Cara Martech Stack Sampeyan Ora Bisa Nglayani Pelanggan

Tumpukan Marketing

Ing pemasaran kaping lawas, ing wiwitan taun 2000an, sawetara CMO sing wani nandur modal ing sawetara alat dhasar sing dirancang kanggo mbantu ngatur kampanye lan pamirsa kanthi luwih apik. Pelopor sing kuat iki ngupayakake ngatur, nganalisis lan ningkatake kinerja, mula nggawe teknologi teknologi tumpukan pertama- sistem terintegrasi sing ngatur, mbukak kunci target kampanye, lan pesen pribadi kanggo asil sing luwih apik.

Ngelingi tekane industri pemasaran ing pirang-pirang taun kepungkur, padha karo mbandhingake tulisan kertas quill lan parchment karo evolusi mesin cetak pertama. Owahane pancen cepet banget. Ing taun 2011, ana udakara 150 perusahaan sing nawakake teknologi pemasaran. Nomer kasebut saiki wis balon luwih saka 6,800 alat adhedhasar teknologi kalebu pariwara digital, pemasaran konten, otomatisasi pemasaran, media sosial, analisis data lan liya-liyane.

Ing endi wae, para pemasar dadi manajer tumpukan: ahli IT bayangan sing luwih akeh nggunakake teknologi tinimbang pesen, pangembangan kreatif utawa riset pelanggan. Anggaran teknologi pemasaran saiki umume ngluwihi anggaran TI lan mbuwang piranti lunak pemasaran umume diprakirakake ngluwihi $ 32 milyar taun iki wae.

Kanggo sawetara, lowongan saiki ora liya tumpukan.

Pemasar saiki duwe tekanan sing durung ana sadurunge kanggo mbangun lan ngatur tumpukan. Perusahaan teknologi lan piranti lunak nekat kanggo ngontrol tumpukan sabisa-bisa. Tim teknologi internal pengin njaga papan ing meja kasebut. Lan asring banget, pelanggan lan prospek nandhang asil.

Sebagéyan iki, amarga ana persaingan sengit ing antarane sawetara pemain piranti lunak utama sing ngupayakake ngontrol tumpukan utama. Dheweke mbayangake kebon ing tembok sing didesain platform - platforme - lan asile, ora duwe insentif kanggo dibangun kanthi cara supaya bisa nuduhake lan komunikasi karo produk sing kompetitif utawa tambahan.

Masalah iki paling jelas ing koleksi lan distribusi idin lan pilihan pelanggan lan prospek - seneng, ora disenengi, saluran pilihan, topik sing disenengi lan liya-liyane. Meh kabeh sistem teknologi lan kerangka kerja pemasaran iki sing kalebu pilihan koleksi lan nyimpen pilihan sing paling gedhe. Nanging, fungsine diwatesi, lan sawetara sing dirancang kanggo komunikasi karo teknologi liyane utawa menehi kontribusi kanggo cathetan pelanggan sing sakabehe.

Asile, idin lan preferensi pelanggan sing disimpen ing sistem CRM sales ora nate pindhah menyang dhukungan pelanggan, pemasaran utawa panyedhiya pihak katelu. Contone, ijin eksplisit kanggo ngubungi ponsel - pancen penting banget kanggo tujuan kepatuhan - urip ing njero ESP sing ora bisa antarmuka karo solusi otomatisasi pemasaran.

Yen ditakoni, akeh klien perusahaan asring ngira manawa informasi preferensi pelanggan mili papat nganti enem teknologi sing beda lan beda. Liwat analisis sabanjure, rata-rata 12-14 sistem sing beda dicethakaké- luwih saka prakiraan tikel, uga bukti sing jelas babagan kepatuhan jero lan tantangan pengalaman pelanggan.

Kabeh iki bisa dingerteni yen saben sistem luwih apik tinimbang siji liyane.

Yen organisasi nggunakake Salesforce, Microsoft Dynamics utawa SAP, dheweke pengin nglacak para pelanggan saka perspektif "penjualan" - solusi manajemen hubungan pelanggan klasik (CRM). Platform kasebut dienggo kanggo ngaktifake organisasi sales kanthi informasi sing dibutuhake kanggo nindakake tugas - ngerti pelanggan liwat siklus siklus lan entuk wawasan babagan apa sing wis dituku pelanggan - utawa sing bisa dituku - saka perusahaan.

Preferensi lan kepatuhan mbutuhake njaga sejarah - kemampuan kanggo ndeleng wektu maneh amarga pelanggan ganti saka pilihan pilihan menyang liyane. Kanthi bias nggoleki platform kasebut, panggunaan sistem sing berorientasi CRM bisa nggawe sampeyan gambaran lengkap babagan pelanggan lan ora duwe informasi sing dibutuhake kanggo njawab priksaan kepatuhan.

Yen organisasi ngetrapake panyedhiya layanan email metu kaya Marketing Watson IBM (kanthi resmi Silverpop), Tanggepan Oracle or Oracle Eloqua tujuan utama yaiku ngirim komunikasi menyang pelanggan supaya bisa terus maju sajrone lelungan panuku, adhedhasar skor, prilaku utawa tujuan perusahaan. Nalika sistem kasebut akeh nutupi email minangka komunikasi utama, pelanggan bisa uga melu perusahaan ing pirang-pirang saluran. Sistem kasebut ora menehi insentif, utawa dibangun, kanggo menehi interkonektivitas ing antarane kabeh titik tutul lan sistem sing ditemokake saben pelanggan.

Pelanggan ngarepake manawa nyedhiyakake preferensi ing sak saluran, asile dituduhake ing kabeh organisasi. Frustasi ana nalika pelanggan krasa ora dirungokake. Preferensi sing dituduhake menyang siji sistem kudu gampang nyebar ing kabeh platform komunikasi njaba sampeyan kanthi pemahaman sing jelas babagan sumber pangowahan kasebut.

Yen organisasi nggunakake sistem manajemen akses identitas pelanggan kaya Awan Data Pelanggan SAP (kanthi resmi Gigya), Janrain or LoginRadius kanggo ngatasi masalah kasebut, dheweke kudu mung nggatekake tujuan utamane kanggo ngerti sebabe kekurangan. Sistem kasebut dibangun kanggo nyedhiyakake gampang akses menyang perusahaan lan supaya luwih ngerti (kayata saka sumber pihak katelu). Kekuwatan ing implementasi manajemen preferensi sing efektif ditemokake ing obrolan sing terus-terusan karo pelanggan amarga kekarepane ganti kepiye lan apa sing ditampa ing komunikasi ing kabeh saluran perusahaan.

Gambar lengkap pelanggan mbutuhake luwih saka mung informasi sing sampeyan kumpulake nganti saiki. Sampeyan uga kudu nduweni akses lancar kanggo nganyari data profil lan preferensi amarga kahanane saya owah. Iki dudu koleksi "titik tepat waktu". Iki minangka kombinasi saka pendekatan teknologi kanthi proses internal sing nganggep pelanggan lan kemampuane melu ing obrolan pilihan kanthi cara sing aktif.

Apa masalah paling gedhe sing dialami para pemasar saiki karo sistem teknologi kasebut?

Ora ana siji-sijine sing dibangun kanthi fokus langsung ing customer kanggo manajemen, pangopènan, lan nglumpukake data pilihan utawa kanggo menehi dhukungan kepatuhan ing kabeh perusahaan.

Perusahaan mesthi ngarep-arep bisa nemokake siji sistem sing bisa ngatasi kabeh kebutuhan tumpukan pemasaran, nanging asring lali diarani "tumpukan" amarga ana sebab. Saben komponen ngatasi masalah pemasaran khusus lan khusus. Penting, sampeyan kudu nimbang warisan asli saka sistem sing bisa dianggep bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.