweke bisa uga nambah pangkat ing wektu sing cendhak, nanging pungkasane bakal kejiret nglanggar Ketentuan Layanan Google lan - pungkasane - ngrusak merek kasebut kanthi ora bisa didandani. Ora kanggo sebutno biaya tambahan gadhah kula nindakake audit, ing backlink forensik, banjur disavows kanggo njaga dheweke kumambang.

Cara sing becik kanggo entuk backlink yaiku entuk wong. Mbangun konten sing apik ing kabeh media, nuduhake lan promosi konten sing apik ing kabeh saluran, lan sampeyan bakal entuk sawetara backlink sing luar biasa. Kerja keras nanging ora ana risiko kanggo investasi sing sampeyan lakoni.

Ndhaptar Kanggo Semrush

Yen sampeyan ngalami wektu sing angel kanggo peringkat lan butuh pitulung, kita nulungi sawetara klien kanthi upaya optimasi mesin telusur. Takon babagan kita Konsultasi SEO ing situs iki.

pambocoran: Aku pangguna daya lan bangga affiliate kanggo Semrush lan aku nggunakake pranala afiliasi ing saindhenging artikel iki.

4 Komentar

  1. 1

    Kayane sampeyan ngerti aku nindakake iki bengi iki. Apa ngresiki kabeh backlink nanging menyang kaca ngarep situs kanthi ngoper URL lan ora 301ing - PITA massive. Bakal butuh pirang-pirang wulan, nanging mula aku njaluk topi abu-abu peteng.

    Bakal kudu disavow kanggo kaca ngarep

  2. 2
  3. 3

    Nalika aku nggunakake Link Research lan Link Detox aku banget kuciwa karo layanan lan asil. Ora akeh sing kedaden, lan aku ora diwenehi bantuan akeh nalika aku butuh. Aku mutusake kanggo nggunakake The Link Auditors kanggo njaluk backlinks diurutake sawise ndeleng review apik banget ing macem-macem forum. Layanan dheweke dadi luwih apik! Dheweke duwe tim sing tansah siap kanggo nulungi pitakon utawa saran. Nggunakake alat The Link Auditors, aku bisa nemokake kabeh pranala beracun, lan kabeh wis dibusak. Jason, anggota tim sing dakkandhakake, mbiyantu dhukungan telpon. Dheweke ngrungokake masalahku lan nerangake apa sing salah. Sawise nindakake iki, dheweke ngandhani alat sing paling apik kanggo aku.

    Nggunakake alat The Link Auditors, aku entuk data sing rinci banget, aku bisa ndeleng persis link endi sing nyebabake aku cilaka lan aku ngerti link sing kudu dibusak. Nggunakake alat mbusak iku gampang banget amarga kanthi otomatis lan cepet banget. Aku wis nggunakake macem-macem alat pambusakan sing kasedhiya ing internet, lan sing paling apik!

    • 4

      Aku uga nggunakake The Link Auditors. Dheweke nulungi aku banget babagan audit, menehi dhukungan nalika aku butuh, uga nerangake masalahku. Matur nuwun kanggo ngirim iki amarga aku mikir luwih akeh wong kudu ngerti babagan iki. Layanan sing ditawakake mung fantastis, dadi dipercaya lan gampang dieksekusi.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.