Telung Aturan Kula babagan Lomba, Agama, Politik, Seks lan Bigotry

KeanekaragamanWarta ing Imus minggu iki pancen nggawe akeh pacelathon lan aku seneng nuduhake pendapat karo kanca lan kulawarga. Dadi bapak, aku luwih ati-ati babagan cara ndhidhik anak. Pancen bener manawa rasisme lan ketaksuban diwarisake saka wong tuwa menyang anake.

Telung Aturanku:

  1. Aku ora bakal ngerti. Minangka pria, aku ora bakal ngerti apa sing diarani wanita. Minangka wong kulit putih, aku ora bakal ngerti apa sing diarani minoritas. Minangka wong sing lurus, aku ora bakal ngerti apa sing diarani homoseksual. Minangka wong Kristen, aku ora bakal ngerti apa sejatine agama liya. Aku wis nampa manawa ora bakal bisa dingerteni; dadi, aku mung nyoba ngormati wong-wong sing aku ora ngerti.
  2. Kabeh wong beda lan beda kita sing nggawe kita unik lan hadiah saka Gusti Allah. Aku seneng banget beda budaya, ras, agama, jinis, bandha… kabeh babagan. Mbokmenawi minangka salah sawijining sebab aku seneng banget karo panganan… rasane macem-macem budaya (India, Cina, Taiwanese, Italia, Soul Food, Polandia, Ukraina… mmm) apik tenan. Rasane musik saya padha ... sampeyan bisa nemokake aku ngrungokake Notory BIG, Three Tenors, Mudvayne utawa Babes ing Toyland… lan kabeh sing ana ing antarane. (Sanajan aku kudu ngakoni yen aku ora duwe rasa seneng karo negara).
  3. Standar dobel minangka bagean saka urip. Tarif pajak penghasilan, skor SAT, parkir cacat ... sampeyan jeneng lan ana standar dobel. Standar dobel dudu perkara sing ala ... saben wong beda lan beda standar ngirim nglamar Aku wis krungu lan ndeleng sawetara wong sing pengin ngetrapake pedoman sing padha supaya Imus dipecat lan ditrapake menyang hip-hop utawa pelawak.

    IMHO, ana kesenjangan sing gedhe antarane nargetake komentar rasis menyang klompok tartamtu kanggo guyon utawa umum babagan akeh. Gawe guyonan babagan wong sing lemu lan aku bakal dadi sing pertama ngguyu lan guyon marang wong liya… nanging nggawe guyonan sing lemu kanggo nglarani aku lan iku beda (sanajan aku isih ngguyu lan ngandhani wong liya). Aku wis nate krungu guyonan babagan Konservatif, Liberal, Yahudi, Kristen, Ireng, Bule, Asia, Arab, lan liya-liyane sing nyenengake ... kanthi lucu nggawe stereotipe nanging dheweke ora nyebarake stereotype kanthi cara sing nyengsarakke.

Bedane yaiku apa tujuane yaiku nglarani utawa mbantu ngerteni siji lan sijine. Kadhangkala, iki minangka masalah pemahaman, nanging iku pancen sing kudu dingerteni. Wedhi ora ana garis. Ana prekara sing lucu kanggo wong siji lan uga bakal gawe lara wong liya.

Ngandika, "Apa aku nate ngliwati garis kasebut?". Ya pancen ... lan aku langsung getun lan nuwun sewu. Aku ora percaya yen aku pancen wong cilik, nanging aku isih enom lan ora peduli karo wong liya. Telu aturan kasebut yaiku sing dakkarepake supaya anak-anake luwih penting tinimbang sing dakkarepake.

Yen wong sinau ngenali bedane, ngurmati lan ngrangkul, sejatine aku rumangsa yen jagad iki bakal dadi papan panggon sing luwih gampang.

Matur suwun marang JD amarga menehi inspirasi kanggo nulis iki.

8 Komentar

  1. 1

    Intine sampeyan minangka bab sing dakkarepake supaya kabeh wong pahami. Cara paling apik kanggo entuk pangerten babagan klompok wong, agama, utawa liyane sing beda karo sampeyan yaiku tetep eling, ngajeni kapercayan lan aja meksa cara sampeyan. Pos sing apik.

  2. 2

    Kita kudu ngrayakake bedane. Akeh banget sing kudu ditawakake. Plancongan minangka salah sawijining perkara sing kudu ditindakake. Minangka wong Amerika, aku kaget nalika lelungan menyang macem-macem negara lan nemokake manawa akeh jagad iki dikembangake. Kita duwe sikap yen Amerika Serikat minangka siji-sijine, nanging isih ana liyane sing kudu dideleng. Iki padha karo panganan lan Ras. Ana akeh mupangate. Aku seneng ngobrol karo rasis lan kenal. Aku melu wong sing ora padha. Debat sing ngajeni iku apik, sengit ora. Pakaryan apik Doug

  3. 3

    Akeh wong sing ngetutake kahanan Imus sing nggunakake flag of Free Speech, ujar manawa tembakane dudu Amerika.

    Aku ngira asring banget kita lali manawa wicara Imus dilindhungi. Dheweke ora ngeculake anggota badan, utawa lungguh ing sel penjara amarga omongane. Iku kabeh konstitusi sing disedhiyakake.

    Ana bedane ing antarane pidato sing dilindhungi lan konsekuensi ujar sing ora populer nggunakake pidato sing dilindhungi.

    Ora ana sing kudu nyambut gawe Imus yen ora gelem. Ora ana sing kudu ngobrol karo dheweke, ngrungokake dheweke, utawa liyane. Dheweke mbayar akibat (adil utawa ora) amarga ujar sing dilindhungi nggunakake pidato sing dilindhungi.

  4. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.