50 Kesalahan Nulis sing Terus Ngganggu Para Blogger

Ana kaping ing karirku lan nalika arep kuliah aku takon babagan kemampuan nulis. Matur suwun, blogging kasedhiya lan (umume) pamaca nyuda standar maca. Maca kanthi matur nuwun nyimpang kesalahan kanthi partikel sing nggantung, infinitif pamisah, homonim, tembung kriya transitif, preposisi, kata ganti, lan mung kesalahan ejaan sing ora bisa dibukak.

Biyen ora bener, nanging saiki kita kabeh panulis profesional. Ora ana sedina maneh para pemasar kudu nulis kiriman blog, siaran pers, whitepaper, studi kasus lan email! Sampeyan mbayar kanggo nulis… apa sampeyan nindakake kesalahan umum?

  • Paribasan sing Nggantung - kelakon nalika sampeyan nulis ukara lan klausa ing ukara kasebut gegayutan karo ukara sing ora dikarepake.
  • Tembung kahanan - yaiku tembung sing diucapake padha, dieja beda, lan beda tegese. Iki bisa uga minangka kesalahan nulis sing paling umum.
  • Infinitif Pisah - kedadeyan nalika tembung panggandheng diselehake ing antarane tembung kriya infinitive (yaiku. Kanggo kendel tindak.
  • Tembung Kriya Transitif - tembung kriya sing mbutuhake subyek lan obyek.
  • Preposisi - ngubungake nomina, kata ganti lan frasa menyang tembung liyane ing ukara.
  • Tembung Panguwuh Relatif - Tembung panggandheng relatif yaiku kuwi, sapa, sapa, sapa, endi, kapan, lan kenapa. Dheweke digunakake kanggo gabung karo klausa kanggo nggawe ukara kompleks.
  • Ejaan - ejaan, sapa?

Aku pengin nambah tulisan saben lungguh ing keyboard. Aku pengin sinau nuansa basa Inggris iki. Aku cukup yakin manawa aku nggawe kesalahan ing saben kiriman liyane ... bisa uga luwih. Aku seneng yen sampeyan tetep jujur ​​lan menehi komentar, mula ora asring isin. 🙂

Tanpa mikir maneh, iki kalebu 50 kesalahan nulis paling dhuwur (ora kalebu tandha wacan) sing aku salah utawa wis ngidentifikasi liwat situs liya. 5 Kesalahan Gramatikal sing Nggawe Sampeyan Nggoleki dening Brian Clark terus menehi inspirasi kanggo aku!

50 Kesalahan Nulis Biasane

  1. Iklan utawa nambah
  2. Ala utawa Averse
  3. Saran utawa Saran
  4. Pengaruh utawa Efek
  5. Akeh utawa Akeh
  6. Amoral utawa Amoral
  7. Bagéan utawa Loro
  8. Mesthekake utawa Mesthekake utawa Dijamin
  9. Alusi utawa Ilusi
  10. Sauntara utawa nalika
  11. Centrifugal utawa Centripetal
  12. Cite utawa Situs utawa Ngarsane
  13. Collocated utawa Colocated
  14. Komplement utawa Pujian
  15. Ngemot utawa Nyipta
  16. Nurani utawa Eling
  17. Dewan utawa Penasihat
  18. Temtunipun
  19. Tanggungan utawa Tanggungan
  20. Gurun utawa Dessert
  21. Ora minat utawa Ora kasengsem
  22. Elicit utawa illicit
  23. Emberass utawa Wirang
  24. Entomologi utawa Etimologi
  25. Enquire utawa Enquire
  26. Mesthekake utawa Dijamin
  27. Saben dina utawa Saben Dina
  28. Luwih adoh utawa luwih
  29. Flaunt utawa Flout
  30. Krungu vs kene
  31. Iku utawa sawijining
  32. Ngerti utawa Saiki
  33. Lay utawa ngapusi
  34. Ayo utawa Ayo
  35. Longgar utawa Kalah
  36. Loser utawa Looser
  37. Militasi utawa Mitigasi
  38. Mbayar utawa Mbayar
  39. Laku utawa Laku
  40. Prinsip utawa Kepala Sekolah
  41. Ora preduli utawa Ora preduli
  42. Alat Tulis utawa Alat Tulis
  43. Saka utawa Banjur
  44. Dheweke, Ana utawa Ana
  45. Bakal, Apa Kudu, Bisa saka Apa Bakal, Apa Kudu, Bisa Apa?
  46. Ana ing endi utawa Kita utawa Kita?
  47. Kang utawa Sing
  48. Sapa utawa Sapa
  49. Sampeyan utawa Sampeyan?
  50. Sampeyan utawa aku utawa aku

2010CalendarSm.jpgYen sampeyan pengin maca luwih lengkap, aku nemokake salah sawijining dhaptar kesalahan nulis sing paling lengkap ing situs web Paul Brians.

Aku uga bisa njupuk tanggalan saben dina: 2010 Kesalahan Umum ing Panggunaan Kalender Saben Dina Inggris. Saiki kasedhiya ing dhaptar harapan!

Aku ngarepake maca komentar. Apa aku uga duwe kesalahan ing kiriman iki?