Munggah saka Marketer Multidimensi

multi pemasar

Sore iki, aku dolan bareng Klub Media Anyar ing IU Kokomo. Klub kasebut kalebu siswa, anyar lan lulus, uga profesor sing dadi pimpinan. Pirembagan kasebut yaiku bisnis media anyar.

Aku kelingan nalika wiwitan DK New Media, rekan sing kondhang marang aku supaya lali nggarap kabeh aspek upaya pemasaran perusahaan lan fokus ing sawijining wilayah. Aku ujar manawa iki dadi masalah karo agensi… dheweke duwe fokus mikro lan keahlian ing salah sawijining bidang - merek, desain, hubungan umum, pemasaran email - nanging ora cukup ngerti babagan upayane kena pengaruh upstream lan hilir.

Sawetara conto ing macem-macem bidang fokus:

  • Desain Grafis - Desainer sing apik ngerti carane lapisan file supaya gampang kanggo pangembang web kanggo ngiris lan dadu lan grafik output kanggo situs sing lagi dileksanakake.
  • Videography - Videografer hebat ngerti cara ngoptimalake kaca sing diterbitake lan ngerti metodologi pariwara kanggo ngluwihi lan ningkatake jangkauan video.
  • email Marketing - Para pemasar email sing hebat ngakoni kesempatan kanggo ndamel lengganan liwat media sosial supaya bisa nggawe dhaptar sing luwih apik lan luwih akeh adol.
  • Search Engine Optimization - konsultan SEO sing apik uga ngerti praktik paling apik kanggo ngoptimalake konversi lan pemasaran konten kanggo mesthekake manawa peringkat kasebut bisa ngasilake lalu lintas.

Pemasaran minangka Manufaktur

Kaya sing sampeyan ngerteni, manufaktur wis pindhah menyang pesisir menyang negara berkembang. Mbangun bagean cilik, nurun bagean kasebut, lan mbangun prasarana kanggo ngasilake jutaan bagean iku gampang ing negara-negara berkembang. Nalika manufaktur bagean wis pindhah menyang daratan, Amerika Utara isih mbangun pabrik perakitan lan isih ndorong inovasi ing pabrikan. Akibate, para pencipta, desainer lan insinyur isih duwe proyek ... nanging pabrike ora.

Pemasaran sabanjure. Kita makarya karo sawetara perusahaan lepas pantai sing nindakake riset, konten, desain lan pangembangan. Kualitas karya iku paling apik tinimbang produk lokal, mung kanthi luwih efisien. Kita ora bisa saingan. Asile, wangsulane nggunakake alat kolaborasi lan ngluwihi sumber daya kita ing njaban laut.

Tim pemasaran kita ngarahake, nggawe, lan ngetrapake strategi sakabèhé. Sejatine ing ngendi kita paling migunani. Sumber daya luar negeri nggawe karya sing luar biasa, bisa uga nambah sumber daya lan mbantu ngukur perusahaan tanpa ngunggahake biaya kanthi signifikan. Pancen ora bisa ditemokake, nanging wis sukses lan kita terus tuwuh lan entuk umpan balik positif saka klien.

Iki minangka peringatan kanggo para pemasar ing kana. Yen sampeyan mutusake pengin khusus lan ora ngerti kepiye keahliane cocog karo paket umum, sampeyan bisa diganti kaya cog liyane ing jalur produksi. Yen sampeyan ora setuju, sampeyan bakal guyon. Secara pribadi, aku ngerti ana desainer sing luwih apik tinimbang aku, pangembang sing luwih apik tinimbang aku, lan panulis tinimbang aku ... nanging ing ngendi aku saingan yaiku carane nggabungake desain, pangembangan lan konten kanggo ngasilake asil. Semangat, kreativitas lan pengalaman ing spektrum wis dadi kauntungan kompetitif.

Sawetara taun mengko lan agensi kolega kasebut wis nambah tim ngluwihi kompetensi inti lan dadi upaya hulu lan hilir. Dheweke entuk tenan lan adaptasi bakal terus sukses ing bidange.

Yen sampeyan dadi pemasar ing proyek sing sampeyan ora sinau babagan spektrum strategi pemasaran, teknologi lan panemuan ... aja seneng lan wiwiti mulang, nyoba, lan ngleksanakake ing endi wae. Dadi penting banget kanggo ngerti cara nggawe teknik lan nglumpukake strategi! Pemasar sing ngerti gambaran gedhe saiki dikarepake ... para spesialis teka lan lunga.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.