5 Pertimbangan Nalika Lokalisasi Aplikasi Seluler Kanggo Pasar Jepang

Lokalisasi Aplikasi Seluler kanggo Jepang

Minangka ekonomi paling gedhe nomer telu ing donya, aku ngerti kenapa sampeyan kepengin mlebu pasar Jepang. Yen sampeyan kepengin weruh kepiye aplikasi sampeyan bisa mlebu ing pasar Jepang kanthi sukses, coba terus maca kanggo sinau luwih lengkap babagan iki!

Pasar Aplikasi Seluler Jepang

Ing taun 2018, pasar eCommerce Jepang regane $ 163.5 milyar USD. Saka 2012 nganti 2018, pasar eCommerce Jepang tuwuh saka 3.4% dadi 6.2% saka total penjualan eceran.

Administrasi Perdagangan Internasional

Wiwit iku tuwuh kanthi cepet, utamane babagan industri aplikasi seluler. Statista nglaporake manawa taun lalu, pasar konten seluler regane 7.1 triliun Yen Jepang kanthi sekitar 99.3 yuta pangguna smartphone wiwit Maret 2021.

Aplikasi seluler sing paling aktif lan digunakake umum yaiku layanan messenger LINE, sing dioperasikake dening LINE Corporation, anak perusahaan Navier Corporation sing berbasis ing Tokyo, perusahaan Korea Selatan. Dheweke wis nggawe macem-macem portofolio menyang LINE Manga, LINE Pay, lan LINE Music.

Yen sampeyan duwe rencana ngetik pasar eCommerce lan aplikasi Jepang, sampeyan luwih becik nggunakake aplikasi tinimbang arep narjamahake, sing bakal dibahas ing bagean sabanjure.

Napa Strategi Lokalisasi Sampeyan Vital

Ofer Tirosh saka Tomedes nulis artikel bab kabeh sing perlu kanggo ngerti babagan nggawe strategi lokalisasi supaya global. Dheweke nerangake manawa lokalisasi minangka proses nggawe keterlibatan lan sambungan karo target lokal sampeyan kanthi nggawe pengalaman lan produk pelanggan / pangguna sing disesuaikan karo pilihan budaya.

Tirosh nerangake manawa babagan lokalisasi, sampeyan kudu mikir nggawe strategi sing bakal Lokalisasi platform, saluran pemasaran, lan produk / layanan kanthi efektif.

Martech Zone negesake yen sampeyan duwe rencana kanggo mbukak aplikasi global, sampeyan kudu lokalisasi amarga kira-kira 72% pangguna aplikasi ora bisa basa Inggris, lan dheweke menehi conto marang Evernote. Nalika Evernote mlebu ing pasar China, dheweke ngganti jeneng jeneng aplikasi dadi Yinxiang Biji (Memory Note), sing nggawe pangguna Cina luwih gampang ngeling-eling jeneng merek kasebut.

Nanging apa pancen prelu nggawe strategi lokalisasi, yen sampeyan arep mlebu pasar Jepang?

Apa sampeyan ngerti manawa ing Jepang Facebook, situs web lan aplikasi media sosial paling gedhe ing donya, gagal mlebu pasar?

Techinasia nglaporake manawa Konsumen Jepang Nilai papat perkara nalika nerangake platform jaringan sosial lagi nggunakake:

  1. keamanan
  2. Antarmuka Panganggo sing Berkualitas Tinggi
  3. Persepsi Publik minangka platform populer
  4. Sumber informasi sing apik

Adhedhasar survey ing Techinasia, kabeh peserta mangsuli manawa Facebook kurang aman. Kajaba iku, dheweke nanggapi manawa antarmuka Facebook "mbukak, kendel, lan agresif" lan ora "ramah Jepang" amarga kepriye bingung lan rumit kanggo digunakake.

Pungkasan, minangka sumber informasi, para peserta ujar manawa dheweke luwih seneng nggunakake Twitter tinimbang Mixi (platform media sosial online sing disenengi) lan Facebook.

Facebook gagal nggawe strategi lokalisasi sadurunge nyedhiyakake platform media sosial kanggo masarakat Jepang. Lan dheweke ora mung siji-sijine wong sing gagal lokalisasi platform online.

eBay diluncurake ing pungkasan taun 1990an, nanging ing taun 2002 wis operasi amarga sawetara faktor, kayata Jepang sing duwe aturan ketat adol daur-ulang or tangan liyane elektronik kajaba duwe lisensi kanggo nindakake. Alasan liyane kenapa gagal masarake merek ing luar negeri amarga ora paham Konsumen Asia ngurmati kepercayaan. Dheweke gagal nggawe platform sing ngidini para pembeli bisa komunikasi karo para penjual supaya bisa dipercaya karo dheweke.

Ora bisa dipungkiri manawa wis nggawe platform ing lokal, bisa sukses mlebu pasar Jepang. Pancene bisa dingerteni amarga target lokal, konsumen Jepang, duwe praktik budaya lan tingkah laku sosial sing beda banget dibandhingake karo negara-negara kulon.

5 Tips Nalika Lokalisasi Aplikasi Seluler kanggo pasar Jepang

Mangkene limang pertimbangan nalika lokalisasi ing pasar Jepang:

  1. Temokake Ahli Lokalisasi Profesional - Kanthi kolaborasi karo ahli lokalisasi profesional, sampeyan bisa nyepetake proses nggawe strategi lokalisasi amarga bakal mbantu sampeyan nggoleki lokal target, lokalisasi platform lan konten, lan liya-liyane. Nalika milih ahli lokalisasi, deleng ulasan pelanggan ing situs web kaya Trustpilot, bandhingake karo panyedhiya layanan lokalisasi liyane babagan rega lan kualitas lokalisasi. Sampeyan kudu takon apa nawakake jaminan lan duwe teknologi lan keahlian ing pelokalan app. Iki kanggo mesthekake yen sampeyan entuk ahli lokalisasi sing paling apik amarga duwe peran penting kanggo njamin yen sampeyan sukses mlebu pasar Jepang.
  2. Ngerteni Lokal Target Sampeyan - Kaya sing wis kasebut sadurunge, para ahli lokalisasi sing bakal sampeyan lakoni bisa mbantu sampeyan nindakake riset pasar lokal. Saliyane bagean linguistik lan ekonomi ing riset, sampeyan uga kudu nggatekake nuansa budaya. Kaya sing wis disebutake, salah sawijining sebab kenapa Facebook gagal mlebu ing pasar Jepang amarga pangguna Jepang seneng anonim tinimbang dibandhingake karo identitas. Martech Zone wrote pandhuan praktis babagan cara pasar aplikasi seluler sing nutul kabeh penting. Sampeyan bisa nggabungake tips kaya ngenali pesaing lokal lan sinau saka dheweke.
  3. Adaptasi karo Acara Budaya lan Lokal - Babagan liyane sing kudu dipikirake yaiku riset acara budaya lan lokal lan atur aplikasi ing sekitare. Ing Jepang, owah-owahan musim iku penting banget amarga akeh adicara budaya sing ana ing kana. Sampeyan bisa nyiyapake sadurunge lan nggawe tanggalan budaya. Medium nulis manawa sajrone preinan dawa, pangguna Jepang nglampahi akeh wektu ing aplikasi seluler. Preinan dawa kasebut ditindakake sajrone Taun Baru, Minggu Emas (minggu pungkasan wulan April nganti minggu kaping pisanan Mei), lan Minggu Silver (pertengahan September). Kanthi ngerti tidbit informasi iki, bisa mbantu sampeyan ningkatake aplikasi UX lan interaksi pangguna sajrone wektu kasebut nalika pangguna paling aktif.
  4. Kolaborasi karo pengaruh media sosial lokal lan toko - Pangguna Jepang ngormati kapercayan karo perusahaan lan merek. Salah sawijining cara pemasaran aplikasi seluler sampeyan yaiku kolaborasi lan sesambungan karo pengaruh media sosial Jepang. Amarga pengaruh media sosial duwe pangerten sing apik babagan pamirsa lan demografi sing ngetutake, pangertene babagan aplikasi sampeyan bisa uga migunani. Nanging aku saranake sampeyan nindakake riset babagan pengaruh lokal sing nggambarake prinsip lan target perusahaan sampeyan. Pertimbangan liyane yaiku kolaborasi karo toko lan pengecer lokal amarga bakal nambah kredibilitas aplikasi sampeyan lan luwih gampang pangguna target sampeyan nggabungake ing urip saben dinane.
  5. Lokalisasi Harga - Salah sawijining cara kanggo nggawe aplikasi UX dadi immersive yaiku kanthi lokalisasi rega aplikasi. Cukup amarga frustasi kanggo ngowahi Yen dadi USD lan uga kosok balene. Tingkat konversi saya saya owah, mula ora praktis yen mata uang aplikasi sampeyan ora selaras karo mata uang lokal target.

Nggawe strategi lokalisasi mbutuhake tim lan jaringan sing kuat wiwit ngrekrut ahli lokalisasi nganti kolaborasi karo pengaruh lan pengecer lokal. Lan bisa dingerteni amarga, beda karo terjemahan, sing sampeyan goleki nalika nggawe lokalisasi aplikasi sampeyan yaiku nggawe komunitas pangguna sing ora mung percaya karo merek aplikasi sampeyan, nanging uga setya.