Manifesto Kasenenganku

Hugh MacLeod ing GapingVoid.com nduwe postingan apik dina iki takon wong-wong kanggo 'manifesto'. Thanksgiving menehi inspirasi kanggo nulis babagan kebahagiaan. Mangkene sing aku tulis lan apa sing dikirim Hugh (kanthi sawetara suntingan gramatikal lan ilustrasi Hugh sing apik!):

1144466110 jempol

Budaya kita kebanjiran pesen sing nggawa kita ngrusak dalan. Rasa seneng dipadhakake karo barang sing ora duweni… mobil, dhuwit, abs 6-pack, penghargaan, gaya hidup, utawa mung mung soda. Kawruh dipadhakake karo bandha, sanajan akumulasi utawa warisan. Iki minangka penyakit budaya kita, njamin manawa kita ora nate cukup pinter, ora cukup sugih, ora nate cukup.

Media nyenengake kita karo crita babagan kekayaan, jinis, kriminal, lan kekuwatan - kabeh perkara sing bisa nyebabake kita utawa wong liya yen kakehan. Pamrentah malah melu nyalahake, nggawe lotre. Saben pesen pemasaran lan kabeh iklan padha, "Sampeyan bakal seneng nalika".

Kita ora seneng karo bojo, mula kita pegatan. Kita ora seneng karo omah, mula kita pindhah kulawarga lan tuku luwih gedhe nganti ora bisa tuku. Kita blanja nganti kridit rampung lan bangkrut. Kita ora seneng karo pegaweane, mula melu politik gawe lara kanggo nyepetake promosi. Kita ora seneng karo karyawan, dadi entuk sing anyar. Bathi ora seneng karo bathi, mula karyawan sing setya ngeculake.

Kita minangka budaya individu sing dikandhani manawa hording minangka dalan sing paling apik tumrap kabegjan. Suket mesthi ijo - pacar sabanjure, omah sabanjure, kutha sabanjure, kerja sabanjure, omben-omben sabanjure, pemilihan sabanjure, sabanjure, sabanjure, sabanjure… Kita ora nate diajar supaya seneng karo apa sing ana saiki. Kita kudu duwe, lan duwe saiki. Nalika iku kita bakal seneng.

Amarga sawetara wong sing dipilih bisa duwe kabeh, bar kasebut mesthi luwih dhuwur tinimbang sing bisa kita tekan. Kita ora bisa nggayuh rasa seneng kaya sing ditegesake dening budaya kita. Kepiye carane kita ngrampungake? We medicate. Obat-obatan terlarang, alkohol, obat resep, tembakau kabeh dibutuhake lan disenengi amarga bisa nggunakake urip kita sing durung kawujud.

Sejatine, kita ana ing ndhuwur jagad. Kita minangka pimpinan sukses kanthi kabeh unsur sukses sing bisa diukur budaya. Kita duwe tentara sing paling kuat, sumber daya alam sing paling apik, ekonomi paling gedhe, lan wong sing paling apik tenan.

Nanging, kita durung seneng.

Aja gumantung karo sapa wae utawa apa wae sing ana ing njaba sampeyan dhewe kanggo nyengkuyung rasa seneng sampeyan. Sampeyan ora gumantung karo sapa wae, kajaba sampeyan. Yen duwe rasa seneng, ora ana sing bisa nyolong, ora ana sing bisa tuku, lan ora prelu golek liya. Nanging sampeyan bisa menehi sawetara nalika pengin!

Gusti Allah mberkahi sampeyan lan sampeyan Thanksgiving sing hebat! Thanksgiving ana 1 dina saben taun. Mbok menawi kita kedah "Menehi Timer" lan mbalikke tanggalan. Ayo nginep suwene taun kanthi seneng karo apa sing ana lan ing sawijining dina ngrusak awake dhewe karo sing dudu. Ayo dadi seneng karo kulawarga, anak, omah, proyek, negara lan urip.

Sampeyan bakal seneng ... yen sampeyan nemu rasa seneng.

4 Komentar

  1. 1

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.