Buku Saben Profesional Analytics Kudu Dibaca

tutup dhuwit bola

Sawetara taun kepungkur kancaku apik Pat Coyle, sing duwe agensi pemasaran olahraga, ngajak aku maca Wangsulane. Amarga ana sebab utawa sebab liyane, aku ora nate nyelehake buku kasebut ing dhaptar maca. Sawetara minggu kepungkur aku nonton film kasebut lan langsung pesen buku supaya aku bisa crita luwih jero maneh.

Aku dudu wong olahraga… sampeyan uga ora uga. Aku jarang seneng banget babagan kuliah utawa olahraga profesional kajaba Piala Stanley sing apik. Yen sampeyan ora seneng olahraga nanging seneng nomer, statistik lan analisis, sampeyan isih kudu maca buku iki. Paul Depodesta (lakoné yaiku Peter Brand ing film sing dimainake dening Yunus Hill) yaiku otak saka operasi kasebut… makarya saka statistik kanggo ngenali target pemain adhedhasar persentase ing basis. Ora dadi masalah yen tunggal, dobel utawa malah mlaku-mlaku. Billy Beane minangka otot ... Manajer Umum sing milih tim lan karir nggunakake statistik (uga praktik perdagangan agresif sing ngasilake dana luwih akeh) kanggo njupuk Oakland A menyang urutan sejarah sing menang.

Aku ora bakal ngrusak crita kasebut kanggo sampeyan, nanging iki ringkesan. Oakland A duwe sepertiga saka anggaran paling akeh tim kanggo tuku bakat. Kanggo saingan, dheweke butuh liyane - Analytics. Industri bisbol padha karo industri liyane, amarga wis tuwa, ukuran lan sugihe, ilmu lembaga mlaku jero. Masalahe yaiku ilmu institusi salah… salah banget. Game menang kanthi statistik lan kalah ing hits lan mlayu, dudu kesalahan, larian omah utawa dimenangke dening atlet sing gagah rahang. Pikirake babagan bisnis sampeyan lan asumsi sing sampeyan lakoni tansah rampung ngono.

google Analytics

Masalah ing Industri analitik iku loro-melu. Nalika taktik pemasaran kita wis berkembang ngluwihi situs kita lan interaksi pangguna wis owah sacara dramatis (seluler, video, tablet, sosial, lsp), nalika sampeyan mlebu ing web Analytics sampeyan ndeleng apa sing kita tingali sawetara dekade kepungkur. Masalah liyane yaiku ilmu lembaga wis ngracuni dhasar industri kasebut. Kabeh alat analisis lan pangukuran paling anyar sing migunani saiki dikembangake njaba industri.

Sukses para profesional pemasaran asring diukur saka tingkat bouncing, tampilan kaca, penggemar lan pandhereke ... nalika pancen ora ana pengaruh statistik marang asil bisnis sing nyata. Sejatine manawa kesalahan lan homerun bisa ngganti dalan game bisbol, kaya dene panutupan pageview sing akeh bisa nyebabake bisnis… nanging pitakonane yaiku manawa indikator kinerja sampeyan bisa langsung pengaruhe.

Sing penting kanggo saben bisnis yaiku prospek lan konversi. Mikir babagan cara nyiyapake Analytics akun Pitakon pisanan yaiku domain apa Panjenengan Analytics bakal diinstal ing ?! Sing ing Salah pitakon kabeh, pitakon kudu kepiye sampeyan entuk pelanggan? Banjur pitakonan warta kudu saka ngendi sampeyan entuk. Lan pinten sampeyan pengin tuwuh. Nalika semana, ing Analytics platform kudu mbantu nangkep saben stat lan mbantu sampeyan ngerti sing penting lan sing ora preduli.

Saben Analytics profesional kudu maca Wangsulane lan bentuk maneh pemahaman babagan kepiye bisnis bisa ngasilake asil kanthi online - manawa situs e-commerce kanthi penjualan langsung, publikasi web sing entuk penghasilan liwat penghasilan pariwara adhedhasar kunjungan, perusahaan layanan sing kudu nyetir janji, perusahaan teknologi sing butuh demo web liyane, utawa perusahaan sing mung nyoba menehi sentimen lan tekan merek.

web Analytics yaiku poni siji trik ... nyoba cocog karo toolet kuno menyang kabeh skenario anyar iki. We kudu a anyar toolet sing diwiwiti karo skenario lan nuduhake cara ngukur sukses ing medium utawa platform apa wae.

3 Komentar

  1. 1

    Crita sing apik banget. Nggawe buku sing apik lan film sing apik. Uga ora bener. Beane marisi klompok inti pemain bintang sing nggabungake musim sukses. Time mula durung sukses. 

    Sing nyata-nyata duduhake Moneyball yaiku nggawe merek ing media mung ana gandhengane karo kinerja nyata. Sing penting nggawe novel lan narasi sing narik kawigaten. Media ora bakal nglirwakake kasunyatan sing kontradiktif kajaba ana wong sing kepengin banget ngganggu narasi kasebut.

    • 2

      Hai Mbah,

      Buku kasebut sejatine nerangake sawetara pushback saka industri ing bab pungkasan lan nyedhiyakake sawetara acara tambahan kanggo ndhukung tesis. Mesthine kayane Michael Lewis nggrundel wulu ing industri kasebut. Aku ora ragu manawa statistik kasebut ora "mung siji-sijine" sing dadi tim utama. Tim kaya Yankees didominasi karo sawetara pelatih hebat, pemain hebat sing bisa tampil ing klinik uga macem-macem fasilitas liyane. Minangka kanggo mbuwang kabeh crita kasebut minangka ora bener, aku kudu ora setuju karo sampeyan kanthi hormat. Oakland A nggunakake statistik kanggo nganalisis pemain, lan tim liyane ngakoni yen wis ngetutake kepemimpinan.

      Apa wae, crita sing cocog karo bisnis umume. Wong asring nggawe asumsi tinimbang ndeleng bukti ing ngarepe. Yaiku moral crita ing kene.

      Doug

  2. 3

    Posting blog babagan rong karep, bisbol lan media sosial? YES!

    Inti saka Moneyball yaiku target target aset sing undervalued kanggo nggawe sukses kanthi luwih efisien. Nalika wong liya wis mbayar rata-rata batting, lumayan ing omah lan ERA, Beane fokus ing OBP. Lan intine akeh wong sing ora ngerti yen Moneyball dudu babagan bangunan sekitar OBP. Iki babagan babagan stat sing kurang regane. Saiki liga wis entuk lan OBP luwih dihargai, Beane kudu nyetel.

    Semono uga ing pemasaran digital. Kabeh wong ujar manawa nglampahi wektu lan dhuwit ing Facebook, Twitter lan Google+. Nanging bisa uga aset sing kurang regane yaiku Pinterest, paling ora kanggo merek sampeyan, lan iki bakal dadi investasi sing luwih efisien kanggo sampeyan.

    Supaya kabeh wong kanthi wuta mbuwang dhuwit ing omah lan rata-rata batting. Sampeyan bakal fokus ing OBP (Pinterest). Iku kabeh babagan inefisiensi pasar.

    Matur nuwun kanggo kiriman!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.