Tren Saben Pangembang Aplikasi Seluler Perlu Diketahui kanggo taun 2020

Mobile App Development

Ing endi wae sampeyan katon, jelas manawa teknologi seluler wis dadi integrasi ing masarakat. Miturut Penelitian Pasar Sekutu, ukuran pasar aplikasi global tekan $ 106.27 milyar ing taun 2018 lan diprakirake tekan $ 407.31 milyar ing taun 2026. regane sing digawe app menyang bisnis ora bisa diremehake. Nalika pasar seluler terus berkembang, pentinge perusahaan sing melu klien nganggo aplikasi seluler bakal dadi luwih gedhe.  

Amarga transisi lalu lintas saka media web tradisional menyang aplikasi seluler, ruang aplikasi ngalami evolusi kanthi cepet. Saka jinis aplikasi nganti tren desain aplikasi seluler, ana macem-macem faktor sing kudu dipikirake nalika sampeyan mutusake nggawe aplikasi kanggo bisnis sampeyan. Mung nggawe app lan diluncurake menyang app store ora bakal fungsi sing apik kanggo ngonversi pelanggan. Keterlibatan lan konversi asli mbutuhake pengalaman panganggo sing pengaruh.  

Tuntutan pelanggan sing terus berubah ngowahi persyaratan pasar, lan nggunakake pamikiran desain kanggo pangembangan app sampeyan penting. Yen dipikirake, ana sawetara tren desain aplikasi seluler wiwit taun 2019 sing kudu sampeyan eling nalika proses pangembangan sing bakal ditemtokake taun 2020.  

Tren 1: Desain Karo Gawe Gawe Anyar 

Gerakan utama sing digunakake ing aplikasi seluler nganti saiki yaiku swipe lan klik. Tren UI seluler ing taun 2019 nggabungake sing dikenal minangka Gerak Tamagotchi. Sanajan jeneng kasebut bisa nyebabake flashback kanggo pet virtual, Tamagotchi Gestures ing aplikasi seluler yaiku kanggo nambah tingkat elemen emotif lan manungsa sing luwih dhuwur. Tujuan kanggo ngetrapake fitur kasebut menyang desain sampeyan yaiku njupuk bagean saka aplikasi sing kurang efisien babagan kagunaane lan ningkatake kanthi pesona sing digunakake para pangguna kanggo nambah pengalaman umum.  

Ngluwihi Tamagotchi Gesture, tren desain aplikasi seluler bakal nggawe pangguna melu elemen layar kanthi nggunakake gerakan ngusap kanthi ngeklik. Saka pangembangan teks geser nganti gerakan geser sing digunakake minangka fitur utama ing aplikasi kencan, geser wis dadi cara sing luwih alami kanggo sesambungan karo layar tutul tinimbang ngeklik.  

Tren 2: Elingi Ukuran Layar lan Teknologi sing Bisa Dipakai Nalika Nggawe Aplikasi Mobile 

Ana macem-macem gedhe nalika nerangake ukuran layar. Kanthi kedadeyan jam tangan cerdas, bentuk layar wis wiwit beda-beda uga. Nalika ngrancang aplikasi, penting banget kanggo nggawe tata letak responsif sing bisa dienggo kaya ing layar apa wae. Kanthi mupangat tambahan sing kompatibel karo smartwatches, sampeyan luwih gampang nggawe para pelanggan nggabungake aplikasi kanthi gampang lan gampang ing urip. Kompatibilitas Smartwatch saya kritis terus, lan dadi tren UI seluler utama ing taun 2019. Kanggo mbuktekake, ing 2018, ana 15.3 yuta jam tangan cerdas sing didol ing Amerika Serikat wae.  

Teknologi sing bisa dipakai minangka industri sing bakal terus berkembang lan netepake tren desain aplikasi seluler taun iki. Mbesuk, aplikasi kudu nggabungake fungsi kasunyatan sing ditambah kanggo kacamata cerdas uga. Ngembangake strategi AR saiki lan ngetrapake fitur kasebut menyang aplikasi seluler bisa uga duwe peran penting kanggo entuk kesetiaan para pangguna awal.

Tren 3: Tren Desain Aplikasi Seluler negesake Skema Warna

Werna ngemotake merek sampeyan lan gegandhengan karo identitas merek sampeyan. Identitas merek kasebut yaiku mbantu bisnis supaya bisa nyambung karo pelanggan mbesuk. 

Sanajan skema warna bisa uga ora dadi masalah utama utawa tren desain aplikasi sing jelas, pangowahan warna sing beda-beda asring dadi sebab reaksi awal utawa positif kanggo aplikasi sampeyan - kesan pisanan nggawe bedane. 

Salah sawijining tren desain aplikasi seluler sing digunakake kanthi asring yaiku aplikasi gradien warna. Nalika gradien ditambahake ing elemen interaktif utawa latar mburi, bakal nambah semangat sing nggawe aplikasi sampeyan luwih apik lan misuwur. Saliyane warna, ngluwihi lambang statis lan masang animasi sing disempurnakake bisa nggawe aplikasi sampeyan luwih apik. 

Tren 4: Aturan Desain UI Ponsel sing Ora Bakal Kalah Gayane: Tetep Sederhana 

Ora ana sing nyebabake pelanggan mbusak aplikasi sampeyan luwih cepet tinimbang iklan sing ngganggu utawa antarmuka panganggo sing rumit banget. Prioritas kajelasan lan fungsine tinimbang nomer fitur bakal kabukten bisa nggawe pengalaman pelanggan sing luwih apik. Minangka salah sawijining sebab tren desain aplikasi negesake kesederhanaan saben taun. 

Kanggo ngrampungake, penting banget kanggo njupuk macem-macem ukuran layar, kaya sing wis kasebut sadurunge. Desain minimalis ngidini individu fokus ing siji elemen sekaligus lan nyegah kakehan sensorik sing asring nyebabake wong duwe pengalaman negatif. Fitur sing gampang diterapake kanggo desain UI seluler yaiku nggabungake pengalaman lokasi sing disesuaikan. Iki nggunakake layanan lokasi sing ditindakake pangguna seluler kanthi semangat nalika suwe. 

Tren 5: Nggunakake Tahap Pangembangan Sprint

Proses pangembangan duwe akeh tahapan, wiwit nggunakake desain sprint alat mockup app kanggo nggawe prototipe, nyoba, lan ngluncurake aplikasi kasebut. Sprint awal duwe peran penting kanggo ngenali area utama sing digunakake pangguna paling akeh lan priksa manawa wilayah kasebut nyritakake babagan merek sampeyan nalika menehi pengalaman aplikasi sing unik kanggo pangguna. Ora nggumunake, yen proses iki kalebu dhaptar tren desain aplikasi seluler sing bisa ditonton.

Milih kanggo melu dhisikan Lari desain 5 dina bisa mbantu ngenali lan nggabungake target kanggo aplikasi kasebut. Kajaba iku, nggunakake storyboarding lan nggawe prototipe awal kanggo nyoba lan nglumpukake umpan balik bisa nggawe utawa ngrusak produk pungkasan. Proses iki njamin sampeyan mlebu ing tahap pangembangan kanthi target sing dipilih kanthi jelas. Ditambah maneh, sampeyan bakal duwe kapercayan yen proyek pangembangan aplikasi bakal ngasilake konsep kasebut dadi kasunyatan.  

Mesthekake Desain Aplikasi Seluler Sampeyan Paling Apik

Ngembangake aplikasi seluler dadi syarat kanggo keterlibatan lan akuisisi pelanggan. Sing luwih penting yaiku nggawe manawa aplikasi sing dikembangake berkualitas tinggi lan menehi pengalaman pelanggan sing positif. Nyatane, 57% internet pangguna ujar manawa ora bakal menehi saran bisnis kanthi platform online sing dirancang kanthi sithik. Luwih saka setengah lalu lintas internet perusahaan saiki teka saka piranti seluler. Elinga yen, UX minangka bagean sing paling penting kanggo ngeculake aplikasi bisnis. Pramila ngelingi tren kayata desain aplikasi seluler penting banget.  

Revolusi seluler mekar banget. Kanggo ngrembaka ing papan pasar modern, nggunakake teknologi canggih, nunggang gelombang kemajuan, lan tetep ngerti tren desain aplikasi modern njamin sampeyan tetep relevan lan bisa ngatasi panjaluk para pelanggan.  

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.