Ati-ati Ngunggah Multiple Skrip Google Analytics

ga

Kanthi integrasi alat kanggo akeh sistem manajemen konten, kita bakal ndeleng akeh klien sing duwe masalah karo skrip Google Analytics sing dilebokake ing kaca kaping pirang-pirang. Iki bakal ngrusak sampeyan Analytics, ngasilake pengunjung sing akeh banget laporan, kaca saben kunjungan lan meh ora ana tingkat bouncing.

Dina iki kita duwe klien sing duwe 2 plugin sing dimuat lan dikonfigurasi kanggo nambah skrip Google Analytics menyang blog. Lan ora plugin sing mriksa apa wis ana skrip sing dimuat! Asile kunjungan kasebut dilaporake banget lan tingkat bouncinge udakara 3%. Yen tingkat bouncing mudhun nganti kurang saka 5%, manawa sampeyan duwe masalah karo macem-macem skrip ing kaca.
tingkat bouncing

Kajaba Analytics, kepiye sampeyan bisa ngerti manawa sampeyan nindakake iki? Siji cara yaiku ndeleng sumber kaca lan telusuran ga.js. Sanajan sampeyan pengin ngawasi situs kanthi macem-macem akun Google Analytics, mung kudu ana siji skrip.

Cara liya yaiku mbukak alat pangembang ing browser lan ndeleng komunikasi jaringan sawise sampeyan nganyari kaca. Apa sampeyan ndeleng skrip ga.js sing dijaluk luwih saka sepisan?
ga js

Google Analytics bisa digunakake kanthi mbukak skrip sing nglumpukake kabeh informasi, nyimpen informasi menyang cookie browser lan dikirim menyang server Google liwat panjaluk gambar. Nalika skrip dimuat luwih saka sepisan, kadang bakal nimpa cookie, lan ngirim pirang-pirang panjaluk gambar menyang server. Pramila ing tingkat bouncing asor banget ... yen sampeyan ngunjungi luwih saka siji kaca ing sawijining situs, sampeyan ora mumbul. Dadi… yen skrip kasebut nembak luwih saka sepisan nalika ngunjungi siji kaca, tegese sampeyan wis ngunjungi pirang-pirang kaca.

Priksa kaca lan Analytics kanggo nggawe manawa sampeyan Analytics skrip wis diinstal kanthi bener ing situs sampeyan, lan priksa manawa sampeyan ora sengaja mbukak skrip luwih saka sepisan. Yen sampeyan nindakake, data sampeyan ora akurat.

2 Komentar

  1. 1

    Matur suwun, aku bakal nyathet babagan iki. Aku ngira iki sebab kenapa situs e-commerce ora duwe lalu lintas ing laporan analitik. skrip google beda karo kode pelacakan sing ana ing laporan google analytics. matur suwun kanca.

  2. 2

    Hai Douglas, wawasan sing apik. Aku ngalami penurunan sing padha wiwit miwiti eksperimen ing Google Tag Manager sawetara minggu kepungkur: 4 Kaca / Kunjungan 🙂 lan mundur saiki lagi ana 0.47% 😀

    Nindakake postingan sampeyan, iki asilku:

    1. Skrip: Ana 1 ga.js (Aku mung masang kode Analytics lan Tag Manager ing situsku). Aku ora bisa ndeleng ing skrip liya (Tag Manager) referensi ga.js nanging mung gtm.js. Aku ora duwe kode gedhe mung 2 sing ditempelake (analisis pisanan, banjur TM), dadi aku ora prelu nggunakake aplikasi, nanging uga mriksa karo firebug.

    2. Ing Tag manager Console, aku nggawe mung siji acara (wektu nggawe padha, wektu wiwitan br drop). Acara iki umume digunakake minangka pamireng klik Link kanggo Outbound Links lan padha karo sing disaranake dening James Cutroni menyang blog. Nanging aku nggawe modifikasi sethithik: Salah sijine Hit Non-Interaksi disetel menyang True (sing ora kena dipantul tingkat bouncing?) Nanging banjur aku nambahake referer Label = tinimbang ora dikepengini, amarga aku pengin ngerti ing klik saka ngendi. (Oalah aku ngilangi dina iki amarga ora migunani kaya sing dakkira)
    3. Aku isih duwe sawetara tautan metu karo onClick = "_ gaq.push ()" sing dipasang nanging kabeh wis disetel klik Non-interaksi menyang True.

    Thanks,

    Donald

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.