Media Gagal Amarga Kurang Imane dhewe

Depositphotos 20464339 s

Wingi aku ngobrol apik karo Brad Shoemaker, ahli media lokal kanthi sejarah sing dawa nyoba nyeret radio ing jaman digital. Nanging kedadeyan liyane yaiku kanca liyane, Richard Sickels, mlaku mlebu kantor. Richard uga duwe sejarah apik ing radio. Kita ngobrol akeh babagan industri radio lan aku terus mikir babagan bengi.

As adol hawa terus mudhun lan kerajaan radio terus sindikasi lan nggabungake, mula nuduhake masalah kasebut dadi inti saka media tradisional… dheweke wis ora ngandel maneh. Aku yakin iki masalah sing padha karo koran lan televisi. Ora nggawe personalisasi, pamisahan, nganggo teknologi lokal lan sosial… industri kasebut terus maju ing arah sing ngelawan. Iki nggawe jarak antarane sumber informasi lan pamirsa sing nyoba nyambungake.

Konsolidasi lan sindikasi minangka tembung sing apik ing jagad bisnis. Dheweke identik karo ngirit biaya. Yen sampeyan fokus ing talent lan nggedhekake jangkauan, cukup logis yen sampeyan ngilangi biaya saka generasi konten. Stasiun radio sindikasi bintang-bintang nasional lan stasiun kasebut kosong. Koran terus meksa artikel Associated Press lan nyuda staf lokal. Stasiun televisi terus dagang bakat ing pasar lan omset saya rame.

Amarga dheweke ora precaya maneh karo bakate. Yen media sosial lan blogging wis mulang apa-apa, mula dikarepake akeh konten sing beda-beda, dipersonalisasi, dipisahake, lan semangat, ora bakal mudhun. Wong golek informasi luwih lengkap, ora kurang, babagan uripe, hobine, bisnis lan pamrentahane. Media sosial ora rame amarga teknologi kasebut, mula saya gedhe amarga dheweke percaya karo awake dhewe.

Aja golek liyane saka situs media tradisional lan omong kosong sing padha… sawetara konten sing macet ing tengah segara iklan sing ngganggu. Iklan liyane tegese luwih akeh penghasilan? Ora bener. Dheweke ngencerake konten sing paling kita larang. Lan saiki regane konten rata-rata sing diwenehake saiki wis mudhun. Maneh ... ora amarga medium, nanging amarga semangat saka swara ing mburi.

Stasiun radio, khusus, minangka master kualitas audio, hiburan, lan jangkauan pribadi. Napa dheweke terus fokus adol hawa tinimbang adol swara ngluwihi kula. Aku kudu bisa mlebu ing stasiun radio apa wae lan ndeleng regane kanggo mbantu bisnis nggawe program audio dhewe, nyebarake program kasebut liwat aplikasi seluler lan web, lan ngasilake penghasilan menyang usahane kanthi ngenali, nargetake lan nggayuh pamirsa sing bener. Acara kasebut malah ora perlu diluncurake ing gelombang udara! Medium ora masalah ... iku kapercayan sing semangat kanggo swara sing dirungokake sing penting.

Aku ora yakin bisa ngarep-arep koran - prasarana sing dibutuhake kanggo terus nyithak wit mati lan nyebarake konten sing larang banget. Dheweke kudu mbuwang pers lan nandur dhuwit ing talenta lokal kanggo nyuntikake maneh nilai menyang industri sing wis mati. Televisi kayane mung siji sing duwe pangarep-arep ... nganut sosial lan meksa media sing luar biasa liwat interwebs menyang pamirsa sing luwe ngenteni. Aku pengin ndeleng dheweke mbukak lawang kanggo bisnis lan konsumen sing pengin nggunakake video, tanpa tandha telpon, kanggo ngasilake, nyebar, lan monetisasi video dhewe.

Aku seneng media tradisional lan terus percaya marang kekuwatane masarakat ing saben media kasebut. Aku mung pengin dheweke percaya marang awake dhewe.

Catetan: aku moco Eulogy kanggo Twitter babagan penurunan interaksi Twitter. Ironis, aku ndeleng siaran pers sawetara dina sadurunge sing nyebut Twitter wutah… Pangguna liyane 14 yuta. Aku wedi manawa Twitter bisa uga ngetutake jejak media tradisional, kanthi fokus eyeballs tinimbang kualitas informasi sing diwenehake. Muga-muga ora… nanging bakal bisa dideleng.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.