MQLs Passé - Apa Sampeyan Nggawe MQM?

MQL vs MQM (Rapat Kualifikasi Pemasaran)

MQM minangka mata uang pemasaran anyar. Rapat sing nduweni kualifikasi pemasaran (MQM) karo prospek lan pelanggan nglakokake siklus penjualan kanthi luwih cepet lan nambah pipa penghasilan kanthi luwih apik. Yen sampeyan ora nggawe digital babagan kampanye pungkasan sing nyebabake luwih bisa menang, wayahe nimbang inovasi pemasaran paling anyar. Kita bakal dadi transisi ganti game saka jagad MQL menyang donya ing endi pratondho sing siyap dadi mata uang pemasaran utama. 

Game kasebut ora mung babagan nomer; lanskap pemasaran saiki yaiku babagan nggawe pelanggan kanthi cara sing luwih asli sing bisa nggawe kapercayan lan - pungkasane - hubungan sing kuwat. Iki penting banget saiki, lan prakiraku bakal tetep pasca-COVID, amarga pemasaran digital kudu nyebabake pipa penjualan, sing dadi indikator utama pangasilan.

Pamaca blog iki bakal kenal banget karo corong pemasaran lan penjualan, minangka representasi visual saka interaksi prospek utawa pelanggan karo bisnis sampeyan. Sing ringkes nggambarake lelungan hipotesis sing ditindakake dening prospek sing ora dingerteni amarga ora ngerti babagan perusahaan dadi pelanggan sing setya. Kajaba iku, bisa nglacak kesempatan lintas-adol utawa didol kanthi akun sing ana kanggo produk utawa layanan anyar. Ora preduli babagan debat babagan akurasi lan khasiat corong, siji prekara sing mesthine yaiku: kene kanggo tetep!

corong penjualan lan pemasaran

Corong pemasaran & penjualan B2B khas kanggo perusahaan perusahaan ing jaman pra-COVID digambarake ing diagram ing ndhuwur. Diwiwiti karo ndhuwur corong, sing bisa dadi kasus khas nalika sampeyan duwe satus ewu pengunjung menyang acara utawa situs web, uga prospek sing target ing kampanye iklan. Iki minangka tahap generasi kesadharan prospek target sampeyan. Perusahaan umume bisa ngarepake tingkat konversi kira-kira 5%, sing ing conto iki bakal ngasilake udakara 5,000 lead.

Langkah sabanjure yaiku ngetung lan ngupayakake petunjuk kasebut lan ngonversi menyang MQL (petunjuk sing nduweni kualifikasi pemasaran) adhedhasar level minat sing dituduhake ing merek utawa produk. Iki biasane minangka titik nalika adol tangan tangan kelakon, saengga dodol bisa nduweni kualifikasi kasebut lan banjur malih dadi kesempatan minangka bagean saka pipa penjualan. 

Kanggo umume kegiatan pemasaran lan penjualan B2B, 1% petunjuk ngowahi dadi menang. Ing conto iki, diwiwiti udakara 5,000 timbal, siji bakal entuk udakara 50 kemenangan. Elinga yen metrik iki bisa beda-beda adhedhasar rega jual rata-rata, jinis industri, lan dawa siklus penjualan. 

Coronavirus Wis Ngganti Corong

Krisis pandemi saiki nyebabake saben tahap ing corong iki. Ndhuwur corong bisa uga dikurangi amarga sampeyan ora duwe ewonan pengunjung ing acara, acara roadshow, lan kegiatan liya-liyane. Iki mesthine nyuda jumlah petunjuk. 

Nyatane, COVID-19 mengaruhi konversi ing kabeh corong. Iki pancen bener banget ing tengah corong ing endi kedadeyan antara tim sing nduweni kualifikasi pemasaran menyang timbal-kualifikasi penjualan. Iku amarga tahap nalika akeh prospek lan keterlibatan pelanggan kedadeyan - utamane kanggo bisnis B2B. Ing kene kabeh acara lan kegiatan sing dibatalake nyebabake interaksi gedhe ing wong sing dibutuhake kanggo nggawe prospek liwat saluran pipa nganti kesempatan penjualan sing larang. 

Iki minangka masalah gedhe kanggo kita para pemasar. Kaya sing ditampilake diagram corong nomer loro, sanajan persentase konversi liwat corong saiki katon mudhun sithik, jumlah kemenangan mudhun sithik saka 50 nganti 20. Mung matematika sing sederhana; nalika maju mudhun corong, sanajan drop-off persentase cilik bakal menehi pengaruh gedhe marang jumlah kemenangan.

ngowahi petunjuk kovalid 19

Ngonversi Liyane Kanggo Menang Menang, Cepet

Kanggo nanggepi, tim pemasaran digital ing pirang-pirang perusahaan sukses saiki nambah game. Dheweke fokus kanggo ngasilake atusan utawa malah ewonan MQM: rapat sing nduweni kualifikasi pemasaran. Tim kasebut nyimpulake manawa ora cukup maneh mung ngirim MLQ. Mesthi wae, MQL isih penting, nanging ora bisa ditolak manawa sampeyan ora bisa mandheg anggone nggawe MQL nalika nggawe mentah. Sing dibutuhake yaiku papan sing ngidini interaksi penting banget karo pelanggan sing penting banget kanggo ndhidhik pelanggan, njawab pitakon, nanggapi bantahan, lan ngatur negosiasi.

Acara virtual, webinar, lan meh kabeh kampanye generasi panjaluk bisa ndorong strategi keterlibatan pelanggan kanthi prospek sing mumpuni kanggo nglajengake pendhidhikan, nimbang, lan banjur maju sajrone lelungan panuku. Amarga alesan kasebut, aku mbantah manawa MQMs malah MQLM sing luwih penting ing iklim pemasaran saiki. 

MQM uga serbaguna amarga bisa ditegesi minangka CTA virtual (ajakan tumindak) ing kabeh program pemasaran digital lan acara virtual. Apa sampeyan luwih seneng ora rapat karo pelanggan amarga pamimpin pelanggan? 

Rapat Pelanggan Virtual Bisa Mbukak Maneka Wangun

Coba diagram iki, sing nggambarake macem-macem jinis rapat pelanggan B2B sing saiki bisa ditindakake kanthi virtual. 

jinis patemon virtual

Dadi, yen rapat pelanggan karo ahli lan eksekutif luwih larang tinimbang timbal, kepiye cara ngasilake luwih akeh? Ing kahanan normal, nalika pelanggan pengin ndeleng demo, dheweke bisa ndeleng ing acara utawa acara roadshow utawa sesi breakout. Kanggo mbesuk, kegiyatan kasebut kudu virtual. Kajaba, yen pelanggan njaluk rapat karo rapat eksekutif senior sadurunge nindakake tuku pirang-pirang yuta dolar, iki bakal gampang ditangani kanthi virtual. 

Semono uga Roundtables karo mitra, distributor, lan pelanggan, lan kahanan apa wae sing kudu ana wong akeh kanggo ngrampungake masalah lan ngrembug babagan solusi. Webinar saiki dadi salah sawijining alat sing paling kuat kanggo nyepetake kabeh pembeli, lan sesi karo para ahli mesthi penting kanggo gawe uwong yakin para pelanggan supaya bisa melu teknologi anyar utawa solusi anyar. Rapat mitra uga dadi kunci kanggo akeh perusahaan kanggo ngarahake usahane. Kabeh rapat pelanggan B2B iki strategis kanggo perusahaan sampeyan lan bisa digawe kanthi nggabungake MQM menyang inisiatif pemasaran digital. 

Mikir Kepiye Organisasi Sampeyan Bisa Nggawe MQM

Intine: yen sampeyan pengin nambah penghasilan, sampeyan kudu nambah pipa. Target pendapatan sampeyan luwih dhuwur, luwih akeh pipa sing dibutuhake - pipa minangka indikator penghasilan utama (sing minangka indikator ketinggalan sukses pemasaran sampeyan). 

Cara sing paling aman kanggo prédhiksi pipa sampeyan yaiku fokus kanggo nggedhekake rapat pelanggan B2B sing dijadwalake lan interaksi liyane. Kanthi tembung liyane: MQM drive pipa, sing sabanjure ngasilake penghasilan.

Program MQM sing sukses bakal ngasilake panjaluk rapat kanthi akeh, lan iki kudu dikelola kanthi tliti lan dilacak kanggo efektifitas lan tindakake. Nggawe rapat karo prospek utawa pelanggan mbutuhake 14 email lan telpon yen ditangani kanthi manual, mula perusahaan sing serius babagan MQM nggunakake platform otomasi rapat (MAP). 

By nambahake MAP menyang tumpukan teknologi pemasaran sampeyan sampeyan bakal bisa nggedhekake Kapabilitas MQM kanthi signifikan amarga bakal ngotomatisasi telung wilayah sing dadi sink wektu gedhe: penjadwalan sadurunge rapat (nyiyapake rapat kanggo pamiarsa lan mesthekake saben informasi duwe prelu supaya sukses bisa rapat); manajemen alur kerja (nyedhiyakake manajer rapat, utawa tim ops pemasaran kemampuan kanggo ngawasi kabeh panjaluk rapat lan konfirmasi, kanggo mesthekake informasi penjualan sing relevan dijupuk, ngatur logistik rapat); lan analitik sawise rapat (rapat lan pengaruh ing dashboard metrik penghasilan, manajemen survey kanggo ngerti kinerja lan maksud pembeli).

PETA Jifflenow dirancang kanggo tujuan otomatis saka jadwal lan ngatur rapat B2B virtual utawa pribadi. Jifflenow bakal ngewangi sampeyan ngowahi interaksi virtual karo prospek lan pelanggan dadi rapat sing penting, sabanjure bisa mbantu ningkatake pipa penjualan lan nyepetake siklus penjualan. 

Sinau Liyane babagan Jifflenow

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.