Penerbit: Paywalls Need to Die. Ana Cara sing Luwih apik kanggo Monetisasi

Jeeng Content Publisher Monetization vs Paywall

Paywalls wis dadi umum ing penerbitan digital, nanging ora efektif lan nggawe alangan kanggo pers gratis. Nanging, penerbit kudu nggunakake iklan kanggo monetisasi saluran anyar lan menehi konsumen konten sing dikarepake kanthi gratis.

Mbalik ing 90s, nalika penerbit wiwit mindhah konten online, ana sawetara strategi: mung judhul utama kanggo sawetara, kabeh edisi kanggo wong liya. Nalika nggawe situs web, ana genre publikasi digital utawa digital-first genre sing anyar, meksa kabeh wong kanggo digital supaya bisa bersaing. Saiki, sanajan kanggo industri sing kuat, edisi cetak wis meh dadi nomer loro ing ngarsane digital skala lengkap.

Nanging sanajan penerbitan digital wis berkembang sajrone 30 taun kepungkur, siji perkara tetep dadi tantangan sing nyenengake - monetisasi. Penerbit wis nyoba macem-macem cara, nanging siji wis terus-terusan mbuktekaken universal ora efektif: paywalls.

Dina iki, penerbit sing ngeyel ngisi daya kanggo konten rampung salah paham kepiye konsumsi media wis diganti ing saindenging jagad. Saiki, kanthi akeh pilihan, kalebu streaming video sing ditemokake sawetara luwih menarik, kabeh model media wis diganti. Umume wong entuk media saka macem-macem sumber, nanging mung mbayar siji utawa loro. Lan yen sampeyan ora ana ing ndhuwur dhaptar, sampeyan ora bakal dibayar. Ora masalah apa isi sampeyan pantes utawa menarik utawa relevan. Iku bagean saka masalah dompet. Ana mung ora cukup kanggo pindhah watara.

Nyatane, data nandheske wong ora pengin mbayar konten.

75% saka Gen Z lan Millennials wis ujar ora mbayar konten digital- dheweke entuk saka sumber gratis utawa ora kabeh. Yen sampeyan penerbit kanthi paywall, mesthine dadi warta sing medeni.  

Survey Konsumen Penerbitan Digital 2021

Nyatane, siji bisa mbantah paywall minangka penghalang harfiah kanggo kebebasan pers sing kita tresnani ing negara iki. Kanthi meksa konsumen mbayar konten, iki nglarang wong-wong sing ora bisa utawa ora mbayar ngakses warta lan informasi. Lan iki mengaruhi kabeh rantai nilai media-penerbit, wartawan, pengiklan lan masyarakat.

Apa yen, ing evolusi media digital, kita ora kudu nggawe sing anyar, kaya paywalls, sawise kabeh? Apa yen stasiun warta TV lokal kita wis bener kabeh? Cukup mbukak sawetara iklan kanggo ndhukung nggawe lan distribusi konten.

Sampeyan bisa uga mikir sing muni liwat simplistic. Sampeyan ora bisa ndhukung publikasi digital kanthi mung spanduk utawa iklan asli online. Sosial lan telusuran kasebut nyedhot akeh biaya iklan sing kasedhiya, ora cukup kanggo penerbit independen.

Dadi, apa alternatif sing luwih apik? Monetisasi saluran keterlibatan sampeyan kontrol, kaya email, kabar push lan wangun olahpesen langsung liyane. Kanthi nawakake email sing ora dibayar lan langganan push, lan monetisasi sing duwe iklan merek ing njero, penerbit bisa njaga pamirsa tetep melu nalika uga nyopir penghasilan anyar.

Kabar apik yaiku data nuduhake konsumen mbukak kanggo monetisasi kaya iki.

Saklawasé 3 saka 4 ujar manawa luwih seneng ndeleng iklan lan entuk konten gratis. Lan kanggo penerbit sing prihatin, pelanggan bakal gelo karo iklan ing email utawa push, data kasebut mung sebaliknya: meh 2/3 ujar manawa dheweke ora keganggu utawa ora nggatekake iklan kasebut.

Survey Konsumen Penerbitan Digital 2021

Malah luwih apik, mayoritas konsumen digital ujar manawa dheweke melu iklan ing situs web penerbit. Sawetara 65% Gen Z lan 75% Millennials ujar manawa bakal ngeklik iklan ing buletin email yen dipercaya pangirim, lan 53% Gen Z lan 60% Millennials mbukak kanggo iklan ing kabar push-anggere padha dipersonalisasi.

Kanggo penerbit sing pengin nggedhekake monetisasi lan nambah revenue, mbangun hubungan 1: 1 lan ngirim konten sing dipersonalisasi liwat saluran sing dikontrol minangka investasi sing luwih apik-lan luwih efektif tinimbang paywall.

Konsumen pengin nampa konten sampeyan. Lan dheweke gelem mbayar rega kanthi ndeleng iklan supaya bisa entuk gratis. Kanthi ngetrapake strategi monetisasi sing kuat nggunakake media kaya buletin email lan kabar push, sampeyan bisa menehi apa sing dikarepake tanpa alangan sing ora perlu.

Unduh Survei Konsumen Penerbitan Digital 2021