Warta Sedhih… luwih akeh warta ala kanggo Koran

artikelNewspaper

Yen ana wong sing takon marang aku, aku kudu ngandhani yen aku isih kangen kerja ing Industri Koran. Kabeh saka mambu mesin press (aku miwiti karir ing produksi) nganti tekan tenggat wektu lan sumber daya minimal. Wong sing kerja ing Koran kalebu wong sing istimewa ... bisnis sing perusahaan alon-alon nyiksa lan mateni anake sing isih enom.

Sanajan ana tenggat wektu, kerugian sirkulasi, pemotongan tenaga kerja, organisasi maneh, lan perusahaan sampeyan wis adol saka sampeyan, masarakat tetep tetep. Para wartawan seneng banget, dipercaya, lan semangat kanggo ngowahi urip liwat tembunge. Aku mikir manawa kepemilikan koran ing perusahaan kasebut ana ing sanjabane wilayah koran wis ana efek paling gedhe ing industri kasebut. Kabeh saka warta sindikasi nganti ilang operator koran nggawe bisnis impersonal.

Coba coba, para pemimpin ing industri kasebut kaya-kaya ora bisa mbuwang sampah bungkuk maneh. Iki minangka industri sing dakkarepake pancen gagal. Nyepetake kematiane minangka syarat sing tetep kanggo bathi sing luwih gedhe lan luwih gedhe - iki nyolong investasi sing bisa mbantu koran bisa urip sesuk liwat investasi ing kesempatan online lan regional.

Akeh kanca-kanca sing apik sing isih ana ing bisnis lan aku ngerti yen dheweke wis wiwit kesusu. Jam suwene, luwih akeh PHK, kualitas korban, lan ora oleh hadiah.

Aku ora yakin apa sing bisa disuntik ing industri supaya bisa sukses. 'Kekuwatan sing ana' ora bakal ngeculake kendhali ing bisnis utawa politik sing kena infeksi kasebut. Masalahe yaiku dheweke bakal lunga nggawa endhog sarang sing apik nalika kapal mudhun. Urip sing paling kena pengaruh yaiku wong sing kelangan lapangan kerja lan kita, warga sing butuh wartawan kanggo golek kebenaran.

Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo nyewa wong sing duwe pengalaman Koran, IT, Pemasaran, Jurnalis, utawa uga Listrik ... Aku nyaranake supaya bisa menehi saran. Koran lan Pria Koran pancen ahli, tanpa pamrih, lan kuli sing ora bakal nguciwani sampeyan. Sedih banget yen ndeleng industri sing ngrusak awake dhewe kaya iki.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.