Menara Tech Sampeyan Apa Mbebayani?

Riset Stack Martech

Apa pengaruhe yen menara teknologi sampeyan ambruk ing lemah? Iki minangka ide sing nyebabake sawetara dina Sabtu kepungkur nalika bocah-bocah main Jenga nalika nindakake presentasi anyar babagan sebab kenapa para pemasar kudu mikirake tumpukan teknologi. Aku ngerti manawa tumpukan teknologi lan menara Jenga pancen padha. Jenga, mesthine dimainake kanthi numpuk blok kayu nganti kabeh barang bakal tiba. Saben lapisan anyar ditambahake, basis dadi lemah ... lan pungkasane menara kasebut bakal mudhun. Sayange, tumpukan teknologi rentan kanthi cara sing padha. Nalika lapisan ditambahake, menara dadi saya ringkih lan nambah risiko.

Napa kepincut karo teknologi liyane?

Ya, pidhato sing dakkandhakake ing ndhuwur sing daklakoni - Aku bubar seneng menehi presentasi ing Toko.Org konferensi ing Las Vegas. Aku percaya, para pamiarsa pancen cocog amarga ana bedane banget karo martakake para pemasar lan vendor liyane saiki. Pungkasan, jagad iki kebak karo pesen babagan carane lan kenapa kita butuh teknologi LEBIH. Mesthi ora kurang. Lan kepiye teknologi, dudu kita minangka pemasar kreatif lan strategis, minangka solusi kanggo panjaluk sing akeh saka bisnis lan nambah pangarepan saka konsumen.

Amarga kita kabeh terus dibom kanthi akeh pesen olah-olah sing bengok-bengok marang para pemasar supaya bisa nambah tumpukan teknologi, aku njaluk sampeyan njupuk wektu lan mikir tenan lan nantang. Gegayutan manawa teknologi sing ditambahake ing tumpukan, luwih becik kita bakal duwe kesalahan. Kasunyatane, kasunyatane sejatine mung suwalike. Semono uga macem-macem alat, piranti lunak, aplikasi, lan macem-macem sistem, luwih akeh efisiensi, biaya, lan risiko sing sampeyan lebokake menyang organisasi.

Sawetara pemasar ndeleng lanskap martech lan ngupayakake nggunakake alat kasebut kaya sing dikarepake utawa kudune. (Sumber: Martech Dina iki)

Evolusi Lansekap MartechApa sampeyan ngerti manawa mayoritas pemasar nggunakake luwih saka setengah rolas teknologi? Kasunyatane, 63% eksekutif pemasaran ujar manawa tim nggunakake ing antarane enem nganti 20 macem-macem teknologi, miturut Conductor

Pira teknologi sing digunakake ing Pemasaran?

Source: 500 Eksekutif Pemasaran Ngumumake Strategi, Konduktor 2018

Ana pemasaran infiltrasi epidemi sing nyebar kaya wabah. "Shadow IT" lan risiko sing ana gandhengane ora bisa dilalekake maneh.

Shadow IT lan risiko sing ditindakake

Masalah tartamtu katon bebas nalika aplikasi utawa piranti anyar katon ing infrastruktur perusahaan tanpa keterlibatan lan pandhuan saka IT. Iki minangka Shadow IT. Apa sampeyan ngerti istilahe? Iku mung nuduhake teknologi sing digawa menyang organisasi tanpa keterlibatan IT.

Shadow IT bisa ngenalake risiko keamanan organisasi, bedane kepatuhan, konfigurasi konfigurasi lan kacilakan integrasi, lan liya-liyane. Lan, tenan, piranti lunak apa wae bisa dadi Shadow IT ... malah alat lan solusi sing paling aman lan paling dihargai. Amarga dudu babagan teknologi. Babagan kasunyatan manawa TI ora ngerti manawa wis digawa menyang organisasi. Lan, mulane, Ora bisa dadi proaktif utawa cepet nanggapi nalika teknologi kasebut nglanggar, hack, utawa masalah liyane - amarga ora ngerti manawa ana ing tembok perusahaan. Dheweke ora bisa ngawasi sing ora dingerteni.

Teknologi

Sawetara aplikasi sing paling umum sing diinstal tanpa disetujoni IT kalebu produktivitas lan aplikasi proses sing katon mbebayani.

Tip Pro: Iki dudu alat sing "ala". Kasunyatane, biasane aman lan aman. Elinga, sanajan piranti lunak lan platform sing wis dingerteni bisa uga Shadow IT. Masalah kasebut ora mung gumantung ing teknologi, nanging uga amarga ora duwe keterlibatan dening IT. Yen ora ngerti manawa teknologi kasebut utawa teknologi liyane dilebokake ing organisasi, dheweke ora bisa ngatur utawa ngawasi supaya ana kemungkinan risiko. Sembarang teknologi anyar, sanajan sethithik, kudu ana ing radar IT.

Nanging ayo goleki telung alasan utama sing nggawe Shadow IT lan tumpukan teknologi gedhe nggawe sampeyan lan tim sampeyan paling rentan lan risikone.

  1. Inefisiensi lan redhansi - Luwih akeh teknologi - malah aplikasi produktivitas, sistem obrolan internal, lan solusi "titik" siji-sijine - tegese luwih akeh wektu kanggo ngatur kabeh. Multiple teknologi lan alat nggawe para pemasar bisa dadi manajer integrasi teknologi, fasilitator data, utawa administrator file CSV. Iki mbutuhake wektu sing bisa lan kudu digunakake tinimbang unsur pemasaran sing kreatif lan strategis manungsa. Coba pikirake… pinten platform sing digunakake saben dina kanggo nindakake tugas? Sepira suwene sampeyan nglampahi nggarap alat kasebut sing beda karo strategi nyopir, nggawe konten sing menarik, utawa kolaborasi karo kanca kerja? 82% profesional penjualan lan pemasaran bakal ilang nganti sakjam dina ganti alat pemasaran Apa statistik sing medeni nalika sampeyan nganggep iki padha karo 5 jam saben minggu. 20 jam saben wulan. 260 jam saben taun. Kabeh ngenteni ngatur teknologi.
  2. Biaya sing ora dikarepake - Pemasar rata-rata nggunakake luwih saka enem alat teknologi kanggo nindakake tugas. Lan bose nggunakake loro nganti limang dashboard lan alat nglaporake kanggo ngerti kepiye nglaporake time. Coba pikirake kepiye biaya alat kasebut bisa ditambah (lan luwih saka ora mung volume):
    • Redundancy: Akeh alat kasebut sing keluwih-luwih, tegese kita mbayar macem-macem alat sing nindakake perkara sing padha.
    • Ninggalake: Asring, kita nggawa teknologi kanggo tujuan tartamtu lan, suwe-suwe, kita terus maju saka kabutuhan kasebut ... nanging kita tetep nggunakake teknologi kasebut, lan terus menehi biaya.
    • Gap Adoption: Luwih akeh fitur sing ditawakake platform utawa teknologi, KURANG sampeyan nggunakake kabeh. Mung ana luwih akeh fitur lan fungsi tinimbang tim khas sing bisa sinau, nggunakake, lan ngetrapake proses kasebut. Dadi, nalika tuku kabeh lonceng lan wisel, kita mung nggunakake persentase cilik saka fitur dhasar… nanging isih mbayar kabeh paket.
  3. Privasi / perlindungan data lan risiko organisasi - Luwih akeh teknologi sing dilebokake ing organisasi - utamane sing dadi Shadow IT - mula bakal dilebokake bebaya liyane:
    • Serangan cyber. Miturut Gartner, ing taun 2020, sepertiga cyberattacks sing sukses tumrap perusahaan bakal dipikolehi liwat aplikasi Shadow IT.
    • Pelanggaran data. Pelanggaran data regane perusahaan khas udakara $ 3.8 yuta.

Tim TI sampeyan duwe proses, protokol, sistem, lan mekanisme proteksi kanggo ngatasi risiko kasebut. Nanging prekara kasebut ora bisa proaktif utawa responsif kanthi cepet nalika ana bebaya babagan teknologi sing ora dingerteni ana ing organisasi.

Dadi, apa sing kudu kita lakoni?

Kita butuh mindshift kolektif, sing bisa ngowahi cara ndeleng implementasi teknologi lan nggawa kita saka pola pikir "ekspansi" dadi "konsolidasi". Wayahe bali menyang dhasar.

Kepiye cara nyuda, ing endi bisa nyinkronake redhansi, lan kepiye cara ngilangi alat sing ora dibutuhake?
Ana sawetara langkah sing bisa ditindakake kanggo miwiti.

  1. Miwiti target sampeyan - Bali menyang dhasar Pemasaran 101. Pungkasi teknologi sampeyan lan pikirake mung apa sing kudu ditindakake tim sampeyan kanggo mbantu bisnis entuk target. Apa target pemasaran sampeyan? Dadi asring, kita miwiti karo teknologi lan bali menyang strategi pemasaran sing langsung menyang teknologi. Pikiran iki mundur. Mikir dhisik apa sing dadi target. Teknologi kasebut bakal teka mengko kanggo ndhukung strategi sampeyan.
  2. Audit tumpukan teknologi sampeyan - Takon pitakon babagan pitakon teknologi sampeyan lan kepiye tim sampeyan sesambungan:
    • Apa sampeyan nindakake strategi pemasaran omnichannel kanthi efektif? Pira alat sing dibutuhake?
    • Suwene sampeyan nggunakake teknologi kanggo ngatur?
    • Pira dhuwit sing sampeyan gunakake ing kabeh tumpukan teknologi?
    • Apa anggota tim sampeyan nglampahi wektu ngatur teknologi? Utawa apa nggunakake alat kanggo dadi pemasar kreatif sing luwih strategis?
    • Apa teknologi sampeyan bisa digunakake kanggo Kowe utawa sampeyan nggunakake teknologi sampeyan?
  3. Golek Tech sing Cocog kanggo Strategi - Mung sawise sampeyan wis nemtokake target, mriksa tumpukan teknologi, lan carane tim sampeyan sesambungan, mula sampeyan kudu nimbang teknologi apa sing sampeyan butuhake supaya bisa urip strategi sampeyan. Elingi, teknologi sampeyan kudu nambah gaweyan sampeyan lan tim. Ora kosok baline. Kita, mesthi duwe sawetara rekomendasi babagan cara milih teknologi sing cocog kanggo sampeyan, nanging aku ora bakal nggawe artikel iki dadi lapangan penjualan. Saran paling apik sing bakal dakkirim yaiku:
    • Coba gabungake tumpukan dadi sawetara strategi sing bisa.
    • Ngerti carane teknologi sampeyan bisa mbantu nglakokake strategi omnichannel.
    • Takon kepiye teknologi sampeyan bakal nggabungake data sampeyan menyang basis data terpusat supaya sampeyan bisa entuk tampilan sing lengkap lan terintegrasi kanggo saben pelanggan lan kanthi efektif nggunakake barang kaya AI lan pembelajaran mesin.
  4. Mitra karo IT - Sawise duwe strategi lan sampeyan uga wis ngerti teknologi sing sampeyan pikir bakal nulungi sampeyan kanthi efektif, bisa nggarap IT kanggo mriksa lan ngetrapake. Mbangun hubungan sing kuat karo IT supaya bisa nggawe proses sing efisien sing entuk manfaat kanggo sampeyan loro. Yen sampeyan kerja sama minangka tim, sampeyan bakal entuk teknologi sing paling aman lan efektif uga nglindhungi perusahaan lan data pelanggan.

Nutup pikirane

Alat lan solusi teknologi ora masalah. Kasunyatan manawa kita wis nglumpukake kabeh dadi tumpukan teknologi Frankensteined. Teknologi wis dadi tujuwane, dudu sarana. Kuwi masalahe.

Kasunyatane, program sing digunakake (lan aku) saben dina biasane aman lan ora mbebayani. Masalah kasebut muncul nalika digunakake lan TI ora sadhar, nalika mesin wiwit ngatur sampeyan tinimbang cara liya, lan nalika kasebut ana risiko keamanan cybers.

Pungkasane, pilihan sing paling apik yaiku milih kabeh sing kita butuhake - siji, platform pemasaran gabungan.
Kaya bangunan pencakar langit sing tetep ora bisa rusak (mesthi dudu menara Jenga sing ora bisa diprediksi), kaendahan platform pemasaran sing strategis lan gantine pirang-pirang alat sing beda-beda kaya bunder. Wayahe mikir maneh tumpukan teknologi kasebut.

Rebutake PDF komplementer ing endi kita njabar babagan Shadow IT, lan menehi sampeyan pangguna sing bisa ditindakake kanggo ngilangi masalah kasebut! Sambungake karo aku lan menehi aku ngerti masalah sing wis sampeyan tingali utawa alami kanthi akeh teknologi, utawa kanggo informasi luwih lengkap babagan cara nggabungake kabeh upaya pemasaran digital karo platform kabeh-ing-siji sing dirancang khusus kanggo para pemasar.

Download Apa Bebayane sing Nggoleki Tech Stack Sampeyan?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.