Mitos DMP ing Pemasaran

hub data

Platform Manajemen Data (DMP) teka ing adegan sawetara taun kepungkur lan ngerteni akeh wong minangka penyelamat pemasaran. Ing kene, jarene, kita bisa duwe "rekor emas" kanggo para pelanggan. Ing DMP, vendor janji yen sampeyan bisa nglumpukake kabeh informasi sing dibutuhake kanggo tampilan 360 derajat saka pelanggan.

Siji-sijine masalah - pancen ora bener.

Gartner nemtokake DMP minangka

Piranti lunak sing nggunakake data saka macem-macem sumber (kayata internal CRM sistem lan vendor eksternal) lan kasedhiya kanggo para pemasar kanggo nggawe segmen lan target.

Ana kedadeyan yen sawetara vendor DMP dadi inti saka Kuadran Sihir Gartner kanggo Digital Marketing Hubs (DMH). Analis Gartner antisipasi sajrone limang taun sabanjure DMP bakal dadi DMH, nyedhiyakake:

Pemasar lan aplikasi kanthi akses standar menyang data profil pamirsa, konten, elemen alur kerja, olahpesen lan umum Analytics fungsi kanggo nyusun lan ngoptimalake kampanye, obrolan, pengalaman lan nglumpukake data multichannel ing saluran online lan offline, kanthi manual lan uga program.

Nanging DMP wiwitane dirancang ing sak saluran: jaringan iklan online. Nalika DMP teka ing pasar, dheweke nulungi situs web nyedhiyakake tawaran sing paling apik kanthi nggunakake cookie kanggo nglacak kegiatan web wong kanthi anonim. Banjur padha dadi adtech minangka bagean saka proses tuku programmatic, intine mbantu perusahaan pasar menyang segmen tartamtu. Iki apik banget kanggo tujuan siji iki, nanging wiwit gagal nalika dijaluk nindakake kampanye multi-saluran luwih akeh sing nggunakake pembelajaran mesin kanggo pendekatan sing luwih target.

Amarga data sing disimpen ing DMP iku anonim, DMP bisa migunani kanggo pariwara online kanthi pamisahan. Sampeyan ora kudu ngerti sapa sing bakal nyedhiyakake iklan online adhedhasar riwayat selancar web sadurunge. Sanajan sejatine para pemasar bisa ngubungake akeh data pisanan, kaloro lan pihak katelu menyang cookie sing ana ing DMP, umume mung gudang data lan ora liya. DMP ora bisa nyimpen data kaya sistem hubungane utawa Hadoop.

Sing paling penting, sampeyan ora bisa nggunakake DMP kanggo nyimpen informasi sing bisa dingerteni pribadi (PII) - molekul sing mbantu nggawe DNA unik kanggo saben pelanggan. Minangka pemasar, yen sampeyan pengin njupuk kabeh data pihak katelu, kaloro lan pihak katelu kanggo nggawe sistem rekam kanggo pelanggan, mula DMP ora bakal ngilangi.

Nalika mbuktekake investasi teknologi ing mbesuk ing Internet of Things (IoT), DMP ora bisa dibandhingake karo a Platform Data Pelanggan (CDP) kanggo nggayuh "rekor emas" sing angel dipahami. CDP nindakake sesuatu sing unik - bisa njupuk, nggabungake lan ngatur kabeh jinis data pelanggan kanggo mbantu nggawe gambar lengkap (kalebu data prilaku DMP). Nanging, derajat lan kepiye carane entuk beda-beda gumantung saka vendor menyang vendor.

CDP dirancang wiwit wiwitan kanggo njupuk, nggabungake lan ngatur kabeh jinis data pelanggan sing dinamis, kalebu data saka aliran media sosial lan IoT. Kanggo tujuan kasebut, adhedhasar sistem hubungan utawa Hadoop, saengga bisa ngatasi banjir data sing bakal teka amarga luwih akeh produk berorientasi IoT online.

Iki sebabe Scott Brinker misahake DMP lan CDP Teknologi Pemasaran Lanskap Supergraphic. Ditelpon ing grafik logo 3,900+ sing nggawe squint yaiku rong kategori sing beda karo vendor liyane.

Teknologi Pemasaran Lanscape

Nalika nulis ngumumake grafis kasebut, Brinker negesake kanthi bener yen Siji Platform kanggo Aturan Kabeh idea durung nate ngasilake nyata, lan apa ana wae minangka cobbling platform kanggo nindakake tugas tartamtu. Pemasar ngowahi siji solusi kanggo email, liyane kanggo web, liyane kanggo data lan liya-liyane.

Sing dibutuhake para pemasar dudu platform gedhe sing nindakake kabeh, nanging platform data sing menehi informasi sing dibutuhake kanggo njupuk keputusan.

Kasunyatane yaiku, Brinker lan Gartner ndemek prekara sing lagi wae diwiwiti: platform orkestra sejati. Dibangun ing CDP, iki dirancang kanggo pemasaran omnichannel sing sejati, menehi alat kanggo alat sing dibutuhake kanggo nggawe lan nglakokake keputusan adhedhasar data ing kabeh saluran.

Nalika para pemasar siyap-siyap sesuk, dheweke kudu njupuk keputusan tuku babagan platform data saiki sing bakal mengaruhi cara digunakake ing mbesuk. Pilih kanthi wicaksana lan sampeyan bakal duwe platform sing bakal bisa nggabungake kabeh. Pilih kanthi ora apik lan sampeyan bakal bali ing kothak sadurunge wektu sing cendhak.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.