Strategi E-commerce Multichannel kanggo Musim Liburan sing Ngganti

E-commerce Holiday Season Pandemi Lockdown COVID-19

Gagasan Black Friday lan Cyber ​​Monday minangka dina blitz siji-siji wis ganti taun iki, amarga pengecer gedhe ngiklanake tawaran Black Friday lan Cyber ​​Monday ing saindhenging wulan November. Asile, dadi kurang babagan ngatasi transaksi siji-dina dadi kothak mlebu sing wis rame, lan liyane babagan nggawe strategi lan hubungan jangka panjang karo para pelanggan sajrone musim liburan, ndeleng kesempatan e-commerce sing tepat ing wektu sing tepat nggunakake nargetake saluran keterlibatan online. 

Iki uga minangka taun unik ing cara virus corona mengaruhi persediaan ing saindenging papan. Amarga mandheg pabrik lan telat, mula bakal ana kekurangan luwih saka dolanan taunan sing dikarepake dhuwur. Dadi kanthi strategis bisa ngerti minat lan tema pelanggan uga menehi taktik alternatif utawa nganyari taktik (kanthi ngirim notifikasi saham kanthi nyata, umpamane) bakal dadi kunci kanggo ngowahi minat pembeli dadi tuku. 

COVID-19 wis dadi pemicu owah-owahan belanja online kanthi gedhe nalika musim liburan.

Ana 45% YoY mlumpat ing Q2 kanggo adol online lan kita ngarepake bakal nambah kenaikan Q3 lan Q4 amarga konsumen luwih seneng tuku online lan dipeksa amarga ana watesan toko fisik ing pirang-pirang wilayah.  

Source: Biro Sensus AS

Amazon Prime Day ing wulan Oktober uga nyebabake rame-rame para pesaing sing menehi penawaran awal Jumuah Ireng taun iki, nggawe jendela sing tuku luwih dawa tinimbang akhir minggu blanja sing abot.  

Luwih saka 25% kabeh penjualan ritel bakal online kanthi 2024 lan Forrester prédhiksi total penjualan ritel bakal turun 2.5% ing taun iki. 

Source: Forrester

Tindakake pola pikir sing didhukung data penting banget kanggo kabeh pemasar sing kepengin ngatasi swara nalika musim sibuk. Kanthi bisnis cilik sing bersaing karo pengecer gedhe kanggo perhatian lan penjualan pelanggan, toko kudu gumantung karo teknologi lan personalisasi kanggo mikir ing njaba kothak paribasan supaya bisa beda karo masarakat. 

Multichannel Marketing penting banget kanggo Keterlibatan Pelanggan

Multichannel Marketing duwe kehadiran sing konsisten kanggo sampeyan konsumen ing pirang-pirang saluran, kayata web, seluler, sosial lan olahpesen. Keuntungan paling gedhe yaiku pembeli (konsumen utawa pengunjung) bisa sesambungan karo merek liwat macem-macem saluran sing dipilih, lan bisa duwe pengalaman sing apik lan apik karo merek sampeyan preduli saka saluran sing disenengi. Pemasaran multichannel penting banget kanggo kebiasaan konsumsi sing tambah akeh konsumen saiki, sing ngarepake pemasaran sing ditargetake kanthi khusus.  

Bisnis sing paling diposisikan yaiku sing mbukak kanggo ngrubah lingkungan, utamane taun iki amarga pandemi kasebut. Bisnis sing ngemot web, seluler, lan sosial lan nggunakake macem-macem saluran olahpesen kaya email, push, lan sms bakal njamin yen ana ing saben panggonan calon pembeli pengin melu.  

Multichannel ora mung kampanye, nanging strategi inti. Langkah kapisan kanggo ngerti konsumen sing lagi aktif, banjur prioritasake pengalaman sing cocog kanggo saben pengunjung ing saben saluran kasebut. Miwiti situs web sing responsif, kanthi asumsi manawa wis dianyari kanggo aksesibilitas ing pengunjung browser PC, Mobile lan Tablet. Banjur nglengkapi saluran keterlibatan utama kanthi pengalaman sing padha ing tujuan media sosial lan kabeh saluran olahpesen. Iki mestine kalebu SMS, push lan email, lan bisa digunakake kanggo nggawe pribadi miturut preferensi saben konsumen.  

Minangka conto pemasaran multichannel sing bisa digunakake, kita bisa ndeleng WarbyParker: dheweke duwe konsumen target sing luwih pinter kanthi digital, dheweke nggawe pengalaman konsumen kohesif fisik lan digital. Dheweke nggunakake notifikasi push kanggo melu konsumen aktif, SMS kanggo janjian lan maneh pangguna sing milih metu saka saluran liyane, lan nggunakake email kanggo olahpesen transaksional kaya kuitansi. Dheweke malah nggunakake surat langsung fisik kanggo nyorot gaya anyar. Saben titik tutul konsumen minangka pesen sing tetep ditawakake, kanthi saluran kasebut ditrapake kanthi tliti kanggo tujuan olahpesen.

Praktik Best Marketing Multichannel

Mangkene sawetara praktik paling efektif kanggo pangguna lan nambah pembeli liburan nggunakake strategi komunikasi multichannel: 

  • Ngerti manawa konsumen aktif lan investasi ing saluran kasebut. Sampeyan mung bisa milih saluran sing bener, amarga multichannel ora ateges saben saluran. Pilih sing paling cocog kanggo target bisnis, produk, lan sing paling penting, pelanggan.
  • Nggawe konsistensi. Ngatur kabeh kanggo saluran, nanging jaga konsistensi merek lan olahpesen kabeh
  • Entuk hak pasar ing saben saluran: Milih lan dhaptar bisa uga sedhela lan pangguna bisa cepet mbatalake akses sing menang kanthi keras. Priksa manawa sampeyan bakal janji bakal menehi nilai pangguna nyata ing saben saluran. Pikirake aturan media sosial 1: 4: kanggo saben 1 kabar promosi dhewe, priksa manawa sampeyan wis ngirim 4 pesen sing fokus karo pangguna kanthi regane pelanggan nyata. 
  • Segmen, segmen, segmen. Kumpulan lan jeblugan minangka perkara sing kepungkur, lan konsumen kanthi cepet ngarepake olahpesen sing cocog lan dipersonalisasi ing saben saluran. Menehi pangguna opsi kanggo milih konten sing ditampa ing saluran kasebut. Gunakake kegiyatan lan data prilaku apa wae sing kudu sampeyan personalisasi supaya bisa pesen, nalika ngilangi pesen sing ora relevan.
  • Gawe Urgensi Kanthi Promosi Sensitif Wektu. Contone, Jalanake promosi "kesepakatan jam" sing apik, nggawe luwih cepet kanthi menehi diskon tambahan kanggo rega jual standar, lan gunakake iki minangka forum kanggo nambah dhaptar pelanggan sing milih Push & SMS. Pengecer Shopify Plus, InspireUplift nambah 182% ing bathi kanthi nggunakake notifikasi push ing strategi keterlibatan pelanggan.  
  • Gawe Pesen Sampeyan Kaya Visual. Gawe interaksi cekak nanging pengaruhe ing olahpesen sampeyan. Ing dina Jumuah Ireng, kabar kaya bisa menehi tandha babagan pangguna babagan transaksi mbesuk sawetara dina sadurunge dina gedhe. Sampeyan uga bisa nggawe hitungan mundur nganti diwiwiti Black Friday. Banjur, yen frenzy diwiwiti, sampeyan bisa nggunakake olahpesen sing akeh kanggo ngelingake pangguna yen isih suwene wektu nganti pungkasan Jumuah Ireng (utawa kapan kesepakatan pungkasane rampung).
  • Siapke Kanthi Maju Nggunakake Tes A / B. Tes A / B bisa dadi salah sawijining alat sing paling terkenal ing gudang senjata, nyoba rong versi pesen sampeyan kanthi pamirsa sing padha, lan ngerteni asil kasebut. Gunakake pelacakan acara kanggo mesthekake pesen endi sing ngasilake asil sing dipengini (ora mung sak klik), banjur gunakake kanggo nambah kampanye menyang pamirsa sing luwih jembar.  

Ora ana sangsi yen iki minangka taun asing kanggo eCommerce, nanging kanthi adaptasi lan ngetrapake praktik paling apik lan olahpesen lan titik tutul sing cocog karo pelanggan, merek isih bisa ngasilake penghasilan supaya bisa dibedakake karo akeh wong. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.