Apa Pengaruh Strategi Mikro vs. Influencer Makro

Pengaruh Mikro vs Makro

Pemasaran Influencer ana ing antarane rekan kolega saka tembung sing dipercaya lan iklan mbayar sing sampeyan lebokake ing situs web. Influencer asring duwe katrampilan gedhe kanggo nggawe kesadharan nanging akeh kemampuane kanggo pengaruh nyata marang keputusan tuku. Sanajan strategi sing luwih disengaja, kanggo nggayuh pamirsa inti tinimbang iklan spanduk, pemasaran influencer terus tambah populer.

Nanging, ana konflik manawa investasi sampeyan ing marketing influencer luwih apik dibuwang minangka jumlah akeh kanggo sawetara superstar - pengaruh makro, utawa apa investasi sampeyan luwih larang kanggo luwih akeh pengaruh, pengaruh sing fokus banget - pengaruh mikro.

Anggaran gedhe sing digunakake kanggo makro-influencer bisa uga gagal lan dadi game sing gedhe. Utawa anggaran gedhe sing dibuwang ing antarane pengaruh mikro bisa uga angel dikelola, koordinasi, utawa dibangun pengaruh sing dikarepake.

Apa Influencer Mikro?

Aku bakal diklasifikasikake minangka pengaruh mikro. Aku duwe fokus khusus ing teknologi pemasaran lan tekan luwih saka 100,000 wong liwat sosial, web, lan email. Panguwasa lan popularitasku ora ngluwihi fokus saka konten sing dakgawe lan; minangka asil, uga kapercayan saka pamirsa lan pengaruh kanggo nggawe keputusan tuku.

Apa Influencer Makro?

Pengaruh makro duwe pengaruh lan kepribadian sing luwih jembar. Selebriti, wartawan, utawa bintang media sosial sing kondhang bisa dadi pengaruh makro (yen dipercaya lan disenengi para pamirsa). Mediakix nemtokake babagan iki babagan media:

  • Pengaruh makro ing Instagram umume bakal duwe luwih saka 100,000 pandherekipun.
  • Pengaruh makro ing Youtube utawa Facebook bisa diarani duwe paling ora 250,000 pelanggan utawa seneng.

Mediakix nganalisa luwih saka 700 postingan Instagram sing disponsori saka 16 merek paling apik sing bisa digunakake karo pengaruh makro lan pengaruh mikro kanggo menilai strategi sing luwih efektif. Dheweke ngasilake infographic iki, ing Perang Influencer: Makro vs. Mikro lan nggawe kesimpulan sing menarik:

Panliten nuduhake manawa pengaruh pangaruh makro lan pengaruh mikro meh padha nalika evaluasi adhedhasar mung tingkat keterlibatan. Kajaba iku, kita nemokake manawa pengaruh makro menang babagan total suka, komentar, lan jangkauan.

Aku bisa nyedhaki Jeremy Shih lan takon kanthi cetha - ngasilake investasi. Kanthi tembung liyane, ora ngluwihi keterlibatan lan senengane, apa ana prabédan utama kanggo kinerja kinerja kayata kesadharan, penjualan, upsell, lsp. Jeremy nanggapi kanthi jujur:

Aku bisa ujar manawa skala ekonomi mesthi bisa digunakake ing kene amarga luwih gampang (kurang wektu lan intensif bandwidth) kanggo makarya kanthi pengaruh sing luwih sithik lan luwih gedhe tinimbang nyoba koordinasi atusan utawa ewu pengaruh sing luwih cilik kanggo entuk sing padha. Salajengipun, CPM cenderung suda nalika sampeyan makarya kanthi pengaruh sing luwih gedhe.

Penting banget yen para pemasar ngelingake babagan marketing influencer. Nalika koordinasi ekstensif lan kampanye pangaribawa mikro sing hebat bisa ngasilake pengaruh sing luwih gedhe ing garis dhasar, upaya sing dibutuhake bisa uga ora larang karo investasi wektu lan energi. Kaya apa wae ing pemasaran, perlu dites lan dioptimalake kanthi strategi kampanye.

Aku mikir uga penting kanggo elinga manawa iki murni adhedhasar Instagram lan dudu medium liyane kayata blogging, podcasting, Facebook, Twitter, utawa LinkedIn. Aku yakin alat visual kaya Instagram bisa nyuda asil analisis kaya iki kanthi pinunjul kanggo selebriti.

Influencer Mikro vs Makro-infographic luwih efektif

One comment

  1. 1

    Influencer mesthi ana bagean integral saka strategi pemasaran, utamane ing konteks B2B. Kanggo nggawe keputusan B2B, kepemimpinan vendor minangka kunci. Yen influencer bisa njamin vendor bakal nambah kapercayan tambahan. Ing ThoughtStarters (www.thought-starters.com) kita wis kerja bareng karo akeh perusahaan global sing mbantu dheweke netepake & mbukak program keterlibatan influencer & kita ngerteni manawa dheweke asring ora ngerti kabeh pengaruh. Contone: Kanggo klien global terkemuka, kita ngerti manawa Academia saka universitas terkemuka bisa digunakake minangka pengaruh utama. Kita nggawe program sing gegandhengan karo dheweke & liwat iki klien bisa mbukak dalan anyar sing ora dipikirake sadurunge ing strategi keterlibatan influencer & uga miwiti ngasilake ROI. Mula penting yen perusahaan ngenali mitra sing bisa nulungi strategi pertunangan influencer.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.