Ati-ati Nalika Mbandhingake Apel karo Wit Apel

apel wit apel

Kanca apik Scott Monty nuduhake sawetara data saka McKinsey babagan riset sing nyedhiyakake statistik ing ngisor iki:

Email sejatine 40X luwih efektif tinimbang Facebook utawa Twitter kanggo entuk pelanggan anyar.

40%! Kapan aku ndeleng statistik kaya ngono, aku dadi kepengin banget lan kudu mbukak sumber kanggo maca liyane. Aku cepet navigasi saka postingan Scott menyang laporan McKinsey, Napa Pemasar kudu Terus Ngirim Email Sampeyan. Wah… jenenge kurang umpan link lan luwih cedhak karo pemahaman pemasaran email. Aku yakin email iku penting kanggo organisasi (yen ora, aku ora bakal nggawe aku dhewe layanan email).

Ana cacat kritis ing perbandingan antarane Facebook utawa Twitter. Aku arep ngomong kaya ngukur apel karo jeruk, nanging analogi sing luwih cedhak yaiku kaya ngukur apel wit apel.

  1. Atribusi - Cacat pertama yaiku nglacak. Nalika kita nemokake wong sing lengganan, kita entuk entuk dhuwit Analytics lingkungan lan bisa nglacak dheweke kanthi meh kabeh layanan email saka langganan konversi. Iki ora padha karo media sosial. Lalu lintas Facebook lan Sosial asring disalahake, utawa kita kelangan ing dalan. Mangkene conto sing sampurna lan relevan. Aku maca kiriman Scott ing Facebook, nanging aku nuduhake link langsung menyang artikel ing kene. Sajrone Analytics, lalu lintas apa wae sing digawe bakal diwenehake saka rujukan saka aku - dudu saka Facebook.
  2. Interaksi Omni-Channel - Kepiye akeh wong sing maca kiriman ing Facebook lan Twitter lan langganan blogku? (Wangsulane ewonan). Nalika pelanggan konversi, apa aku menehi atribut kasebut kanthi bener karo sumber media sosial sing ngerti babagan aku? Ora, panelitian McKinsey ora ngandhani asal usul pelanggan. Antarane kesalahan distribusi lan omni-saluran prilaku, pelacak presisi ilang.
  3. Intent - Ngendi sampeyan yakin manawa para pelanggan nindakake lelungan antarane kesadaran lan konversi? Apa sampeyan yakin pengikut Facebook lan Twitter? Pelanggan wis melu lan nggawe komitmen utama - menehi alamat email sampeyan. Tinimbang nyatakake email 40x luwih efektif tinimbang media sosial, verbiage sing kudune kudu pelanggan 40x luwih akeh melu tinimbang pengikut media sosial.

Penting, elinga yen email isih, umume minangka media komunikasi 1: 1. Scott bener yen personalisasi lan email nyebabake interaksi luar biasa. Miturut pendapat saya asor, pancen ora ana cara yen email ngasilake konversi 40x luwih akeh tinimbang media sosial ing sanjabane perusahaan sing nggunakake loro kasebut kanthi efektif. Muga-muga, perusahaan ndorong luwih akeh pelanggan liwat media sosial, lan nggawe prospek luwih jero menyang corong konversi.

Media sosial yaiku wit apel, email yaiku apel. Aku ora bakal nolak perusahaan supaya nglirwaake utawa ngganti strategi liyane. Media sosial nyedhiyakake 1: Akeh platform sing pesenku bisa dibaleni liwat lapisan prospek sing relevan. Bisa digunakake kaya riak liwat banyu, kadang entuk momentum lan nambah kesadaran ton.

Media sosial uga pengaruh optimasi mesin telusuran (ora langsung) amarga kesadaran dadi nyebutake kanthi online. Pos iki, maneh, minangka conto sing apik. Aku wis ngasilake backlinks menyang situs Scott lan situs McKinsey babagan topik kasebut.

Nalika wiji polinasi lan apel wis mateng, tiba saka wit kasebut. Ora ateges apel luwih penting tinimbang wit kasebut. Kosok baline!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.