Apa Katrangan Meta? Napa Strategi Mesin Panelusuran Organik Kritik?

Deskripsi Meta - Apa, Napa, lan Kepiye

Kadhangkala para pemasar ora bisa ndeleng alas kanggo wit kasebut. Minangka optimisasi mesin telusuran wis akeh perhatian ing dasawarsa kepungkur, aku wis ngerteni manawa akeh pemasar fokus banget marang pangkat lan lalu lintas organik sabanjure, dheweke lali langkah sing sejatine kedadeyan. Mesin telusuran pancen kritis kanggo kabeh bisnis 'kemampuan kanggo ngarahake pangguna kanthi niat menyang kaca ing situs sing menehi tujuan kanggo produk utawa layanan sampeyan. Lan deskripsi meta minangka kesempatan sampeyan kanggo nambah tarif klik-tayang sing relevan saka mesin telusuran menyang kaca sampeyan.

Apa Katrangan Meta?

Mesin telusuran ngidini pamilik situs nulis deskripsi babagan kaca sing dirayapi lan dikirim menyang mesin telusuran sing ditampilake ing kaca asil mesin telusuran (SERP). Mesin telusuran biasane nggunakake 155 nganti 160 karakter dhisik kanggo deskripsi meta kanggo asil desktop lan bisa dipotong nganti ~ 120 karakter kanggo pangguna mesin telusuran seluler. Deskripsi meta ora katon kanggo wong sing maca kaca sampeyan, mung kanggo crawler sing ndasari.

Deskripsi meta ana ing bagean HTML lan diformat kaya ing ngisor iki:

 jeneng="gambaran" isi="Publikasi utama industri Martech kanggo riset, nemokake, lan sinau babagan cara nggunakake platform penjualan lan pemasaran lan teknologi kanggo ngembangake bisnis sampeyan."/>

Kepiye Deskripsi Meta Digunakake ing Snippet?

Ayo goleki iki saka rong sudut pandang sing beda… mesin telusuran lan pangguna telusuran:

search Engine

  • Mesin telusuran nemokake kaca sampeyan, saka tautan eksternal, tautan internal, utawa peta situs nalika lagi ngubengi web.
  • Mesin telusuran nyusup kaca sampeyan, nggatekake judhul, judhul, aset media, lan konten, kanggo nemtokake tembung kunci sing relevan karo konten sampeyan. Elinga yen aku ora nyakup katrangan meta ing… mesin telusuran ora mesthi nggabungake teks ing deskripsi meta nalika mutusake cara ngindeks kaca kasebut.
  • Mesin telusuran ngetrapake judhul kaca sampeyan menyang kaca asil mesin telusuran (SERP) mlebu.
  • Yen sampeyan wis menehi katrangan meta, mesin telusuran bakal nerbitake kasebut minangka katrangan ing ngisor entri SERP. Yen sampeyan durung menehi katrangan meta, mesin telusuran ngindeks asil kanthi sawetara ukara sing dianggep relevan saka isi kaca sampeyan.
  • Mesin telusuran mutusake carane menehi pangkat kaca adhedhasar situs sing cocog karo topik lan pirang-pirang tautan sing cocog karo situs utawa kaca sing diwenehi peringkat kanggo istilah sing diindeks karo sampeyan.
  • Mesin telusuran bisa uga menehi peringkat miturut apa pangguna telusuran sing ngeklik asil SERP utawa tetep ing situs sampeyan utawa bali menyang SERP.

Telusuri Pangguna

  • Pangguna telusuran ngetik tembung kunci utawa pitakonan ing mesin telusuran lan mlebu ing SERP.
  • Asil SERP dipersonalisasi, yen bisa, kanggo pangguna mesin telusuran adhedhasar geografi lan riwayat telusuran.
  • Pangguna telusuran mindai judhul, URL, lan katrangan (dijupuk saka katrangan meta).
  • Kata kunci pangguna mesin telusuran sing digunakake disorot ing deskripsi babagan asil SERP.
  • Adhasar judhul, URL, lan katrangan, pangguna telusuran milih arep ngeklik link sampeyan utawa ora.
  • Pangguna sing ngeklik link sampeyan tekan kaca sampeyan.
  • Yen kaca kasebut relevan lan topik karo telusuran sing ditindakake, kaca kasebut tetep ana ing kaca, golek informasi sing dibutuhake, lan bisa uga dikonversi.
  • Yen kaca ora relevan lan topikal karo telusuran sing ditindakake, dheweke bakal bali menyang SERP lan ngeklik kaca liyane ... bisa uga pesaing sampeyan.

Apa Deskripsi Meta Pangaruh Peringkat Panelusuran?

Iku pitakonan sing dimuat! Google announced ing wulan September taun 2009, meta deskripsi utawa tembung kunci meta nyebabake Google algoritma peringkat kanggo telusuran web… nanging pitakonan sing spesifik banget sing mbutuhake diskusi tambahan. Nalika tembung lan tembung kunci ing katrangan meta sampeyan ora bakal nggawe sampeyan rangking langsung, pangaribawa tumindak mesin pangguna telusuran. Lan prilaku pangguna mesin telusuran pancen kritis ing rangking kaca sampeyan kanggo asil telusuran sing ditrapake.

Kasunyatane, luwih akeh wong sing ngeklik kaca sampeyan bakal nambah kemungkinan maca lan nuduhake kaca kasebut. Sing luwih cenderung maca lan nuduhake kaca, luwih apik rangking sampeyan. Dadi… nalika deskripsi meta ora langsung mengaruhi rangking kaca sampeyan ing mesin telusuran, efek kasebut pancen duweni pengaruh gedhe marang perilaku pangguna ... sing dadi faktor peringkat utama!

Tuladha Katrangan Meta

Mangkene conto telusuran, kanggo martech:

asil telusuran martech

Aku nuduhake conto iki amarga yen ana wong sing nggoleki "martech", dheweke bisa uga seneng karo martech kasebut, sejatine ora ngerti luwih akeh babagan iki utawa ora golek publikasi. Aku seneng yen wis ana asil ndhuwur lan ora kuwatir manawa ngoptimalake deskripsi meta bakal katon luwih visibilitas.

Cathetan sisih: Aku ora duwe kaca sing diarani apa martech? Iku bisa uga minangka strategi sing apik kanggo aku nyebarke, amarga aku wis pangkat dhuwur kanggo istilah iki.

Napa Katrangan Meta Kritik kanggo Strategi Panelusuran Organik?

  • search Engine - mesin telusuran pengin nyedhiyakake pangguna pengalaman sing unggul lan asil telusuran sing paling dhuwur. Asile, deskripsi meta sampeyan kritis! Yen sampeyan kanthi bener ningkatake konten sampeyan ing katrangan meta, mbujuk pangguna mesin telusuran kanggo ngunjungi kaca sampeyan, lan tetepake ing kono ... mesin telusuran luwih yakin karo rangking sampeyan lan bisa uga nambah rangking sampeyan yen kaca liyane sing duwe peringkat nyebabake pangguna mumbul .
  • Telusuri Pangguna - kaca asil mesin telusuran kanthi teks acak sing dilebokake saka isi kaca kasebut bisa uga ora mbujuk pangguna mesin telusuran kanggo ngeklik kaca sampeyan. Utawa, yen katrangan sampeyan ora cocog karo konten kaca, bisa uga pindhah menyang entri SERP sabanjure.

Ngoptimalake deskripsi meta pancen penting aspek penting SEO ing kaca amarga sawetara sebab:

  • Konten Duplikat - deskripsi meta digunakake kanggo nemtokake manawa sampeyan duwe utawa ora duplikat isi ing situs sampeyan. Yen Google yakin manawa sampeyan duwe rong kaca kanthi konten sing padha lan deskripsi meta sing padha, mesthine bakal menehi peringkat kaca paling apik lan ora nggatekake sisane. Nggunakake deskripsi meta unik ing saben kaca bakal njamin supaya kaca ora dirayapi lan ditemtokake dadi duplikat konten.
  • keywords - Nalika keywords dienggo ing deskripsi meta aja pengaruh langsung karo rangking kaca sampeyan, nanging padha kendel ing asil telusuran, narik kawigaten babagan asil kasebut.
  • Tarif Klik-Liwat - Deskripsi meta penting banget kanggo ngowahi pangguna mesin telusuran dadi pengunjung situs sampeyan. Kita kerja sama karo klien kanggo mesthekake deskripsi meta sing apik banget kanggo pangguna mesin telusuran, kanthi nggunakake tembung kunci minangka fokus sekunder. Sampeyan padha karo lapangan sampeyan kanggo nolak wong liya kanggo tumindak.

Tips kanggo Ngoptimalake Deskripsi Meta:

  1. Brevity kritis. Kanthi panelusur seluler saya akeh, coba hindari deskripsi meta sing dawane luwih saka 120 karakter.
  2. supaya deskripsi meta duplikat liwat situs sampeyan. Saben deskripsi meta kudu beda, utawa mesin telusuran bisa uga ora preduli.
  3. Nggunakake ukara sing nggawe wong maca dadi penasaran utawa sing menehi tumindak. Tujuane ing kene yaiku supaya wong bisa ngeklik kaca sampeyan.
  4. Ngindhari linkbait katrangan meta. Pangguna frustasi kanthi diklik lan ora nemokake informasi sing sampeyan jelasake minangka praktik bisnis sing elek sing bakal nyebabake kemampuan sampeyan melu lan ngonversi pengunjung mesin telusuran.
  5. nalika keywords ora bakal langsung mbantu peringkat sampeyan, nanging bakal ngewangi tarif klik-tayang amarga tembung kunci disorot nalika pangguna mesin telusuran maca asil. Coba gunakake tembung kunci sing luwih cedhak karo tembung pertama ing deskripsi meta.
  6. monitor peringkat sampeyan uga klik-liwat tarif… lan atur katrangan meta kanggo nambah lalu lintas lan konversi sing relevan! Coba coba tes A / B kanggo nganyari deskripsi meta sajrone sewulan lan deleng apa sampeyan bisa nambah konversi.

Sistem Manajemen Konten lan Deskripsi Meta

Apa sampeyan nggunakake Squarespace, WordPress, Drupal, utawa liyane CMS, priksa manawa dheweke duwe kemampuan kanggo ngowahi deskripsi meta sampeyan. Ing umume platform, kolom deskripsi meta ora jelas banget, dadi sampeyan bisa uga kudu golek. Kanggo WordPress, Peringkat Matematika punika kita saran lan menehi pangguna pratinjau gedhe babagan deskripsi meta kaya sing dideleng ing desktop utawa seluler.

Pratinjau Meta Pratinjau

Saben sampeyan nerbitake kaca utawa pengin ngoptimalake, aku bakal ngleksanakake optimalisasi deskripsi meta sajrone proses kanggo nambah tarif klik-tayang lan nuntun pangguna mesin telusuran sing apik menyang bisnis sampeyan.

Pengungkapan: Aku pelanggan lan afiliasi Peringkat Matematika.

6 Komentar

  1. 1

    Saran sing apik. Salah siji alat favoritku kanggo WordPress All-in-One SEO ngidini kita nggawe miring lan deskripsi kaca sing sederhana tanpa kudu ngerti babagan babagan kode. (Ngomong-ngomong, sampeyan ngenalake kita Kabeh-ing-Siji) dadi matur nuwun kanggo kaloro kaloro.

  2. 2

    Sitemap Lorraine, AIOS lan Google XML minangka 'must-have' kanggo rong situs WordPress. Aku kaget amarga WordPress durung mung nggabungake menyang kode inti ing titik iki. WordPress mung nggawe sampeyan udakara 75% ing kana…. plugin kasebut nggawe platform sampeyan wis aktif!

  3. 3
  4. 5

    Aku bakal gumun tenan nalika nemokake wong sing serius babagan promosi konten ing situs web sing ora duwe katrangan meta. Nalika aku kerja karo wong, aku menehi katrangan manawa meta deskripsi minangka badan iklan sing diklasifikasikake ing Google. Apa sampeyan nyoba adol barang ing koran tanpa katrangan babagan barang kasebut? Ora mesthi!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.