5 Tandha Sampeyan Wis Nggabungake Database MySQL

kinerja MySQL

Lansekap manajemen data rumit lan cepet berkembang. Ora ana sing luwih negesake evolusi iki tinimbang munculé 'aplikasi super' - utawa aplikasi sing ngolah jutaan pangguna interaksi per detik. Faktor ing Big Data lan awan, lan dadi jelas manawa para pedagang e-commerce mbutuhake generasi data anyar sing bisa nindakake kanthi luwih apik lan skala luwih cepet.

Bisnis online tanpa basis data sing dianyari bisa uga mbukak MySQL, basis data sing meh ora dianyari wiwit didegake ing 1995. Sawise kabeh, istilah "NewSQL" durung dadi bagean saka leksikon digital nganti Matt Aslett, analis kanggo 451 Grup , digawe ing taun 2011.

Nalika MySQL mesthi bisa nangani lalu lintas sing akeh, amarga bisnis terus berkembang, basis data bisa uga entuk kapasitas maksimal lan situs web kasebut bakal mandheg dienggo kanthi bener. Yen sampeyan ora yakin manawa organisasi sampeyan wis siyap kanggo database NewSQL, ing ngisor iki ana limang pratandha sing bisa uga ngluwihi MySQL:

  1. Nangani kesulitan maca, nulis lan nganyari - MySQL duwe watesan kapasitas. Amarga luwih akeh pelanggan ngrampungake transaksi ing situs web sampeyan, mung sawetara wektu sadurunge database sampeyan mati. Kajaba iku, nalika beban nambah, lan yen sampeyan angel nangani tambahan maca lan nulis, sampeyan bisa uga butuh database sing beda. MySQL bisa skala maca liwat "read-budak", nanging aplikasi kudu waspada manawa maos ora asinkron karo master nulis. Contone, nalika pelanggan nganyari produk ing kranjang e-commerce, mesthine kudu diwaca saka master nulis. Yen ora, sampeyan bakal duwe risiko jumlah sing kasedhiya kanggo janji yen salah. Yen kedadeyan kasebut, sampeyan bakal duwe bottleneck ing papan sing paling ala: garis checkout e-commerce sampeyan. Botol ing checkout bisa nyebabake kreta sing ditinggalake, utawa luwih elek maneh, sampeyan bakal adol inventaris sing ora sampeyan duwe, lan kudu menehi hasil karo pelanggan sing gela, lan uga kena pengaruh media sosial sing negatif.
  2. alon Analytics lan nglaporake - Database MySQL ora nyedhiyakake wektu nyata Analytics kapabilitas, uga ora menehi dhukungan kanggo konstruksi SQL liyane. Kanggo ngatasi masalah iki, kontrol Konkurensi Multi-Versi (MVCC) lan Pemrosesan Paralel (MPP) dibutuhake kanggo ngolah beban kerja sing akeh amarga ngidini nulis lan Analytics kedadeyan tanpa gangguan, lan gunakake macem-macem simpul lan macem-macem inti saben simpul supaya pitakon analitik luwih cepet.
     
    sambungan-query -QL
  3. Downtime Kerep - Basis data MySQL dibangun kanthi siji titik kegagalan, tegese yen komponen - kayata drive, motherboard, utawa memori - gagal, kabeh database bakal gagal. Asile, sampeyan bisa uga kerep ngalami downtime, sing bisa nyebabake ilange bathi. Sampeyan bisa nggunakake beling lan abdi, nanging iki rapuh lan ora bisa ngatasi lalu lintas sing akeh. Database skala skala nyimpen pirang-pirang salinan data, nyedhiyakake toleransi kesalahan internal lan njaga operasi sanajan lan / utawa gagal disk.
     
    Clustrix Ora Ana Arsitektur
  4. Biaya pangembang sing dhuwur - Pangembang sing nggarap basis data MySQL kudu asring nglampahi wektu kanggo ngrampungake masalah pipa utawa ngatasi kegagalan basis data. Pangembang sing nggarap basis data skala bebas luwih becik nggunakake fitur ngembangake lan nggawe produk menyang pasar luwih cepet. Akibate, wektu kanggo pasar mudhun lan perusahaan e-commerce bisa entuk penghasilan kanthi luwih cepet.
  5. Server campuran - Server sing nambah RAM sajrone wektu sing suwe, utawa asring sedina muput, minangka indikator utama sing MySQL ora bisa ngetutake tuwuhing bisnis. Nambahake hardware minangka solusi cepet, nanging uga larang banget lan dudu solusi jangka panjang. Yen organisasi nggunakake pendekatan skala, data bisa ditiru ing simpul, lan nalika transaksi nambah ukuran lan jumlah, beban kerja bakal dipindah menyang simpul liyane ing basis data.

Bungkus munggah

Cetha, MySQL duwe watesan, lan yen tuwuh wektu lan lalu lintas, database MySQL wae bakal ngalami masalah kinerja lan latensi. Lan kanggo situs web e-commerce, malfungsi kasebut meh bakal entuk penghasilan sing ilang.

Apamaneh, mesthine ora nggumunake yen teknologi sing dibangun rong puluh taun kepungkur nyoba ngupayakake nerusake jagad digital sing cepet banget saiki. Coba pikirake: kepiye programer ing 1995 bisa ndeleng apa sejatine Internet bakal kuat?

Masa Depan Database

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.